Dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka pomocy społecznej w Świętochłowicach w podziale na dwa pakiety : mięso i przetwory mięsne, pieczywo i wyroby piekarnicze

Data publikacji 2015-12-04
Data zakończenia 2015-12-14 09:00:00
Instytucja Ośrodek Pomocy Społecznej
Miejscowość Świętochłowice
Województwo śląskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 331604 / 2015
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000009, 158100009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Pomocy Społecznej w Świętochłowicach,w podziale na 2 pakiety, tj.: mięsa i przetworów mięsnych oraz pieczywa i wyrobów piekarniczych wraz z rozładunkiem w magazynach Jadłodajni przy ul. Imieli 12 oraz ul. Katowickiej 35.
2. Przykładowy asortyment przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ - tabela artykułów w zakresie każdego z 2 pakietów. Ilości artykułów podane w tabelach
posiadają wartość szacunkową i będą uzależnione od aktualnych potrzeb Zamawiającego.
3. Dostawy realizowane będą na podstawie zamówienia pisemnego przesyłanego faksem lub składanego telefonicznie w każdym następnym dniu po zgłoszeniu zamówienia lub
w innym terminie uzgodnionym z Zamawiającym, w dni powszednie codziennie od
poniedziałku do soboty w godzinach od 07:00 do 10:00.
4. Wykonawca zobowiązany będzie do bezpłatnego dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne oraz rozładunku wraz z wniesieniem do magazynów określonych w ust. 1 niniejszego paragrafu.
5. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać zamawiany towar bezwzględnie w dni oraz
w godzinach wyznaczonych przez Zamawiającego.
6. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć towar I klasy jakości, świeży, z okresami ważności
odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej.
7. Każdy produkt musi być dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami, oraz z warunkami określonymi w SIWZ, musi posiadać początkowy termin przydatności do spożycia. Po podpisaniu umowy Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia karty produktu, zgodnie z obowiązującymi przepisami unijnymi w tym zakresie.
8. Zamawiający po stwierdzeniu niezgodności ilościowych albo wad jakościowych w momencie dostawy, odmówi przyjęcia zakwestionowanej partii towaru i zażąda wymiany na wolny od wad i zgodny ilościowo z pierwotnym zamówieniem w terminie do trzech godzin od chwili
stwierdzenia nieprawidłowości w dostawie. W takim przypadku Zamawiający nie będzie wszczynał procedury reklamacyjnej. Zamienna partia towaru podlega odbiorowi ilościowemu
i jakościowemu.
9. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź
niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na
towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej placówce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę (potracenie z przysługującego wynagrodzenia).

Opis

Lp.
Wyszczególnienie
towaru
Jednostka miary
Ilość
Cena

Wartość Brutto
( zł)

1.
Baleron gotowany
(min 84 % mięsa wieprzowego, wędzonka z peklowanych karczków wieprzowych bez kości,, barwa od brązowej do ciemnowiśniowej )
kg
60



2.
Blok tostowy
(min 45% mięsa wieprzowego, drobno rozdrobnionego)
kg
50



3.
Boczek wędzony
(min 78 % mięsa wieprzowego,bez żeberek, wędzony parzony, barwa mięsa- różowa, barwa tłuszczu- biała)
kg
210



4.
Boczek z pieca
(min 85 % mięsa wieprzowego, w formie rolady boczkowej)
kg
120



5.
Bułczanka, żymlok,
(smak charakterystyczny dla wędliny podrobowej parzonej, z dodatkiem krwi, wyczuwalne przyprawy, batony w osłonce naturalnej , na przekroju wyraźnie widoczna pokrojona bułka w kostkę, barwa właściwa dla surowców mięsnych podrobowych i krwi, barwa szrobrunatna z jaśniejszymi plamkami)
kg
100



6.
Flaczki wołowe,
(krojone blanszowane, czyste)
kg
180



7.
Frankfuterki
(min 85 % mięsa wieprzowego, średnio rozdrobnione, krótkie kiełbaski,- ok 78 gr, w osłonkach naturalnych, barwa od różowej do czerwonej, składniki równomiernie rozłożone)
kg
20



8.
Golonko peklowane
(paczkowane 200 g)
( konsystencja dość ścisła, jędrna, smak łagodny,, wyczuwalne przyprawy : majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, pieprz, barwa od jasnobrązowej do brązowej)
szt.
200



9.
Golonko prasowane
(produkt blokowy, grubo rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i przypraw; charakterystyczny smak szynki z konserwy w postaci grubych batonów o długości ok. 30-40 cm i średnicy ok. 10 cm)
kg
120



10.
Kabanosy drobiowe, wieprzowe
kg
60



11.
Karkówka wieprzowa b/k
( mięso świeże, nie mrożone)
kg
1700



12.
Kiełbasa biała
( z mięsa wieprzowego,nie wędzona, parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała w osłonce z jelita naturalnego, min. 82% mięsa wieprzowego)
kg
40



