Realizacja dostaw konserw, artykułów mrożonych i warzyw strączkowych w okresie 12 miesięcy.
Opis przedmiotu zamówienia - Część I :
Realizacja dostaw artykułów Grupy 152 -konserwy rybne i grupy 151 - konserwy mięsne w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej:
1. Paprykarz szczeciński kod CPV:15243000-3, mięso rybne rozdrobnione , koncentrat pomidorowy, ryż, olej roślinny, cebula, sól spożywcza, puszka z samo otwieraczem300g do 330g . Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw. smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy, w ilości 700 kg.
2. Szprot w pomidorach kod CPV: 15240000-2, w puszkach samo otwieralnych o masie 290g-330g netto, Cechy dyskwalifikujące:
niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych chrząstek lub odłamków ości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 600 kg.
3. Konserwa mięsna kod CPV: 15131000-5, konserwa sterylizowana; mięso: wieprzowo-wołowe mielone o zawartości tłuszczu nie więcej niż 20% puszka z samo otwieraczem 300g do 330 g Cechy dyskwalifikujące: niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych ścięgien i chrząstek lub odłamków kości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 600 kg.
4. Szprot w oleju kod CPV: 15240000-2, w puszkach samo otwieralnych o masie 290g-330g netto, Cechy dyskwalifikujące: niewłaściwa barwa, zbyt luźna konsystencja, obecność licznych twardych chrząstek lub odłamków ości, cechy organoleptyczne nietypowe dla zadeklarowanego składu, zmieniona barwa i wygląd termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy w ilości 500kg.
5. Konserwa rybna kod CPV: 15243000-3, puszka z samo otwieraczem 150do 200g Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze struktura i konsystencja: miękka, struktura jednolita; niedopuszczalne skupiska niewymieszanej zawartości, przebarwienia, skupiska przypraw smak i zapach: niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy wymagania: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy, w ilości 40 kg.
Opis przedmiotu zamówienia - Część II :
Realizacja dostaw artykułów grupy 152 ryby mrożone ,grupa 153 warzywa mrożone w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej:
1. Mieszanka warzywna Kod CPV 15331170-9, Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany w różnych proporcjach z marchwi, fasolki szparagowej, brukselki, groszku zielonego, kalafiora, pietruszki , selera itp. Produkt głęboko mrożony (w temp. poniżej -18ºC) gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla użytych warzyw, niedopuszczalne inne obce zapachy.
WYGLĄD : produkt sypki wolny od trwałych zlepień świadczących o rozmrożeniu, niewielkie oszronienie nie stanowi wady.
STRUKTURA I KONSYSTENCJA : w stanie zamrożonym twarda, po ugotowaniu krucha .
CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego, mineralne - gleba, piasek itp. WAGA - OD 2 KG DO 5KG, w ilości 600kg.
2. Pierogi ruskie Kod CPV 19894300-4 , Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany z mąki pszennej z dodatkiem farszu z twarogu ,ziemniaków i cebulki, głęboko mrożony (w temperaturze poniżej -18ºC), gotowy do spożycia po ugotowaniu.
SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla ciasta pierogowego i nadzienia serowo-ziemniaczanego.
WYGLĄD : kształt regularny, trójkątny, półkolisty, powierzchnia gładka, pierogi równomiernie głęboko mrożone.
STRUKTURA I KONSYSTENCJA : ciasta - jednolita, farszu - nie jednolita, miękka, nie rozpadająca się właściwa dla użytych składników i stopnia rozdrobnienia sera i dodatków.
CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : obce posmaki, zapachy (gorzki, jełki, stęchły, kwaśny), niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu np. rozerwane ciasto z wydostającym się farszem, rozmrożenie produktu
Waga opakowania od 2 kg do 5 kg. , w ilości 250 kg.
3. Filet z mintaja Kod CPV 15220000-6, Wygląd- Filety całe ,bez obcych zanieczyszczeń, tkanka mięsna jasna , o naturalnej barwie, charakterystycznej dla mintaja.
Oprawienie-Powierzchnie cięć równe, gładkie, bez poszarpań krawędzi , nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności
Sprężystość tkanki- sprężysta do osłabionej
Smak i zapach po ugotowaniu- swoisty , właściwy dla mintaja , nie dopuszcza się smaku obcego lub gorzkiego i zapachu obcego lub jełkiego.
Tekstura po ugotowaniu- Zwarta , krucha , soczysta , charakterystyczna dla mintaja , dopuszcza się lekko miękką. Opakowanie jednostkowe: blok filetów ułożony warstwowo zastosowaniem przekładek z folii umożliwiające łatwe oddzielenie pojedynczej warstwy.
Opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe zawierające wielokrotność opakowania jednostkowego.
Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi , w ilości 80 kg.
4. Kotlety rybne Kod CPV 15229000-9 , Kotlety rybne panierowane mrożone , waga 1 szt od 0.060 kg do 0.110 kg. Minimalna zawartość ryby 20% w ilości 1100 kg.
5. Fasola szparagowa Kod CPV 15331170-9, Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady ,bez zanieczyszczeń.
Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów.
Barwa- Charakterystyczna dla danego gatunku
Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 2 do 5 kg., w ilości 250kg.
6. Mieszanka kompotowa Kod CPV 15331170-9, Wyrób kulinarny, półprodukt przygotowany w różnych proporcjach z truskawek, śliwek, aronii, czarnej porzeczki, rabarbaru itp. Produkt głęboko mrożony (w temp. - 18ºC ) gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
SMAK I ZAPACH: (po obróbce termicznej ) charakterystyczny dla użytych owoców, niedopuszczalne inne obce.
WYGLĄD : produkt sypki wolny od trwałych zlepień świadczących o rozmrożeniu, niewielkie oszronienie nie stanowi wady. Owoce całe nie uszkodzone mechanicznie.
CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE : zanieczyszczenia pochodzenia roślinnego , mineralne - gleba, piasek itp., obce posmaki i zapachy objawy zapleśnienia ,psucia.
Waga- opakowania od 2 kg do 5 kg, w ilości 120 kg.
Opis przedmiotu zamówienia - Część III :
Realizacja dostaw artykułów grupy 032 (CPV) WARZYWA STRACZKOWE suszone, łuskane w okresie 12 miesięcy od daty obowiązywania umowy według ilości podanych poniżej:
1. Fasola 03212200-2, Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte ,bez zanieczyszczeń. Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów.
Barwa- Charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku
Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 5 do 25 kg, w ilości 600 kg.
2. Groch obłuskany połówki 0321220-2, Wygląd - Czyste, całe ,zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte ,bez zanieczyszczeń.
Zapach- naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów.
Barwa- Charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku
Opakowania jednostkowe - wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych o wadze od 5 do 25 kg. w ilości 600 kg. |