Dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw

Data publikacji 2015-03-20
Data zakończenia 2015-04-02 09:00:00
Instytucja Zakład Karny w Rawiczu
Miejscowość Rawicz
Województwo wielkopolskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 39151 / 2015
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000009, 151100002, 151311305, 151121203, 151120006, 151110009, 151130003, 151310005, 151313101
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw.
Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na cztery części (zadania):
- zadanie nr 1: Dostawy mięsa i wędlin z indyka,
- zadanie nr 2: Dostawy mięsa i podrobów z kurczaka,
- zadanie nr 3: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych,
- zadanie nr 4: Dostawy konserw mięsnych,
Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań.

Zadanie nr 1 dostawy mięsa i wędlin z indyka:
1) Mięso klopsowe z indyka - 800kg;
2) Mięso gulaszowe z indyka klasa II - 700kg;
3) Skrzydło środkowe z indyka - 1000kg;
4) Mortadela popularna z indyka - 1600kg;
5) Mortadela śniadaniowa z indyka - 1600kg;
6) Mortadela z pieczarkami - 1500kg;
7) Mortadela czosnkowa z indyka - 1700kg;
8) Parówka z indyka - 1700kg;
9) Kiełbasa śniadaniowa z indyka - 1800kg;
10) Kiełbasa litewska z indyka - 2000kg;
11) Szynka tyrolska z indyka - 1000kg;
12) Szynka Gerwazego z indyka - 600kg;
13) Szynka mielona blok z indyka - 1300kg;
14) Polędwica firmowa z indyka - 800kg;
15)Pieczeń drobiowa z indyka - 1000kg;
16) Pasztet firmowy z indyka - 1100kg;
17) Kiełbasa krakowska parzona - 450kg;
18) Szynka gotowana biała - 450kg;
19) Kiełbasa szynkowa drobiowa - 500kg;
20) Serdelki drobiowe - 2200kg;
21) Salceson z indyka - 1000kg;

Zadanie nr 2 - dostawy mięsa i podrobów z kurczaka:
1) Kurczak cały - 2200kg;
2) Skrzydełka z kurczaka - 500kg;
3) Udziec z kurcząt kl. A - 1200kg;
4) Filet z kurczaka - 1200kg;
5) Mięso gulaszowe z kurczaka - 1700kg;
6) Żołądki z kurczaka - 400kg;
7) Serca z kurczaka - 350kg;
8) Wątróbki z kurczaka - 1500kg;

Zadanie nr 3 - Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych:
1) Mięso wieprzowe szynka surowa D4- 900kg;
2) Mięso wieprzowe klopsowe - 1200kg;
3) Mięso wieprzowe łopatka bez kości - 2000kg;
4) Mięso wieprzowe gulaszowe - 700kg;
5) Mięso wieprzowe schab bez kości - 500kg;
6) Boczek wędzony - 1400kg;
7) Wędzonka bigosowa - 900kg;
8) Słonina - 700kg;
9) Mięso gulaszowe wołowe - 300kg;
10) Żołądki wieprzowe - 400kg;
11) Ozory wieprzowe - 500kg;
12) Serca wieprzowe - 1400kg;
13) Wątroba wieprzowa - 2200kg;
14) Kiełbasa zwyczajna - 1700kg;
15) Kiełbasa parówkowa - 1400kg;
16) Kiełbasa biała parzona - 1900kg;
17) Kiełbasa mortadela - 2000kg;
18) Kiełbasa golonkowa parzona - 400kg;
19) Kiełbasa mielonka - 1100kg;
20) Kiełbasa słoikowa - 1000kg;
21) Kiełbasa szynkowa mielona - 600kg;
22) Serdelki śląskie - 1500kg;
23) Pieczeń wielkopolska - 1000kg;
24) Wątrobianka - 1800kg;
25) Metka - 1550kg;
26) Salceson czarny - 1100kg;
27) Kaszanka - 3500kg;

Zadanie nr 4 - dostawy konserw mięsnych:
1) Konserwa pasztet z indykiem - 800kg;
2) Konserwa pasztet z gęsią - 1600kg;
3) Konserwa wołowa - 700kg;
4) Konserwa mięsna wieprzowa - 1000kg;
5) Konserwa mięsna wieprzowa - 300kg;

