Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej mniejszej od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r Prawo zamówień publicznych na dostawy art. spożywczych róznych

Data publikacji 2015-07-01
Data zakończenia 2015-07-27 09:30:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Racibórz
Województwo śląskie
Branża
  • Warzywa przetworzone,
  • Przetworzone owoce i orzechy,
  • Kakao,
  • Kawa,
  • Herbata,
  • Produkty z herbaty lub herbaty paragwajskiej (maté),
  • Przyprawy i przyprawy korzenne,
  • Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda,
  • Zioła i przyprawy korzenne,
  • Różne produkty spożywcze i produkty suszone

Szczegóły

Numer ogłoszenia 162380 / 2015
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158641003, 158610001, 158630005, 158410005, 158700007, 158710004, 158721002, 158723004, 158723004, 158712707, 158711005, 158712501, 158900003, 158900003, 153314276, 153314623, 153310007, 253315002, 153322903, 153322305, 153314001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów wymienionych w poniższych grupach, w szacunkowych ilościach podanych poniżej.
1. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego,A w szczególności:
1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2015 poz 594.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy
2) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. Dz.U.UE.L.2002.31.1z późn. zm.);
3) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 - 337, z późn. zm.);
4) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 - 17, z późn. zm.);
5) Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. Z 2015 poz 29)
Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości.
grupa I
1. Herbata czarna granulowana
2) ( PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006 Herbata czarna -- Definicja i podstawowe wymagania)
Herbata produkowana tylko i wyłącznie z zastosowaniem uznanych metod produkcji, w szczególności procesów więdnięcia, fermentacji, napowietrzania i suszenia liści pochodzących z delikatnych pędów gatunku Camelliasinensis (L.) Kuntze, uznanych za odpowiednie do przygotowania herbaty do spożycia jako napoju; herbata w postaci kuleczek jednakowej wielkości (granulatu) produkowanych metodą CTC (zgniecenie, rozerwanie i zwinięcie liści)
Wygląd: Granulat jednolity, wolny od zanieczyszczeń
Zapach: Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty; niedopuszczalny: workowy,zleżały, spalony, zepsuty, inny obcy; Wygląd naparu: Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, żywy; niedopuszczalny matowy, mulisty; Smak i zapach naparu Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, atrakcyjny, żywy, silny; niedopuszczalny zapach i posmak: workowy, przypalony, ziemisty, pusty, zwietrzały, trawiasty, metaliczny, spleśniały, mulisty, inny obcy
Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w opakowania o masie do 500 g wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych
Opakowanie zbiorcze - torba foliowa do 10 kg.
Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi
Temin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
ilość: 300 kg
2. Kawa zbożowa
PN-ISO 3509:2007 Kawa i produkty kawowe. Terminologia
Kawa zbożowa - ekstrakt kawy zbożowej w proszku - produkt spożywczy otrzymywany przez wysuszenie wodnego wyciągu prażonych zbóż, korzeni cykorii i buraka cukrowego z dodatkiem lub bez innych surowców i substancji dodatkowych, dozwolonych o konsystencji proszku.
Wymagania: Konsystencja i wygląd
Proszek - sypka, bez trwałych zbryleń
Płynna - Barwa od jasnobrązowej do ciemnobrązowej
Smak : Charakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów
Zapach: Charakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów
Klarowność roztworu: Klarowny, dopuszczalne lekkie zmętnienie
Kawa zbożowa powinna być dostarczana w torebkach do 500g z folii aluminiowej laminowanej poliestrem i polietylenem. Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być czyste, suche, bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników oraz obcych zapachów, zapewniające właściwą jakość i trwałość wyrobu. Wszystkie materiały opakowaniowe oraz gotowe opakowania przeznaczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością powinny mieć odpowiednie atesty. Opakowania powinny być estetycznie zadrukowane, prawidłowo oznakowane i prawidłowo zamknięte. Jeżeli opakowanie jest nie przezroczyste powinno zawierać wizualizację kawy zbożowej.
Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu. Temin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
ilość: 500 kg
3 Napój herbaciany
Produkt spożywczy w postaci rozpuszczalnego proszku, granulatu lub aglomeratu, z którego po przyrządzeniu według przepisu podanego na opakowaniu otrzymuje się napój gotowy do spożycia, z dodatkiem substancji smakowych
Wymagania organoleptyczne
Konsystencja i wygląd - przed przyrządzeniem
Sypka, w przypadku koncentratu w postaci proszku
dopuszczalne występowanie zbryleń masy i grudek
składników naturalnych (barwniki, proszki owocowe, itp.)
rozpuszczających się podczas przyrządzania napoju
Konsystencja i wygląd - po przyrządzeniu Płynna, klarowna
barwa: charakterystyczna dla zastosowanyc dodatków
zapach: Charakterystyczny dla substancji smakowoaromatycznych
deklarowanych w nazwie napoju lub
wchodzących w jego skład; niedopuszczalne zapachy
obce
zapach: Słodki lub słodko-kwaśny, charakterystyczny dla
substancji smakowo-aromatycznych; niedopuszczalne
posmaki obce
Zawartość dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem.
Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w torebki o masie do 500 g.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być
czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
Opakowania zbiorcze - pudła kartonowe o masie od 2 do 8 kg.
Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Temin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż
3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
ilośc: 300 kg
4. Kakao (kakao w proszku)
Wyrób otrzymany przez sproszkowanie oczyszczonych, odtłuszczonych i prażonych ziaren kakaowych, o
zawartości tłuszczu kakaowego od 10 do 12% suchej masy
Stan opakowania jednostkowego
Opakowanie powinno dokładnie pokrywać wyrób; dopuszcza
się do 2,5% ilościowo wyrobów o nieznacznie uszkodzonym
opakowaniu nie wpływającym na zmiany jakościowe, straty
ilościowe i stan higieniczny produktu
2. Konsystencja
Proszek sypki, jednolity, dopuszcza się lekkie zbrylenia łatwo
rozsypujące się
3. Barwa
Jasnobrązowa do brunatnoczerwonej
4. Smakowitośćm (smak i zapach)
Charakterystyczna dla kakao, wyczuwalna goryczka
5. Zawartość suchej masy, % (m/m), nie mniej niż 93
6. Zawartość tłuszczu w suchej masie, % (m/m), Powyżej 10 do 12
Opakowanie jednostkowe - torebka foliowa hermetycznie spawana o masie 250g lub 500g (umieszczona w pudełku).
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych.
Opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe o masie od 3kg do 10kg.
Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Temin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż
3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy.
ilość: 100 kg
grupa I
1.Kwasek cytrynowy
w opakowaniach do 100 g
struktura i konsystencja - sypka, drobne kryształki bez grudek i zlepów lub proszek - barwa - bezbarwne kryształki lub biały proszek, zawartość kwasu cytrynowego nie mniej niż 99%,
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 9 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
ilość: 10 kg
2. Papryka słodka mielona
w opakowaniach do 100 g
konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego
ilość: 45kg
3. Ziele angielskie
w opakowaniach do 100 g
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 15kg
4. Pieprz czarny mielony
opakowanie jednostkowe- torba polietylenowa spawana (materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością) o gramaturze od 0,5 do 1 kg (opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg)
konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 85kg
5. Koperek suszony
w opakowaniach do 100 g
konsystencja: sypka,bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość:45kg
6. Liść laurowy
w opakowaniach do 100g
smak i zapach -właściwe dla przyprawy, barwa- właściwa dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 5kg
7. Majeranek
w opakowaniach do 100g
konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 20kg
8. Nać pietruszki suszona
konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy
Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 30kg
9. Przyprawa uniwersalna(warzywna) w proszku w opakowaniach jednostkowych do 1 kg Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 360kg
10. Przyprawa do zup w płynie
w opakowaniach jednostkowych do 1 kg
Produkt spożywczy otrzymany z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo -zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania , który po przyrządzeniu stanowi przyprawę do dań; barwa- właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo -smakowych, jednolita w całym płynie; smak i zapach - charakterystyczny dla zawartych składników
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji , psucia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 2600kg
11. Ocet spirytusowy 10%
ocet spirytusowy rektyfikowany 10 %, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, struktura i konsystencja- jednolita, klarowna, płynna; barwa- naturalna przezroczysta;smak i zapach- czysty, mocno kwaśny
