Zakup mleka i przetworów mleczarskich

Data publikacji 2015-07-03
Data zakończenia 2015-07-13 08:45:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 5701 Wędrzyn
Miejscowość Wędrzyn
Województwo lubuskie
Branża
  • Produkty mleczarskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 164848 / 2015
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 155000003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

: I. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mleka i przetworów mleczarskich. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 1 do SIWZ. Przedmiot zamówienia zawiera ilości w opcjach, które będą realizowane po całkowitym wykorzystaniu ilości podstawowych określonych poniżej. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 50% ilości podstawowej, natomiast ilości ujęte w kolumnie Ilość w opcji zostaną uruchomione dopiero po całkowitym wykorzystaniu ilości podstawowych. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb. Dostawa mleka i przetworów mleczarskich- ilości podstawowe (tabela w SIWZ). Dostawa mleka i przetworów mleczarskich- ilości opcje (tabela w SIWZ). 2. W ramach realizacji zamówienia Dostawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru do magazynu w garnizonie Wędrzyn oraz rozładunku dostarczonego towaru na własny koszt w asortymencie i ilościach określonych na podstawie zamówienia składanego przez odbiorcę wg poniższego harmonogramu:(tabela w siwz). Realizacja dostaw odbywa się na podstawie składanych przez Odbiorcę w formie pisemnej lub za pośrednictwem Faxu zamówień, zawierających ilości i terminy dostawy. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej. 4. Odbiorca gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 50% ilości podstawowej. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb. 5. W sytuacjach wyjątkowych, uzasadnionych potrzebami Sił Zbrojnych Dostawca zobowiązuje się do: 1) Zwiększenia, w stosunku do wcześniej złożonych zamówień, ilości i częstotliwości dostaw własnym transportem i na swój koszt do miejsca stacjonowania jednostek wojskowych lub miejsca szkoleń poligonowych, a nawet innych wskazanych przez Odbiorcę miejsc na terenie kraju; 2) Zmniejszenia, w stosunku do wcześniej złożonych, ilości i częstotliwości dostaw w przypadkach, których nie można było przewidzieć w dacie zawarcia umowy (np. restrukturyzacja Sił Zbrojnych). 6. Na okoliczność wskazaną w ust. 5 sporządza się notatkę, w której określa się: asortyment i ilość wyrobów podlegających dodatkowym dostawom, okres zwiększenia dostaw, miejsce dostawy oraz sposób zamawiania i przekazania towaru. 7. Dostawcy nie przysługują roszczenia o realizację umowy w zakresie przekraczającym uzasadnione potrzeby Odbiorcy. 8. Dostawcy nie przysługują jakiekolwiek roszczenia odszkodowawcze z tytułu nie złożenia przez Odbiorcę zamówień na poziomie wyższym niż 50 % ilości podstawowej. 9. Na 5 dni przed rozpoczęciem realizacji umowy dostawca zobowiązany jest do złożenia w Jednostce Wojskowej 5701 wykazu osób oraz numerów rejestracyjnych i marek pojazdów, które będą brały udział w realizacji umowy (załącznik 2 i załącznik 3 do umowy) w celu wydania przepustek. II. WYMAGANIA JAKOŚCIOWE I KONTROLA JAKOŚCI 1. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późniejszymi zmianami) i aktów wykonawczych do tej ustawy oraz rozporządzenia (WE) Nr 178-2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. UE L 31 z 1 lutego 2002 r.); 2) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 roku Nr 17, poz. 127 z późniejszymi zmianami) oraz rozporządzenia (WE) Nr 853-2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004 r.) i rozporządzenia (WE) Nr 854-2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004 r.) oraz przepisach Unii Europejskiej wydanych na podstawie tych rozporządzeń; 3) rozporządzenia (WE) Nr 1935-2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80-590-EWG i 89-109-EWG (Dz.U. UE L 338 z 13 listopada 2004 r.); 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2007 roku Nr 137, poz. 966; z późniejszymi zmianami.); 5) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz.U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577; z późniejszymi zmianami); 6) rozporządzenia (WE) Nr 852-2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004 r.). 2. Obowiązujące Dostawcę szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowań, zawiera załącznik nr 1 do umowy Opis przedmiotu zamówienia. Określone parametrami warunki przechowywania poszczególnych środków spożywczych Dostawca jest zobowiązany dostarczyć Odbiorcy z pierwszą dostawą danego asortymentu, jeżeli opakowania jednostkowe nie zawierają takich informacji. 3. Dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, a także nie mogą być w żaden sposób ukryte, zasłonięte lub przesłonięte innymi nadrukami lub obrazkami. 4. Odbiorca jest uprawniony do kontroli Dostawcy za pośrednictwem inspektora właściwego miejscowo WOMP lub przedstawiciela wojskowego w zakresie procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowego towaru, sposobu transportu towaru. Przeprowadzający kontrolę jest uprawniony do bezpłatnego korzystania z urządzeń laboratoryjnych, sprawdzianów laboratoryjnych oraz zużycia na próbę surowców i gotowego towaru, będących w posiadaniu Dostawcy. 5. W czasie trwania umowy Odbiorca zastrzega sobie prawo dwukrotnego wykonania na koszt Dostawcy badań kontrolnych, potwierdzających zgodność produktów z opisem przedmiotu zamówienia. Laboratorium, kierunek i zakres badań kontrolnych określa Odbiorca. Odbiorca zleci osobom uprawnionym (próbobiorca-rzeczoznawca) pobranie prób i wykonanie badań w laboratorium akredytowanym w zleconym kierunku i zakresie badań, a w przypadku braku takiej możliwości w laboratorium spełniającym wymagania normy PN- EN ISO-IEC 17025. W przypadku braku możliwości wykonywania badań według metod przywołanych w opisie przedmiotu zamówienia, określenia metod równoważnych dokona Odbiorca. Stwierdzenie niezgodności wyrobu z opisem przedmiotu zamówienia będzie podstawą do wszczęcia postępowania reklamacyjnego