Opis

Zadanie nr 1 dostawy mięsa i wędlin z indyka:
1) Mięso klopsowe z indyka - 800kg;
2) Mięso gulaszowe z indyka klasa II - 700kg;
3) Skrzydło środkowe z indyka - 1000kg;
4) Mortadela popularna z indyka - 1600kg;
5) Mortadela śniadaniowa z indyka - 1600kg;
6) Mortadela z pieczarkami - 1500kg;
7) Mortadela czosnkowa z indyka - 1700kg;
8) Parówka z indyka - 1700kg;
9) Kiełbasa śniadaniowa z indyka - 1800kg;
10) Kiełbasa litewska z indyka - 2000kg;
11) Szynka tyrolska z indyka - 1000kg;
12) Szynka Gerwazego z indyka - 600kg;
13) Szynka mielona blok z indyka - 1300kg;
14) Polędwica firmowa z indyka - 800kg;
15)Pieczeń drobiowa z indyka - 1000kg;
16) Pasztet firmowy z indyka - 1100kg;
17) Kiełbasa krakowska parzona - 450kg;
18) Szynka gotowana biała - 450kg;
19) Kiełbasa szynkowa drobiowa - 500kg;
20) Serdelki drobiowe - 2200kg;
21) Salceson z indyka - 1000kg;Zadanie nr 2 - dostawy mięsa i podrobów z kurczaka:
1) Kurczak cały - 2200kg;
2) Skrzydełka z kurczaka - 500kg;
3) Udziec z kurcząt kl. A - 1200kg;
4) Filet z kurczaka - 1200kg;
5) Mięso gulaszowe z kurczaka - 1700kg;
6) Żołądki z kurczaka - 400kg;
7) Serca z kurczaka - 350kg;
8) Wątróbki z kurczaka - 1500kg;Zadanie nr 3 - Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych:
1) Mięso wieprzowe szynka surowa D4- 900kg;
2) Mięso wieprzowe klopsowe - 1200kg;
3) Mięso wieprzowe łopatka bez kości - 2000kg;
4) Mięso wieprzowe gulaszowe - 700kg;
5) Mięso wieprzowe schab bez kości - 500kg;
6) Boczek wędzony - 1400kg;
7) Wędzonka bigosowa - 900kg;
8) Słonina - 700kg;
9) Mięso gulaszowe wołowe - 300kg;
10) Żołądki wieprzowe - 400kg;
11) Ozory wieprzowe - 500kg;
12) Serca wieprzowe - 1400kg;
13) Wątroba wieprzowa - 2200kg;
14) Kiełbasa zwyczajna - 1700kg;
15) Kiełbasa parówkowa - 1400kg;
16) Kiełbasa biała parzona - 1900kg;
17) Kiełbasa mortadela - 2000kg;
18) Kiełbasa golonkowa parzona - 400kg;
19) Kiełbasa mielonka - 1100kg;
20) Kiełbasa słoikowa - 1000kg;
21) Kiełbasa szynkowa mielona - 600kg;
22) Serdelki śląskie - 1500kg;
23) Pieczeń wielkopolska - 1000kg;
24) Wątrobianka - 1800kg;
25) Metka - 1550kg;
26) Salceson czarny - 1100kg;
27) Kaszanka - 3500kg;Zadanie nr 4 - dostawy konserw mięsnych:
1) Konserwa pasztet z indykiem - 800kg;
2) Konserwa pasztet z gęsią - 1600kg;
3) Konserwa wołowa - 700kg;
4) Konserwa mięsna wieprzowa - 1000kg;
5) Konserwa mięsna wieprzowa - 300kg;

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny w Rawiczu
Ulica ul. 17 Stycznia 28
Nr domu 28
Miejscowość Rawicz
Kod Pocztowy 63-900
Województwo wielkopolskie
Tel 65 5468500 w. 229, 65 5468507
Fax 65 5454266
Internet www.zp.sw.gov.pl
Regon 00032029400000
E-mail zp_rawic@sw.gov.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa
Rodzaj zam inny Jednostka Organizacyjna Więziennictwa
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 4
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 31/05/2016
Wadium Ustala się wadium dla całości zamówienia w wysokości: 8.500,00 zł, słownie: osiem tysięcy pięćset złotych. Dla zadania nr 1: w wysokości: 2.800,00 zł, słownie: dwa tysiące osiemset złotych. Dla zadania nr 2: w wysokości: 1.450,00 zł, słownie: tysiąc czterysta pięćdziesiąt złotych. Dla zadania nr 3: w wysokości: 3.800,00 zł, słownie: trzy tysiące osiemset złotych. Dla zadania nr 4: w wysokości: 450,00 zł, słownie: czterysta pięćdziesiąt złotych. Wykonawca wnosi wadium: 1) w pieniądzu przelewem na konto zamawiającego: NBP o/Poznań numer konta 28 1010 1469 0035 8013 9120 0000 lub w jednej z poniżej podanych form: 2) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) w gwarancjach bankowych, 4) w gwarancjach ubezpieczeniowych 5) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007r. Nr 42, poz. 275 z późn. zm.), sposób przekazania: Dokumenty wymienione w pkt 2, 3, 4, 5 należy złożyć w siedzibie zamawiającego (w dziale finansowym) przed upływem terminu składania ofert. Wadium wniesione w pieniądzu (pkt.1) Wykonawca zobowiązany jest wnieść przed upływem terminu składania ofert, czyli do godziny 09:00 dnia 02.04.2015 roku.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia
Wiedza Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia
Potencjał Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia
Zdolne Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia
Sytuacja Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia
Oswiadczenie potwierdzenia 9 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok podm zag 2 Tak
Inne dokumenty 1) Dokument wystawiony przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzania certyfikacji - stwierdzający, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SIWZ asortymentu został opracowany, wdrożony i jest stosowany system HACCP (w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składa je każdy z Wykonawców). 2) Formularz ofertowy (wypełniony i podpisany przez osobę/osoby uprawnioną/e do reprezentowania Wykonawcy), 3) Formularz cenowy (wypełniony i podpisany przez osobę/osoby uprawnioną/e do reprezentowania Wykonawcy),
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1. Jeżeli w trakcie obowiązywania umowy nastąpi zmiana w zakresie podatku VAT, Zamawiający zobowiązuje się do uiszczenia opłaty powiększonej lub pomniejszonej o obowiązującą stawkę podatku od towarów i usług na dzień wystawienia faktury VAT. 2. Wzrost ceny może nastąpić raz na trzy miesiące w granicach nie przekraczających wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanego przez Prezesa GUS za kwartał poprzedzający podwyżkę, publikowanego w Monitorze Polskim. Wykonawca może zastosować nową cenę dopiero po podpisaniu stosownych aneksów przez obie strony.
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.zp.sw.gov.pl
Adres uzyskania siwz Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28
Data składania wniosków 02/04/2015
Godzina składania wniosków 09:00
Miejsce Sekretariat Zakładu Karnego w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28, 63-900 Rawicz
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)