DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁOWKI SZKOLNEJ PRZY INTERNACIE ZESPOŁU SZKÓŁ NR 3 W TOMASZOWIE LUBELSKIM

Data publikacji 2015-08-03
Data zakończenia 2015-08-12 11:00:00
Instytucja Zespół Szkół nr 3 im. Macieja Rataja
Miejscowość Tomaszów Lubelski
Województwo lubelskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Warzywa przetworzone,
  • Produkty mleczarskie,
  • Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Produkty z ciasta makaronowego,
  • Produkty mączne,
  • Elektryczna aparatura do wyłączania lub ochrony obwodów elektrycznych,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego,
  • Aparatura transmisyjna do radiotelefonii, radiotelegrafii, transmisji radiowej i telewizyjnej

Szczegóły

Numer ogłoszenia 196132 / 2015
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008, 156125006, 155000003, 151000009, 158000006, 152000000, 151120006, 153311008, 31210005, 153000001, 31425003, 158510008, 158500001, 32121001, 32200009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy internacie Zespołu Szkół nr 3 w Tomaszowie Lubelskim przy ul. Hallera 5.
Przedmiot zamówienia został podzielony na 14 CZĘŚCI od nr I do XIV .
Wspólny słownik kodów CPV: 15000000-8
CZĘŚĆ I PIECZYWO Kod CPV 15612500-6
CZĘŚĆ II MLEKO I JEGO PRZETWORY Kod CPV 15500000-3
CZĘŚĆ III MIĘSO wieprzowe i wyroby wędliniarskie Kod CPV 15100000-9,15131120-2
CZĘŚĆ IV RÓŻNE PRODUKTY SPOZYWCZE Kod CPV 15800000-6
CZĘŚĆ V RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE Kod CPV 15200000-0
CZĘŚĆ VI DRÓB Kod CPV 15112000- 6
CZĘŚĆ VII MROŻONKI Kod CPV 15331100-8
CZĘŚĆ VIII OWOCE ŚWIEŻE Kod CPV 03121000-5
CZĘŚĆ IX WARZYWA Kod CPV 15300000-1
CZĘŚĆ X JAJA KURZE Kod CPV 03142500-3
CZĘŚĆ XI PRODUKTY MĄCZNE GOTOWE Kod CPV 15851000-8
CZĘŚĆ XII MAKARONY Kod CPV 15850000-1
CZĘŚC XIII ZIEMNIAKI Kod CPV 03212100-1
CZĘŚĆ XIV WARZYWA SEZONOWE świeże Kod CPV 0322000-9

2.Szczegółowy opis każdej części zawierają Arkusze kalkulacyjne oferty, jako załączniki nr 1.1 do 1.14 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia stanowiący integralną ich część.