13.
Kiełbasa wiejska
(w formie typowych wianków, delikatnie pomarszczona skórka o barwie ciemnobrązowej; na przekroju widoczne kawałki mięsa i tłuszczu o barwie różowo- szarej; konsystencja zwarta, krucha i łamliwa; smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej z wyczuwalnym aromatem czosnku)

kg

200



14.
Kiełbasa kanapkowa
kg
160



15.
Kiełbasa kminkowa
(grubo rozdrobniona, z widocznymi ziarnami kminku, wieprzowo- wołowa, wędzona, parzona)
kg
100



16.
Kiełbasa krotoszyńska
( wieprzowo- wołowa, wędzona, parzona grubo rozdrobniona, smak i zapach charakterystyczny dla wyr. peklowanych, wędzonych,podsuszanych; batony w osłonkach sztucznych, o dł. 35- 45 cm i średnicy ok. 6,5-8 cm, barwa od jasnobrązowej do ciemnobrązowej)
kg
200



17.
Mielonka wieprzowa,
(w osłonce poliamidowej, bezbarwnej, sztucznej; osłonka powinna ściśle przylegać do batonu; mięso średnio rozdrobnione, równomiernie rozłożone, nie rozpadające się; po przekrojeniu lekko wilgotna; o zabarwieniu jasno- różowym; niedopuszczalne zacieki galarety)
kg
40



18.
Kiełbasa metka tradycyjna
(wołowa, z widocznymi kawałkami mięsa, kolor różowy)
kg
40



19.
Kiełbasa mortadela
( min 80 % zawartości mięsa, drobno rozdrobniona, barwa jasno różowa )
kg
60



20.
Kiełbasa rożnowa
( zawartość nie mniej 75 % mięsa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, batony ok. 200- 250 gr. w osłonkach naturalnych, barwa jasnobrązowa)
kg
600



21.
Kiełbasa podwawelska
( z mięsa wieprzowego,średnio rozdrobniona, peklowana, parzona, wędzona, w osłonce naturalnej)
kg
800



22.
Kiełbasa mielonka prasowana
(parzona, średnio rozdrobniona , wieprzowo- wołowa, w osłonkach dużych lub średnich )
kg
126



23.
Kiełbasa szynkowa
( min 85% mięsa wieprzowego chudego, w osłonce sztucznej, grubo rozdrobniona; barwa na przekroju od jasno do ciemno różowej wędzona, parzona, grubo rozdrobniona)
kg
100



24.
Kiełbasa piwoszki
(z mięsa wieprzowego chudego,średnio rozdrobniona, wędzona, w osłonce sztucznej)
kg
140



25.
Kiełbasa śląska
(z mięsa wieprzowego, wędzona, parzona, średnio rozdrobniona;w jelitach cienkich lub w średnich o długości od 12 do 14 cm,
w zwojach , odkrecane )
kg
700



26.
Kości wędzone
( ze schabu lub karczku)
kg
120



27.
Kości świeże
( ze schabu lub karczku)
kg
1602



28.
Krupniok (kaszanka)
( o dł 15-18 cm, o grubości 5 cm, w jelicie wieprzowym, parzonym, barwa od szarobrązowej do ciemnoszarej, konsystencja jednolita; barwa farszu od brązowej do ciemnobrązowej)
kg
200



29.
Łopatka wieprzowa
( bez skóry, z niewielką ilością tłuszczu,
barwa jasna)
kg
1700



30.
Nóżki wieprzowe
(tylne, czyste, o barwie różowej)
kg
300



31.
Ozory wieprzowe
kg
200



32.
Parówki grube
(min. 76 % mięsa wieprzowego i tłuszczu wieprzowego, homogenizowana, w osłonce z jelita naturalnego, drobno rozdrobniona, kolor różowy, waga ok 100 g)
kg
1200



33.
Parówki drobiowe lub wieprzowe,
(wędzona, parzona, drobno rozdrobniona, barwa od różowej do ciemnoróżowej, w osłonkach naturalnych lub sztucznych,waga ok. 70 g, osłonka ściśle przylegająca do farszu)
kg
360



34.
Pasztetowa wędzona extra
(z mięsa oraz podrobów wieprzowych, konsystencja ścisła, zawartość mięsa min. 41%, wędzona, barwa szaro- brązowa)
kg
180



35.
Pasztetowa biała
( min. 30 % mięsa drobiowego)
kg
50



36.
Pasztet zapiekany wieprzowy
( barwa ciemnobrunatna, konsystencja ścisła, z mięsa i skórek wieprzowych z przyprawami, w foremce prostokątnej)
kg
60



37.
Płucka czyste
kg
100



38.
Podgardle wędzone
kg
50



39.
Polędwica drobiowa
( min.70 % mięsa drobiowego, w osłonce barierowej, sztucznej, długość batonu ok. 20 cm, średnica ok 5 cm, barwa jasnoróżowa, smak soczysty,, lekko wilgotna )
kg
60



40.
Polędwica sopocka
( min.80 % mięsa wieprzowego, parzona,krucha, soczysta, lekko wilgotna, niedopuszczlany wyciek soku po przekrojeniu,
barwa złoto- pomarańczowa)
kg
40