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy- zmętnienie, zanieczyszczenia mechaniczne, stosowanie substancji zabronionej w normie PN_E-13188, sztuczne dodatki aromatyczno- smakowe, brak oznakowania butelek, ich uszkodzenia mechaniczne
opakowanie jednostkowe - butelki szklane z nakrętką lub butelki z tworzyw sztucznych o pojemności do 1 l, opakowanie zbiorcze-zgrzewa termokurczliwa
częstotliwość dostaw 1 raz w kwartale, termin przydatności do spożycia min. 9 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 320 l
12. Musztarda
opakowanie jednostkowe- szklane bądź z tworzyw sztucznych dopuszczonych do kontaktu z żywnością o pojemności do 1 kg
struktura i konsystencja: jednolita, kremowa, gęsta; barwa: właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych, dopuszcza się występowanie czarnych punkcików w przypadku stosowania gorczycy czarnej, jednolita w całej masie; smak i zapach: piekący, słonawy, właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw, gorczycy; zawartość soli: nie więcej niż 3-5%
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji, pleśnienia, psucia, zanieczyszczenia , brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia min 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 1000 kg
13. Sól jadalna (jodowana)
w opakowaniach 0,5-1 kg (torba polietylenowa spawana; opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg)
struktura i konsystencja: sypka (dopuszcza się nieliczne łatwo rozsypujące się zbrylenia), jednolita, bez grudek, barwa- biała
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, trwałe zbrylenia, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, brak oznakowania opakowań, opakowania uszkodzone
termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 2300 kg
14. Bułka tarta
w opakowaniach do 1 kg
Wymagania jakościowe. Rozdrobnienie - cząstki nie większe niż 1 mm. Barwa - biało szarawa, niektóre cząstki z odcieniem żółtym lub brązowym. Smak i zapach - właściwy. Niedopuszczalny smak kwaśny, gorzki lub słodki oraz zapach stęchły, pleśni, nieswoisty lub obcy. Wilgotność - nie wyższa niż 15%. Niedopuszczalne zanieczyszczenia obce oraz domieszka rozdrobnionego pieczywa żytniego.
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 700 kg
15. Budyń śmietankowy/waniliowy bez cukru
w opakowaniach jednostkowych do 10 kg
deser przyrządzany na gorąco, smak śmietankowy, bądź waniliowy; opakowanie jednostkowe - budyń należy pakować w worki papierowe wielowarstwowe z wkładem z folii polipropylenowej, termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilośc: 400 kg
grupa III
1. Granulat sojowy
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej
w opakowaniach do 20 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 800 kg
2. Kostka sojowa
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej
w opakowaniach do 20 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 600 kg
3. Kotlety sojowe ala schabowe (o gramaturze min.16g/szt)
produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 10 kg
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 100 kg
grupa IV
1. Żurek w proszku w opakowaniach jednostkowych do 10 kg
produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę; struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli : nie więcej niż 10 %
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 500 kg
2. Sos pieczarkowy w proszku
w opakowaniach jednostkowych do 10 kg
produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zawiesisty sos
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 300 kg
3. Sos pieczeniowy w proszku
w opakowaniach jednostkowych do 10 kg

produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zawiesisty sos
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 300 kg
4. Bulion drobiowy
w opakowaniach jednostkowych do 30 kg
produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę
cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne
termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 1700 kg
grupa V
1. Koncentrat pomidorowy 30%
w opakowaniach szklanych do 1 kg
koncentrat pomidorowy powinien posiadać:
a. równomiernie podzieloną strukturę i konsystencję wskazującą na prawidłowe metody przetwarzania;
b. zawartość cukru wyrażoną jako cukier inwentowany w przynajmniej 42% zawartości suchej masy obniżonej przez jakąkolwiek ilość dodanej soli jadalnej;
c. całkowitą kwasowość miareczkowaną, wyrażona w skrystalizowanym kwasie cytrynowym, nie przekraczającym 10% zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej;
d. volatile acidity wyrażone w kwasie cytrynowym nie przekraczającym 0,4% masy zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej;
e. poziom pH nie przekraczający 4,5
koncentrat pomidorowy powinien mieć:
a. charakterystyczny czerwony kolor;
b. dobry zapach, charakterystyczny dla dobrze przetworzonego technologicznie produktu.