Opis

Chleb zwykły krojony waga nie mniej jak 500g szt. 7000
Chleb razowy mieszany waga nie mniej jak 500g szt. 200
Bułka zwykła waga nie mniej jak 50 g Szt. 14 000
Bułka tarta kg 150
Drożdżówka 100 g szt. 2000
Pierożki ( z kaszą , kapusta ) waga nie mniej niż 60 g
szt. 4000
Pączek waga nie mniej jak 60 g szt. 500
Makowiec 500 g szt. 20
Cebularz Szt. 1200Mleko spożywcze zaw.2% tł. w opak. 1 l. litr 3000
Śmietana zaw. 18 % tł. litr 100
Śmietana Kubek op.450 ml zaw.18% tł. szt. 800
Masło ex .zawartość tł. 82,5% op. 0.200 g kg 300
Twaróg półtłusty Kg. 350
Ser topiony 100 g Szt. 1800
Ser żółty półtłusty kg 250
Jogurt kubek op. nie mniej 125 ml. szt 4400
Serek wiejski op. nie mniej jak 150 g szt 1000Mięso mielone wieprzowo-wołowe kg. 450
Mięso wieprzowe gulaszowe II kl.kg. 450
Karkówka wieprzowa b/k kg 150
Karkówka z kością kg 200
Schab wieprzowy z kością kg. 650
Schab wieprzowy b/k kg 100
Wątroba wieprzowa kg. 100
Żeberka wieprzowe(Paski) kg. 200
Boczek wędzony parzony kg. 100
Baleron kg. 30
Kiełbasa krakowska kg. 150
Mielonka wieprzowa Smaczek w galaretce kg. 100
Kiełbasa zwyczajna kg. 50
Kiełbasa łopatkowa kg. 100
Kiełbasa wiejska kg. 300
Kiełbasa szynkowa z kminkiem kg 420
Pieczeń rzymska kg 100
Polędwica sopocka kg 320
Ogonówka kg 420
Paróweczki szynkowe wieprzowe kg 150
Szynka parzona domowa kg 500
Flaki krojone odgotowane kg 90Cukier biały kryształ- paczkowany op.1kg 900 Kg
Chrzan tarty w słoiku op. Nie mniej jak 160 g 70 Szt
Kakao ciemne holenderskie sypkie op. Nie mniej jak 100 g 60 Szt
Dżem wiśniowy op. nie mniej jak 280g 400 Szt
Dżem truskawkowy , op. nie mniej jak 280 g 400 Szt
Dżem śliwkowy - nie mniej jak 280g 100 Szt
Marmolada owocowa op. 500 g 30 Szt
Fasolka konserwowa czerwona op.nie mniejsze jak 400g 40 szt
Fasolka konserwowa biała op. 400 g 30 Szt
Groszek konserwowy op. nie mniej jak 400 g 140 Szt
Gałka muszkatołowa mielona 20 g 10 Szt
Herbata granulowana 100 g 120 Szt
Herbata ekspresowa op. zaw. 100 saszetek 20 Op
Kawa inka op. nie mniejsze jak 150 g 65 Szt
Keczup pikantny op. 1000 g 150 Szt
Keczup PIKANTNY op. nie mniej jak 500 g 90 Szt
Koncentrat pomidorowy 30 % op. Nie mniej jak 200g 280 Szt
Kukurydza konserwowa słodka -Op. nie mniejsze jak 400 g 130 Szt
Kwasek cytrynowy op. Nie mniej jak 20g 80 Szt
Majonez dekoracyjny nie mniej jak 700 g Firmy Winiarylub inny równoważny 110 Szt
musztarda delikatesowa op. nie mniej 180g 100 Szt
Majeranek torebka op. 20g 110 Szt
Miód naturalny wielokwiatowy op. słoik 1300 kg 20 Szt
Ocet spirytusowy 10 % op. 05 l. 10 Szt
Przyprawa do zup w płynie op. - 1 l Firmy Winiar lub inny równoważny 130 Szt
Pieprz naturalny czarny mielony Op. nie mniej jak 20g 300 Szt
Pieprz ziołowy torebka op. 20 g 30 Szt
Papryka w proszku słodka mielona Op. nie mniej jak 20 g 220 Szt
Pietruszka susz- natka op nie mniej jak 20g 180 Szt
Koper susz nać op. nie mniej jak 20 g 100 Szt
Przyprawa do potraw typu Vegeta lub inny równoważny op.200 g 150 Szt
Ryż biały op. 1 kg 100 Kg
Rosołki drobiowe 120 g Firmy Winiar lub inny równoważny 180 szt
Sól kuchenna spożywcza 150 Kg
Ziele angielskie torebka 15g 10 Szt
Liść laurowy torebka 15 g 20 Szt
Mąka ziemniaczana op. 1000 g 30 Kg
Mąka pszenna luksusowa typ 550 370 Kg
Olej jadalny rzepakowy op. 1 litr 90 Szt
Olej jadalny rzepakowy op. Nie mniej jak 3 l. 110 szt
Margaryna śniadaniowa z zaw. Olejów roślinnych op. 500 g 700 szt
Kasza jęczmienna wiejska op.1000g 40 Kg
Kasza gryczana op. 1000 g 100 Kg
Płatki kukurydziane zwykłe op.
nie mniej jak 425 g 100 Szt.
Ogórek konserwowy poj. 0.9 l 300 Szt
Papryka konserwowa poj. 0,9 l 250 Szt
Serek top. Krążki op. 140 g 600 op
Serek top. plastry op. 150g 900 op
Konserwa turystyczna nie mniejjak op. 135g 900 Szt
Pasztet drobiowy nie mniej jak op.135g 1200 Szt
Delikat do mięs Knor lub równoważny op. 700 g 10 Szt
Delikat do ryb op. 700g 2 Szt
Delikat do drobiu op. 700 g 9 Szt
Sos ogrodowy sałatkowy op.900 g 18 Szt
Ptasie mleczko op. Nie mniej jak 500g 200 Op
Ciastka pierniczki lukrowane op luz 40 Kg
Cukierki czekoladowe Wedell luz lub inny równoważny 35 Kg
Czekolada Wedel op. 100 g lub równoważny 400 Szt
Ciastka pierniczki korzenne luz 10 kgFilet z ryby morszczuk mrożony SHP Kg 300
Filet śledziowy b/skóry w zalewie octowo-olejowej kg 150
Makrela wędzona Kg 100
Konserwa rybna śledz w pomidorach op. nie mniej jak 170 g Szt. 250
Konserwa rybna szprot w oleju op. nie mniej jak 170 g Szt. 100
Paprykarz szczeciński op. 300 g Szt. 350Filet drobiowy świeży Kg 450
Porcje rosołowe Kg 100
Udka z kurczaka świeża Kg 600Mieszanka mrożona wielowarzywna 7 składnikowa Op.2,5 kg op 50
Kalafior mrożony Op.2.50 kg op. 30
Szpinak mrożony - liśćop.2.50 kg op 30Jabłka gat. I kg 1600
Gruszka Kg 200
Śliwka kg 100Burak ćwikła kg. 350
Cebula biała kg. 300
marchew kg. 400
seler (korzeń ) kg. 30
por kg. 50
Pietruszka korzeń kg. 15
Kapusta czerwona kg. 60
Kapusta biała kg. 600
Kapusta włoska kg. 100
Kapusta pekińska kg. 200
Kapusta kiszona kg. 150
Ogórek kwaszony kg. 200
Fasola biała kg. 100
Groch łupany kg. 20
Czosnek kg. 22
Pieczarka kg. 80
Szczypior Peczk. 220Jaja kurze świeże kl. I Szt 8000Pierogi ruskie domowe Kg. 400
Pierogi z kapustą i pieczarkami kg. 180
Naleśniki z serem kg 200
Kopytka świeże Kg 150Makaron świderki op. Nie mniej jak 1000 g szt 150
Makaron gniazda wstążkiop. Nie mniej jak 500g Szt . 100
Makaron spaghetti op. 400 g Szt. 400
Makaron łazanki Lubella lub równoważny op. Nie mniej jak 400g Szt.150Ziemniaki jadalne późne op. worek nie mniej jak 30 kg
Polska Norma - PN-R-74450:1975 Kg 6500POMIDOR ŚWIEŻY kg 550
OGÓREK ŚWIEZY Kg 350
SAŁATA Szt 250
PAPRYKA ŚWIEŻA kg 30
KALAFIOR ŚWIEŻY szt 40
Rzodkiewka p. 80