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Jednostka Wojskowa 5701 Wędrzyn
Miejscowość Wędrzyn
Kod Pocztowy 69-211
Województwo lubuskie
Tel 95 7556236
Fax 95 7556222
Regon 08052101800000
E-mail zp45@wp.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: Jednostka Organizacyjna Skarbu Państwa podległa MON
Rodzaj zam inny Jednostka Organizacyjna Skarbu Państwa podległa MON
Rodz zam D
Czy częsci Nie
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 31/12/2015
Wadium 1.Ustala się wadium na całość przedmiotu zamówienia w wysokości 8 500,00 zł (słownie: osiem tysięcy pięćset złotych 00/100). 2. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą wpływu środków pieniężnych na rachunek bankowy Zamawiającego, przed upływem terminu składania ofert. Wadium można wnieść w jednej lub kilku następujących formach: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że zobowiązanie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 oraz z 2002 r. Nr 25, poz. 253, Nr 66, poz. 596 i Nr 216, poz. 1824 z późn. zm.). Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy: NBP oddział w Zielonej Górze nr 28 1010 1704 0060 0213 9120 1000 z dopiskiem: Przetarg nieograniczony: Zakup mleka i przetworów mleczarskich. Stosowny dowód potwierdzający wniesienie wadium należy załączyć do oferty. Za skuteczne wniesienie wadium Zamawiający uznaje jego wpływ na konto Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. Termin ważności wadium złożonego w innej formie niż pieniądz, powinien obejmować cały okres związania ofertą. W przypadku form innych niż pieniądz, musi być precyzyjnie określone: kto jest gwarantem, beneficjentem oraz zleceniodawcą gwarancji, wysokość kwoty gwarancji, termin ważności oraz zobowiązanie podmiotu udzielającego gwarancji do zapłaty wadium w przypadkach przewidzianych w art. 46 ustawy, mianowicie: Wykonawca, którego oferta została wybrana odmówi podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie, nie wniesie zabezpieczenia należytego wykonania umowy, zawarcie umowy stanie się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy, Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych, z przyczyn leżących po jego stronie nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1 cyt. ustawy, pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt. 5, lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez Wykonawcę jako najkorzystniejszej. Również poręczenie musi precyzyjnie określać, za kogo poręczyciel dokonuje poręczenia, do jakiej wysokości i na jaki czas oraz wskazywać przedmiot poręczenia. Z treści gwarancji lub poręczenia musi jednoznacznie wynikać, jaki jest sposób reprezentacji gwaranta (poręczyciela). Gwarancja (poręczenie) musi być podpisana przez upoważnionego (upełnomocnionego) przedstawiciela gwaranta (poręczyciela). Podpis winien być sporządzony w sposób umożliwiający jego identyfikacją np. złożony wraz z imienną pieczątką lub czytelny (z podaniem imienia i nazwiska). Gwarancja lub poręczenie powinno zawierać stwierdzenie, że na pierwsze pisemne żądanie zamawiającego - zgłoszone w terminie związania ofertą - wzywające do zapłaty kwoty wadium zgodnie z warunkami specyfikacji i art. 46 ust. 4 a i 5 ustawy - następuje jego bezwarunkowa wypłata, bez jakichkolwiek zastrzeżeń ze strony gwaranta/poręczyciela. Dowodem wniesienia wadium w innej formie niż pieniądz jest załączenie do oferty kopii gwarancji lub poręczenia. Oryginał dokumentu (wadium w formie niepieniężnej) należy zdeponować w kancelarii jawnej (bud.33 II piętro, pok.211), wskazanej jako miejsce składania ofert w terminie tożsamym, z terminem składania ofert, tj. 13.07.2015r. do godz. 8.45. W przypadku wniesienia odwołania po otwarciu ofert Zamawiający, nie później niż na 7 dni przed upływem ważności wadium, wzywa Wykonawców, pod rygorem wykluczenia z postępowania, do przedłużenia ważności wadium albo wniesienia nowego wadium na okres niezbędny do zabezpieczenia postępowania do zawarcia umowy. Jeżeli odwołanie wniesiono po wyborze oferty najkorzystniejszej, wezwanie kieruje się jedynie do Wykonawcy, którego ofertę wybrano jako najkorzystniejszą
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający uzna, iż Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli złoży oświadczenie, o którym mowa w art. 44 ustawy Pzp (zał. nr 3 do SIWZ) oraz złoży: - Aktualną decyzję administracyjną Powiatowego Lekarza Weterynarii - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz. U. z 2006r. nr 17 poz. 127 z późn. zm) lub Decyzję Powiatowego Inspektora Sanitarnego - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu żywność określającą rodzaj i zakres działalności, zgodnie z art. 3 ust. 3 pkt.8,9 i 41 oraz art. 71 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz.1225 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych na jej podstawie. - Protokół z przeprowadzonej kontroli sanitarnej zakładu z ostatnich 6 miesięcy. - W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawca winien posiadać aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP. Na potwierdzenie spełnienia ww warunku do oferty należy dołączyć: - certyfikat wystawiony przez upoważnioną jednostkę certyfikującą, stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest wdrożony i stosowany system HACCP, lub - dokumentu właściwego organu Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub wystawiony przez upoważnioną jednostkę certyfikującą, stwierdzający stwierdzające, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest wdrożony i stosowany system HACCP. Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz.1225 z późn. zm.); ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. nr 17 poz. 127 z późn. zm.)