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu; ilość: 3000 kg
2. Groszek konserwowy
w opakowaniach do 500 g
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 1500 kg
3. Fasolka konserwowa szparagowa
w opakowaniach do 500 g
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu
ilość: 800 kg
4. Sałatka obiadowa szwedzka w opakowaniach do 3 kg
Produkt spożywczy otrzymany z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli, w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji.
wygląd - plastry, talarki, ogórków i cebuli zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw,
konsystencja - ogórki i cebula lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,
smak i zapach - charakterystyczny dla użytych składników, kwaśno - słodki,
zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 1,5%
stosunek masy warzyw odciekniętych do deklarowanej masy netto opakowania sałatki nie mniej niż 45%
- Cechy dyskwalifikujące:
obce posmaki, zapachy, smak stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, obecność zanieczyszczeń mechanicznych
brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 2 miesiące od dnia dostawy do magazynu zamawiającego; ilość: 1500 kg
5. Leczo pieczarkowe
w opakowaniach jednostkowych do 5 kg
Pod pojęciem Leczo zamawiający rozumie przetworzone i zakonserwowane: pieczarki, paprykę wraz z innymi warzywami; smak:charakterystyczny dla leczo
cechy dyskwalifikujące: obce smaki, zapachy, smak mocno słony lub stęchły, objawy psucia, pleśnienia, brak oznakowań opakowań, opakowania uszkodzone
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 1100 kg
grupa IV
1. Marmolada w opakowaniach do 15 kg
Marmolada jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:
1)cukrów;
2)wody;
3)jednego lub więcej następujących produktów otrzymanych z owoców cytrusowych: pulpy, przecieru, soku, ekstraktu wodnego lub skórki.
2. Ilość owoców cytrusowych wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego nie powinna być mniejsza niż 200 g, z czego nie mniej niż 75 g powinno być uzyskane z owocni wewnętrznej (endokarpu).
Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe
1. Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:
1)cukrów;
2)pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego.
2.Ilość pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego wymagana do otrzymania 1.000 g wyrobu gotowego nie może być mniejsza niż:
1)1.100 g - w przypadku marmolady twardej;
2)800 g - w przypadku marmolady miękkiej.
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 2200 kg
2. Dżem w opakowaniach do 15 kg
Dżem jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:
1)cukrów;
2)wody;
3)pulpy lub przecieru otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców.
2. Dżem wytworzony z owoców cytrusowych może być sporządzany z całych owoców, pokrojonych w paski lub plastry.
3. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż 350 g, z zastrzeżeniem ust. 4.
4. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż:
  1)   250 g - w przypadku pulpy lub przecieru z czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, owoców jarzębiny, owoców rokitnika, owoców dzikiej róży i owoców pigwy;
Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 2200 kg
Wymagania wspólne stawiane Wykonawcy:
1) Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
2) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy.
3) Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy
4) Określenie przez wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
5) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
6) Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), oraz warunki przechowywania. Dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu , a także nie mogą być w żaden sposób ukryte, zasłonięte lub przesłonięte innymi nadrukami lub obrazkami.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny
Ulica ul. Eichendorffa 14
Nr domu 14
Miejscowość Racibórz
Kod Pocztowy 47-400
Województwo śląskie
Tel 032 4539600
Internet www.zp.sw.gov.pl
Regon 00032021300000
E-mail dkw_raciborz@sw.gov.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej: zakład karny
Rodzaj zam inny państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej: zakład karny
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 6
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 21/08/2016
Wadium Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa wadium na kwotę 2850,00 PLN (słownie: dwa tysiące osiemset pięćdziesiąt złotych ): - grupa I 200 zł - grupa II 650zł - grupa III 150zł - grupa IV 700 zł - grupa V 800 zł - grupa IV 350zł Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 27-07-2015r do godziny 9:30 (Formy wnoszenia wadium-zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy ) Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu , ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP O/ Katowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem WADIUM NA DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH znak postępowania D/Kw-220/05/2015, GR............ Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 27-07-2015r do godziny 9:30 . Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający wniesienie wadium. Zamawiający uzna , że termin wpłaty wadium został dotrzymany,jeżeli przed upływem terminu składania ofert zostało uznane konto zamawiającego. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym.
Zaliczka Nie
Uprawnienie na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Wiedza na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Potencjał na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Zdolne na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Sytuacja na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 16 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Inne dokumenty oświadczenie o spełnianiu warunków okreslonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29-01-2004r Prawo zamówień publicznych
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.zp.sw.gov.pl
Adres uzyskania siwz Zakład Karny, ul. Eichendorffa 14; 47-400 Racibórz
Data składania wniosków 27/07/2015
Godzina składania wniosków 09:30
Miejsce sekretariat Zakładu Karnego w Raciborzu
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Informacje dodatkowe nie dotyczy
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)