Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Miejski Szpital Zespolony
|
Ulica |
ul. Niepodległości 44
|
Nr domu |
44
|
Miejscowość |
Olsztyn
|
Kod Pocztowy |
10-045
|
Województwo |
warmińsko-mazurskie
|
Tel |
(089) 532 6349
|
Fax |
(089) 5326349
|
Regon |
51065089000000
|
E-mail |
zamowienia@szpital.olsztyn.pl
|
Obowiązkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zamówienia |
Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
|
Rodz zam |
D
|
Czy częsci |
Tak
|
Liczba częsci |
2
|
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zakończenia |
07/04/2016
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
(Dotyczy części 1)Decyzję PPIS zezwalającą na działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, zatwierdzającą zakres prowadzonej działalności.
W przypadku oddziału dedykowanego do obsługi umowy także dokumenty dotyczące danej lokalizacji.
(Dotyczy części 2)Decyzję PPIS lub PIW zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego).
|
Wiedza |
Udokumentowania zgodnie z załącznikiem nr 7 do SIWZ należytego wykonania w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, minimum trzech dostaw odpowiadających rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, tj. polegających na dostawie asortymentu będącego przedmiotem zamówienia do zakładów żywienia zbiorowego o wielkości ponad 200 żywionych o wartości nie mniejszej niż 75 000,00 zł brutto w części 1, 27 000,00 zł brutto w części 2.
|
Potencjał |
(Dotyczy części 1)Dokument wydany przez PPIS dopuszczający do transportu artykułów rolno - spożywczych samochody transportowe wykonawcy.
(Dotyczy części 2)Dokumenty wydane przez PLW lub PPIS dopuszczające samochody transportowe wykonawcy do transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych.
|
Zdolne |
W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust.1 zamawiający żąda oświadczenia z art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
|
Sytuacja |
W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust.1 zamawiający żąda oświadczenia z art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
|
Oswiadczenie potwierdzenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 6 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dokument podmiotów |
Tak
|
Dok potw 5 |
Tak
|
Inne dokumenty potwierdzające |
W części I - warzywa, owoce, kiszonki warzywne
Dokument potwierdzający zgłoszenie Wojewódzkiemu Inspektorowi Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę zgłaszającego podjęcie działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi zgodnie z Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.),
Nadany numer uprawniający do uprawy lub/i dystrybucji warzyw lub certyfikat produkcji zintegrowanej.
Zaświadczenie - opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym - PPIS z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
-ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
-realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
W przypadku dedykowanego do obsługi umowy oddziału także dokumenty dotyczące danej lokalizacji.
Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, GAP (Good Agricultural Practice), systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (GLOBALGAP, wg ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 itp.) oraz jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy - kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności.
W części II - ryby mrożone i przetwory rybne
Zaświadczenie - opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.:
-ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności
-realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP
Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (wg ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 itp.) oraz jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy - kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane.
Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności
|
Inne dokumenty |
Sporządzony przez wykonawcę, według wzorów stanowiących załączniki nr 1A i 1B do SIWZ, formularz ofertowy. Sporządzony przez wykonawcę, według wzorów stanowiących załączniki nr 3A i 3B do SIWZ, Formularz cenowy - również w wersji edytowalnej Word lub Excel na płycie CD lub DVD.
|
Niepełnosprawne |
Nie
|
Kod trybu zamówienia |
PN
|
Kod kryterium |
B
|
Kryt 1p |
90
|
Kryt 2 |
Dostawa
|
Kryt 2p |
10
|
Adres strony internetowej siwz |
www.szpital.olsztyn.pl
|
Adres uzyskania siwz |
Miejski Szpital Zespolony w Olsztynie, ul. Niepodległości 44, bud. Administracji, pok. 27, adres e-mail: przetargi@szpital.olsztyn.pl
|
Data składania wniosków |
24/04/2015
|
Godzina składania wniosków |
10:00
|
Miejsce |
Miejski Szpital Zespolony w Olsztynie, Sekretariat, Ul. Niepodległości 44, 10-045 Olsztyn
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Termin związania ofertą |
30
|
Informacje dodatkowe |
Zamawiający wyklucza z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcę, który w okresie 3 lat przed wszczęciem postępowania, w sposób zawiniony poważnie naruszył obowiązki zawodowe, w szczególności, gdy wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub rażącego niedbalstwa nie wykonał lub nienależycie wykonał zamówienie, co zamawiający jest w stanie wykazać za pomocą dowolnych środków dowodowych. Zamawiający nie wyklucza z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy, który udowodni, że podjął konkretne środki techniczne, organizacyjne i kadrowe, które mają zapobiec zawinionemu i poważnemu naruszaniu obowiązków zawodowych w przyszłości oraz naprawił szkody powstałe w wyniku naruszenia obowiązków zawodowych lub zobowiązał się do ich naprawienia
|
Czy unieważnienie |
Nie
|
Internet |
www.szpital.olsztyn.pl
|