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zespół Szkół nr 3 im. Macieja Rataja
Ulica ul. Hallera 5
Nr domu 5
Miejscowość Tomaszów Lubelski
Kod Pocztowy 22-600
Województwo lubelskie
Tel 084 6650505
Fax 084 6650505
Internet www.zsnr3.odt.pl
Regon 00019851600000
E-mail jadwigazerebiec@vp.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: jednostka samorządowa
Rodzaj zam inny jednostka samorządowa
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 14
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 30/06/2016
Wadium nie dotyczy
Zaliczka Nie
Uprawnienie W celu wykazania spełnienia przez wykonawcę warunku zamawiający żąda załączenia do oferty oświadczenia wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp- załącznik nr 3 do SIWZ. Ocena spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganego oświadczenia, według formuły spełnia/nie spełnia.
Wiedza Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tych warunków. Ocena spełnienia przez wykonawców warunków w tym zakresie będzie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia.
Potencjał Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tych warunków. Ocena spełnienia przez wykonawców warunków w tym zakresie będzie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia.
Zdolne Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tych warunków. Ocena spełnienia przez wykonawców warunków w tym zakresie będzie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia.
Sytuacja Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tych warunków. Ocena spełnienia przez wykonawców warunków w tym zakresie będzie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia.
Oswiadczenie potwierdzenia 10 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1. Zamawiający dopuszcza zmiany w umowie w trakcie realizacji dostawy w przypadkach niżej wymienionych. 1.1.Nie przewiduje się wzrostu cen podanych w ofercie bez względu na zaistniałą w międzyczasie sytuację za wyjątkiem zmiany stawki podatku VAT, która następuje z mocy prawa. 2.Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień umowy (art.144 ust.1 ustawy Pzp) i określa warunki tej zmiany w zakresie: 2.1. obniżenia cen towaru o procent zmiany ceny (okres promocji ) 2.2. zmiany nazwy towaru w przypadku, kiedy nowy towar spełnia wszystkie parametry towaru, który przestał być wytwarzany 3. W przypadku zwiększenia, bądź ograniczenia ilości żywionych dzieci Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia bądź zwiększenia ilości zamawianych. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne. 4.każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego, lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, jednak Zamawiający nie dopuszcza zmiany ceny netto na wyższą od oferowanej.
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz http://www.zsnr3.odt.pl/ogloszenia-i-przetargi
Adres uzyskania siwz Zespół Szkół Nr 3 w Tomaszowie lubelskim ul. Hallera 5 , 22-600 Tomaszów Lubelski
Data składania wniosków 12/08/2015
Godzina składania wniosków 11:00
Miejsce Zespół Szkół Nr 3 w Tomaszowie lubelskim ul. Hallera 5 , 22-600 Tomaszów Lubelski sekretariat szkoły parter
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Inne dokumenty potwierdzające Pełnomocnictwo do podpisania oferty oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza , względnie do podpisania również innych dokumentów złożonych wraz z ofertą, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą.
Inne dokumenty Pełnomocnictwo do podpisania oferty oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza , względnie do podpisania również innych dokumentów złożonych wraz z ofertą, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą.
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)