sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb i owoców morza dla obiektów P.G.K. Termy Uniejów z podziałem na dwa zadania

Data publikacji 2015-07-03
Data zakończenia 2015-07-13 09:40:00
Instytucja Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie
Miejscowość Uniejów
Województwo łódzkie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 99269 / 2015
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 152210003, 152290009, 152111001, 152500005, 152300009, 33110002
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb i owoców morza dla obiektów PGK Termy Uniejów, z podziałem na dwa zadania:
Zadanie 1: sukcesywna sprzedaż i dostawa mrożonych ryb słodkowodnych i morskich oraz owoców morza
Zadanie 2: sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb słodkowodnych i morskich świeżych, wędzonych i marynowanych
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu Zamówienia zawiera formularz asortymentowo-cenowy ujęty dla zadania 1 jako załącznik Nr 2.1 do SIWZ oraz dla zadania 2 jako załącznik Nr 2.2.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia ilościowego przedmiotu umowy, w stosunku do ilości wskazanych w formularzach asortymentowo-cenowych.
Opis symboli i oznaczeń użytych w formularzach asortymentowo-cenowych:
Trym C - Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości;
Trym D - Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości, ścięty ogon;
IQF - indywidualnie, szokowo mrożone, glazurowane
SHP - układane warstwami, przekładane folią, mrożone w blokach
VACUM - hermetyczne pakowanie produktu z jednoczesnym odsysaniem powietrza z opakowania. Następnie opakowanie jest zamykane poprzez zgrzewanie folii.
STYROBOX - styropianowy pojemnik z lodem przeznaczony do transportowania świeżych ryb
Zamawiający informuje, że ewentualnie wskazane w SIWZ i jej załącznikach (w tym w formularzu asortymentowo-cenowym) typy i symbole, nazwy własne produktów, pochodzenie itd. Mogące wskazywać na konkretnych ich producentów i/lub dystrybutorów mają charakter przykładowy. Zostały one bowiem określone jedynie w celu sprecyzowania parametrów i wymogów techniczno-użytkowych przedmiotu zamówienia. Zamawiający dopuszcza składanie ofert materiałowo i technologicznie równoważnych tj. takich, w których Wykonawcy mogą zaproponować realizację przedmiotu zamówienia za pomocą materiałów i technologii o parametrach nie gorszych od podanych przez Zamawiającego. Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. W związku z powyższym, w przypadku zaoferowania produktów równoważnych do określonych w dokumentacji postępowania, Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty szczegółowy opis oferowanych produktów wskazując, że zaproponowane rozwiązania są równoważne pod względem jakościowym i funkcjonalnym. Nie wykazanie produktów równoważnych traktowane będzie, jako deklaracja dostarczenia produktów wymienionych w dokumentacji przetargowej.
Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadające te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego.
Maksymalna sumaryczna wartość zakupów ryb i owoców morza w okresie obowiązywania umowy nie może przekroczyć wyrażonej w złotych równowartości 207.000 euro netto, stosownie do Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 2013 r. w sprawie kwot wartości zamówień oraz konkursów, od których jest uzależniony obowiązek przekazywania ogłoszeń Urzędowi Publikacji Unii Europejskiej (Dz. U. z 2013, poz. 1735). Do przeliczenia na euro stosuje się aktualny średni kurs złotego w stosunku do euro stanowiący podstawę przeliczania wartości zamówień publicznych określany w rozporządzeniu przez Prezesa Rady Ministrów.
Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz obowiązujących przepisach prawa i być zgodne z systemem HACCP.
Oferowane produkty winny odpowiadać normom i standardom określonym w odpowiednich przepisach prawnych w tym:
Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (t. j.: Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 ze zm.);
Ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2015r. Nr 678, poz. )
Oferowane produkty winny być dostarczane w czytelnie oznakowanych opakowaniach, w sposób umożliwiający ich identyfikację wraz z numerem partii, opisem produktu i terminem ważności;
Wymagane jest dostarczanie do Zamawiającego wyłącznie produktów wyselekcjonowanych, o zweryfikowanym pochodzeniu towarów i surowców, w celu zachowania wysokiej jakości usług świadczonych w obiektach Zamawiającego oraz gwarancji bezpieczeństwa zdrowotnego konsumentów i satysfakcji gości PGK Termy Uniejów.