41.
Salami
(zapach charakterystyczne dla danego wyrobu, np.: pieprzu, cebuli, ziół prowansalskich, papryki itd..; konsystencja dość krucha, średnio rozdrobniona, z mięsa wieprzowego oraz tłuszczu wieprzowego, struktura dość ścisła, zwarta, nierozpadająca się; barwa naturalna dla mięsa peklowanego od biało - różowej do ciemnoczerwonej)
kg
50



42.
Salceson ozorkowy
( z podrobów wieprzowych, parzony, w pęcherzach żołądkowych, w przekroju widoczna kostka ozorów, bogato przyprawiany- w tym gożdzikami, konsystencja miękka, plastyczna )
kg
50



43.
Salceson z indyka
( min. 67 % mięsa z podrobów, w osłonce sztucznej, konsystencja ścisła)
kg
80



44.
Schab pieczony
( wędzonka wieprzowa z peklowanego schabu, min. 78% mięsa , parzony, otoczona przyprawami, soczysta, krucha, barwa od jasno brązowej do brązowej)
kg
280



45.
Schab wieprzowy b/k
(kształt charakterystyczny - owal , barwa mięsa charakterystyczna,dla schabu , konsystencja ścisła, zwięzła)
kg
25



46.
Słonina świeża
( bez skóry, w płatach)
kg
100



47.
Słonina wędzona
kg
60



48.
Smalec
kg
51



49.
Szynka gotowana
( wędzonka z górnej części szynki, bez kości i skóry, peklowana, wędzona,gotowana, barwa różowa, min. 81% mięsa wieprzowego)
kg
150



50.
Szynka gotowana -
( paczkowane plastry -200 g)
szt.
300



51.
Szynka wiejska
( wędzonka wieprzowa, parzona, wiązana sznurkiem, barwa złocista, z małą zawartością tłuszczu)
kg
180



52.
Wątrobianka
( osłonięta naturalnym jelitem wołowym, barwa szaro złocista na przekroju widoczne rozdrobnione i wymieszane na smarowna masę składniki, smak charakterystyczne dla wątroby wieprzowej gotowanej wędzonej, umiarkowanie słony, z wyczuwalnymi przyprawami: pieprzem, majerankiem i cebulą)
kg
60



53.
Żeberka pasy
( ok. 10 cm pasy z małą ilością tłuszczu i
min.1 cm warstwy mięsa, bez mostka)
kg
350




RAZEMLp.
Wyszczególnienie
towaru
Jednostka miary
Ilość
Cena jednostkowa brutto
( zł)
Wartość Brutto
( zł)
1.
Baton- 350g
szt.
2800


2.
Bułka tarta
kg
140


3.
Bułka mleczna 80g
szt.
3800


4.
Bułka pszenna duża 100g
szt.
40000


5.
Bułka pszenna mała 45g
szt.
500


6.
Chleb mieszany 1000 g
szt.
24813


7.
Chleb razowy 500g
szt.
400


8.
Rogal 80g
szt.
1500


9.
Babka - różne smaki 1000 g
szt.
50


10.
Baranek świąteczny 450 g
szt.
30


11.
Ciastko W-Z lub inne kremowe -
waga ok. 145-155 g
Szt.
1000


12.
Ciastko półfrancuskie - różne smaki 80 g
szt.
400


13.
Ciasto jogurtowe
kg
50


14.
Ciasto z jabłkiem
kg
50


15.
Ciasto ze śliwkami
kg
50


16..
Ciasto z posypką
kg
10


17.
Ciasto z serem
kg
10


18.
Muffinki
szt.
300


19.
Drożdżówka różne smaki 80 g
szt.
500


20.
Sernik
kg
14


21.
Strucla z makiem
kg
60


22.
Pączek z nadzieniem 80 g
szt.
1000


23.
Zając wielkanocny 450 g
szt.
20



RAZEM

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Ośrodek Pomocy Społecznej
Ulica ul. Katowicka 35
Nr domu 35
Miejscowość Świętochłowice
Kod Pocztowy 41-600
Województwo śląskie
Tel 032 2455104
Fax 032 2455104
Internet www.ops.swietochlowice.info
Regon 00345206200000
E-mail organizacyjnoprawny@ops.internetdsl.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: pomoc społeczna
Rodzaj zam inny pomoc społeczna
Rodz zam U
Czy częsci Tak
Liczba częsci 2
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 31/12/2016
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ,
Wiedza Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ,
Potencjał Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ,
Zdolne Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ,
Sytuacja Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ,
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok potw 1 Tak
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Umowa może być zmieniona w zakresie : 1. urzędowej zmiany stawki podatku VAT o różnicę wynikającą z jej dotychczasowej wielkości a wprowadzoną zmianą, 2. w przypadku zmian przepisów ogólnie obowiązujących, które mają wpływ na treść umowy, 3. w przypadku obniżenia cen producenta lab zastosowania promocyjnej obniżki cen, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych.
Kod kryterium C
Adres strony internetowej siwz www.ops.swietochlowice.info
Adres uzyskania siwz Świętochłowice, ul. katowicka 35
Data składania wniosków 14/12/2015
Godzina składania wniosków 09:00
Miejsce Świętochłowice, ul. katowicka 35
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)