Wiedza dla spełnienia warunku Zamawiający żąda wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw odpowiadających przedmiotowi zamówienia, wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane na wartość łączną 300 000,00 zł brutto (wg wzoru zawartego w zał. nr 5 do SIWZ) oraz załączenia dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
Potencjał Zamawiający uzna, iż Wykonawca posiada niezbędny potencjał techniczny do wykonywania zamówienia, jeżeli złoży oświadczenie, o którym mowa w art. 44 ustawy Pzp (zał. nr 3 do SIWZ),
Zdolne Zamawiający uzna, iż Wykonawca posiada osoby zdolne do wykonywania zamówienia, jeżeli złoży oświadczenie, o którym mowa w art. 44 ustawy Pzp (zał. nr 3 do SIWZ)
Sytuacja Zamawiający uzna, iż Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, jeżeli złoży oświadczenie, o którym mowa w art. 44 ustawy Pzp (zał. nr 3 do SIWZ) , dokumenty wymienione w rozdziale VII niniejszej SIWZ oraz: - ważnej na dzień składania ofert kserokopii opłaconej polisy wraz z dowodem jej opłacenia, a w przypadku braku polisy innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej rozszerzonej o ubezpieczenie za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego. Wartość ubezpieczenia nie może być mniejsza niż 150 000,00 zł. Wykonawca zobowiązuje się, że będzie utrzymywał powyższy zakres ubezpieczenia do końca trwania umowy.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dokumenty 1. Wypełniony i podpisany Formularz ofertowy Załącznik nr 1 do SIWZ. z wykorzystaniem wzoru zamieszczonego w niniejszej SIWZ. 2. Załącznik nr 2a - Formularz cenowy z wykorzystaniem wzoru zamieszczonego w niniejszej SIWZ. 3. Załącznik nr 3- Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru zamieszczonego w niniejszej SIWZ. 4. Załącznik nr 4- Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z wykorzystaniem wzoru zamieszczonego w niniejszej SIWZ. 5. Załącznik nr 5- Wykaz dostaw z wykorzystaniem wzoru zamieszczonego w niniejszej SIWZ. 6. Aktualną decyzję administracyjną Powiatowego Lekarza Weterynarii zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz. U. z 2006r. nr 17 poz. 127 z późn. zm) lub Decyzję Powiatowego Inspektora Sanitarnego zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu żywność określającą rodzaj i zakres działalności, zgodnie z art. 3 ust. 3 pkt.8,9 i 41 oraz art. 71 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz.1225 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych na jej podstawie. 7. Protokół z przeprowadzonej kontroli sanitarnej zakładu z ostatnich 6 miesięcy 8. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawca winien posiadać aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP. Na potwierdzenie spełnienia ww warunku do oferty należy dołączyć: - certyfikat wystawiony przez upoważnioną jednostkę certyfikującą, stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest wdrożony i stosowany system HACCP, lub - dokumentu właściwego organu Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub wystawiony przez upoważnioną jednostkę certyfikującą, stwierdzający stwierdzające, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest wdrożony i stosowany system HACCP. Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz.1225 z późn. zm.); ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. nr 17 poz. 127 z późn. zm.)
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Kod kryterium B
Kryt 1p 80
Kryt 2 częstotliwość dostaw
Kryt 2p 20
Adres strony internetowej siwz www.45wog.wp.pl
Adres uzyskania siwz 45 Wojskowy Oddział Gospodarczy, 69-211 Wędrzyn; bud. nr 33; pok. nr 8
Data składania wniosków 13/07/2015
Godzina składania wniosków 08:45
Miejsce 45 Wojskowy Oddział Gospodarczy, 69-211 Wędrzyn; bud. nr 33; pok. nr 211- Kancelaria Jawna
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)