Minimalny wymagany termin przydatności do spożycia dla oferowanych produktów wynosi:
Zadanie 1: dla produktów mrożonych minimum 11 miesięcy przydatności do spożycia w momencie dostawy do Zamawiającego
Zadanie 2: dla produktów świeżych i wędzonych minimum 5 dni przydatności do spożycia w momencie dostawy do Zamawiającego,
dla produktów marynowanych minimum 25 dni od daty dostawy
Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania oraz wniesienia dostarczonych produktów do poszczególnych magazynów w obiektach PGK Termy Uniejów, tj.:
1. Zagroda Młynarska ul. abp Jakuba Świnki 1
2. Namiot Arenka ul. Zamkowa parking
3. Restauracja Termalna ul. Zamkowa 5
Wykonawca zobowiązany jest dysponować decyzją (lub innym dokumentem równoważnym) wydaną przez właściwy organ dopuszczającą środek transportu do dostaw przedmiotu zamówienia (zgodnie z wymaganiami określonymi w pkt. V.1.A3 oraz VI.1.A SIWZ).
W przypadku awarii środka transportu Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia zastępczego środka transportu, posiadającego decyzję/dokument równorzędny załączonemu w ofercie, świadczący o dopuszczeniu do przewodu przedmiotu zamówienia.
Zapotrzebowanie dostawy na konkretne produkty przesyłane będzie w poniedziałki i czwartki oraz w sezonie letnim, w przypadku wyczerpania stanów magazynowych Zamawiającego dodatkowo w piątek - z każdego obiektu Zamawiającego osobno (dostawy łącznie).
Wykonawca zobowiązany jest zrealizować każdorazowo dostawę w terminie 24 godzin od otrzymania informacji o zapotrzebowaniu, przy czym jeśli 24 godziny upływają w niedzielę nie może to być powodem opóźnienia w realizacji dostawy - po stronie Wykonawcy pozostaje sporządzenie takiego harmonogramu dostaw aby umożliwić Zamawiającemu sprawne funkcjonowanie obiektów, stanowiących bazę turystyczną funkcjonującą również w dni wolne i święta,
Dostawy odbywają się transportem określonym w dalszej części SIWZ, na koszt i ryzyko Wykonawcy.
Dla określenia jakości odbieranego towaru Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przez WSSE lub WIJHARS (także w obecności uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego) w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów oraz transportu towaru.
Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia na każde żądanie Zamawiającego świadectwa jakości handlowej oferowanego produktu, wydanego przez uprawniony podmiot do kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych w rozumieniu ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U.2015.678 j.t.), tj. Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (WIJHARS), wystawionego po dacie zgłoszonego żądania (wzór stanowi załącznik do Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 grudnia 2002 r. w sprawie wzoru świadectwa jakości handlowej Dz.U.2002.230.1932). Wykonawca przedłoży świadectwo, o którym mowa wyżej z własnej inicjatywy niezwłocznie w każdym przypadku zmiany producenta oferowanego asortymentu.
Zaleca się oferentom szczegółowe zapoznanie się z treścią Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zdobycie wszelkich informacji niezbędnych do prawidłowego przygotowania oferty oraz sprawdzenie i zweryfikowanie udostępnionych przez Zamawiającego informacji oraz niezwłocznego poinformowania Zamawiającego o ewentualnych błędach i/lub przeoczeniach.
Części zamówienia:
Zamawiający dopuszcza złożenie oferty częściowej - liczba części 2.
Za ofertę częściową uznaje się ofertę obejmującą swoim zakresem zadanie 1 lub 2 zgodnie z podziałem dokonanym przez Zamawiającego - ujętym w formularzu asortymentowo-cenowym /załącznik Nr 2.1 i 2.2 do SIWZ/.
Każdy z wykonawców biorących udział w postępowaniu może złożyć ofertę na jedno lub dwa zadania.

Opis

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb i owoców morza dla obiektów PGK Termy Uniejów, z podziałem na dwa zadania:
Zadanie 1: sukcesywna sprzedaż i dostawa MROŻONYCH ryb słodkowodnych i morskich oraz owoców morza
Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu Zamówienia zawiera formularz asortymentowo-cenowy
Za ofertę częściową uznaje się ofertę obejmującą swoim zakresem zadanie 1 lub 2 zgodnie z podziałem dokonanym przez Zamawiającego - ujętym w formularzu asortymentowo-cenowym tj. dla zadania 1 załącznik Nr 2.1 do SIWZ.
Każdy z wykonawców biorących udział w postępowaniu może złożyć ofertę na jedno lub dwa zadania.
Minimalny wymagany termin przydatności do spożycia dla oferowanych produktów wynosi:
Zadanie 1: dla produktów mrożonych minimum 11 miesięcy przydatności do spożycia w momencie dostawy do ZamawiającegoPrzedmiotem zamówienia jest sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb i owoców morza dla obiektów PGK Termy Uniejów, z podziałem na dwa zadania:
Zadanie 2: sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb słodkowodnych i morskich świeżych, wędzonych i marynowanych
Za ofertę częściową uznaje się ofertę obejmującą swoim zakresem zadanie 1 lub 2 zgodnie z podziałem dokonanym przez Zamawiającego - ujętym w formularzu asortymentowo-cenowym tj. dla zadania 2 załącznik Nr 2.2 do SIWZ.
Każdy z wykonawców biorących udział w postępowaniu może złożyć ofertę na jedno lub dwa zadania.
Minimalny wymagany termin przydatności do spożycia dla oferowanych produktów wynosi:
Zadanie 2: dla produktów świeżych i wędzonych minimum 5 dni przydatności do spożycia w momencie dostawy do Zamawiającego, dla produktów marynowanych minimum 25 dni od daty dostawy

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie
Ulica ul. Polna 37
Nr domu 37
Miejscowość Uniejów
Kod Pocztowy 99-210
Województwo łódzkie
Tel 0-63 2888071
Fax 0-63 2888071
Internet www.termyuniejow.pl
Regon 31016143000000
E-mail termy@uniejow.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Adres dyn zak http://www.uniejow.bip.net.pl/?c=308
Rodzaj zamówienia Podmiot prawa publicznego
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 2
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Tak
Zam uzupelniajace Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7, w wysokości do 20% wartości zamówienia podstawowego.
Czas Obowiązuje termin
Czas w miesiącach 12
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca udokumentuje posiadanie uprawnień zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2015.594 j.t.) lub na podstawie ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2014.1577 j.t.), odpowiednio dla charakterystyki swojej działalności.
Wiedza Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest udokumentować Zamawiającemu. Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w tym zakresie.
Potencjał W zakresie spełnienia tego warunku wykonawca musi udokumentować dysponowanie co najmniej jednym pojazdem/środkiem transportu, którym dostarczane będą produkty stanowiące przedmiot zamówienia odpowiadającym wymaganiom ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2015.594 j.t.) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dnia 29 kwietnia 2004r. - załącznik Nr 2.
Zdolne Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest udokumentować Zamawiającemu. Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w tym zakresie.
Sytuacja Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest udokumentować Zamawiającemu. Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunku w tym zakresie.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 7 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dokumenty potwierdzające W celu potwierdzenia że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawca składa następujące dokumenty: Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP (podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2015.594 j.t.) lub Protokół z urzędowej kontroli żywności, przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z art. 4 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej nr 882/2004 z dnia 29.04.2004r. Dz. U. UE L.04.139.l, w skład którego wchodzi punkt określający prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP (podstawa prawna: art. 9 i 10 rozporządzenia jak wyżej oraz art. 59 i 73 ust. 1 i 6 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2015.594 j.t.) lub Aktualny certyfikat HACCP wystawiony przez upoważnioną, niezależną jednostkę certyfikującą - nie dotyczy producentów na etapie produkcji pierwotnej
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz http://www.uniejow.bip.net.pl/?c=308
Adres uzyskania siwz PGK Termy Uniejów Sp. z o.o. w Uniejowie ul. Polna 37, 99-210 Uniejów
Data składania wniosków 13/07/2015
Godzina składania wniosków 09:40
Miejsce PGK Termy Uniejów Sp. z o.o. w Uniejowie ul. Polna 37, 99-210 Uniejów sekretariat
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Inne dokumenty Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1. Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę 2. Formularz asortymentowo-cenowy - wypełniony i podpisany przez Wykonawcę 3. oświadczenia oraz dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/ pełnomocnictw osób składających ofertę - jeśli nie wynika to z dokumentów rejestrowych firmy.
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)