1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Pomocy Społecznej w Świętochłowicach,w podziale na 2 pakiety, tj.: mięsa i przetworów mięsnych oraz pieczywa i wyrobów piekarniczych wraz z rozładunkiem w magazynach Jadłodajni przy ul. Imieli 12 oraz ul. Katowickiej 35.
2. Przykładowy asortyment przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ - tabela artykułów w zakresie każdego z 2 pakietów. Ilości artykułów podane w tabelach
posiadają wartość szacunkową i będą uzależnione od aktualnych potrzeb Zamawiającego.
3. Dostawy realizowane będą na podstawie zamówienia pisemnego przesyłanego faksem lub składanego telefonicznie w każdym następnym dniu po zgłoszeniu zamówienia lub
w innym terminie uzgodnionym z Zamawiającym, w dni powszednie codziennie od
poniedziałku do soboty w godzinach od 07:00 do 10:00.
4. Wykonawca zobowiązany będzie do bezpłatnego dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne oraz rozładunku wraz z wniesieniem do magazynów określonych w ust. 1 niniejszego paragrafu.
5. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać zamawiany towar bezwzględnie w dni oraz
w godzinach wyznaczonych przez Zamawiającego.
6. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć towar I klasy jakości, świeży, z okresami ważności
odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej.
7. Każdy produkt musi być dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami, oraz z warunkami określonymi w SIWZ, musi posiadać początkowy termin przydatności do spożycia. Po podpisaniu umowy Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia karty produktu, zgodnie z obowiązującymi przepisami unijnymi w tym zakresie.
8. Zamawiający po stwierdzeniu niezgodności ilościowych albo wad jakościowych w momencie dostawy, odmówi przyjęcia zakwestionowanej partii towaru i zażąda wymiany na wolny od wad i zgodny ilościowo z pierwotnym zamówieniem w terminie do trzech godzin od chwili
stwierdzenia nieprawidłowości w dostawie. W takim przypadku Zamawiający nie będzie wszczynał procedury reklamacyjnej. Zamienna partia towaru podlega odbiorowi ilościowemu
i jakościowemu.
9. W przypadku dostarczenia towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości bądź
niedostarczenia zamówionego towaru a także niedokonania niezwłocznej jego wymiany na
towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej placówce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę (potracenie z przysługującego wynagrodzenia).
OpisLp.
Wyszczególnienie
towaru
Jednostka miary
Ilość
Cena
Wartość Brutto
( zł)
1.
Baleron gotowany
(min 84 % mięsa wieprzowego, wędzonka z peklowanych karczków wieprzowych bez kości,, barwa od brązowej do ciemnowiśniowej )
kg
60
2.
Blok tostowy
(min 45% mięsa wieprzowego, drobno rozdrobnionego)
kg
50
3.
Boczek wędzony
(min 78 % mięsa wieprzowego,bez żeberek, wędzony parzony, barwa mięsa- różowa, barwa tłuszczu- biała)
kg
210
4.
Boczek z pieca
(min 85 % mięsa wieprzowego, w formie rolady boczkowej)
kg
120
5.
Bułczanka, żymlok,
(smak charakterystyczny dla wędliny podrobowej parzonej, z dodatkiem krwi, wyczuwalne przyprawy, batony w osłonce naturalnej , na przekroju wyraźnie widoczna pokrojona bułka w kostkę, barwa właściwa dla surowców mięsnych podrobowych i krwi, barwa szrobrunatna z jaśniejszymi plamkami)
kg
100
6.
Flaczki wołowe,
(krojone blanszowane, czyste)
kg
180
7.
Frankfuterki
(min 85 % mięsa wieprzowego, średnio rozdrobnione, krótkie kiełbaski,- ok 78 gr, w osłonkach naturalnych, barwa od różowej do czerwonej, składniki równomiernie rozłożone)
kg
20
8.
Golonko peklowane
(paczkowane 200 g)
( konsystencja dość ścisła, jędrna, smak łagodny,, wyczuwalne przyprawy : majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, pieprz, barwa od jasnobrązowej do brązowej)
szt.
200
9.
Golonko prasowane
(produkt blokowy, grubo rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i przypraw; charakterystyczny smak szynki z konserwy w postaci grubych batonów o długości ok. 30-40 cm i średnicy ok. 10 cm)
kg
120
10.
Kabanosy drobiowe, wieprzowe
kg
60
11.
Karkówka wieprzowa b/k
( mięso świeże, nie mrożone)
kg
1700
12.
Kiełbasa biała
( z mięsa wieprzowego,nie wędzona, parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała w osłonce z jelita naturalnego, min. 82% mięsa wieprzowego)
kg
40
13.
Kiełbasa wiejska
(w formie typowych wianków, delikatnie pomarszczona skórka o barwie ciemnobrązowej; na przekroju widoczne kawałki mięsa i tłuszczu o barwie różowo- szarej; konsystencja zwarta, krucha i łamliwa; smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej z wyczuwalnym aromatem czosnku)
kg
200
14.
Kiełbasa kanapkowa
kg
160
15.
Kiełbasa kminkowa
(grubo rozdrobniona, z widocznymi ziarnami kminku, wieprzowo- wołowa, wędzona, parzona)
kg
100
16.
Kiełbasa krotoszyńska
( wieprzowo- wołowa, wędzona, parzona grubo rozdrobniona, smak i zapach charakterystyczny dla wyr. peklowanych, wędzonych,podsuszanych; batony w osłonkach sztucznych, o dł. 35- 45 cm i średnicy ok. 6,5-8 cm, barwa od jasnobrązowej do ciemnobrązowej)
kg
200
17.
Mielonka wieprzowa,
(w osłonce poliamidowej, bezbarwnej, sztucznej; osłonka powinna ściśle przylegać do batonu; mięso średnio rozdrobnione, równomiernie rozłożone, nie rozpadające się; po przekrojeniu lekko wilgotna; o zabarwieniu jasno- różowym; niedopuszczalne zacieki galarety)
kg
40
18.
Kiełbasa metka tradycyjna
(wołowa, z widocznymi kawałkami mięsa, kolor różowy)
kg
40
19.
Kiełbasa mortadela
( min 80 % zawartości mięsa, drobno rozdrobniona, barwa jasno różowa )
kg
60
20.
Kiełbasa rożnowa
( zawartość nie mniej 75 % mięsa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, batony ok. 200- 250 gr. w osłonkach naturalnych, barwa jasnobrązowa)
kg
600
21.
Kiełbasa podwawelska
( z mięsa wieprzowego,średnio rozdrobniona, peklowana, parzona, wędzona, w osłonce naturalnej)
kg
800
22.
Kiełbasa mielonka prasowana
(parzona, średnio rozdrobniona , wieprzowo- wołowa, w osłonkach dużych lub średnich )
kg
126
23.
Kiełbasa szynkowa
( min 85% mięsa wieprzowego chudego, w osłonce sztucznej, grubo rozdrobniona; barwa na przekroju od jasno do ciemno różowej wędzona, parzona, grubo rozdrobniona)
kg
100
24.
Kiełbasa piwoszki
(z mięsa wieprzowego chudego,średnio rozdrobniona, wędzona, w osłonce sztucznej)
kg
140
25.
Kiełbasa śląska
(z mięsa wieprzowego, wędzona, parzona, średnio rozdrobniona;w jelitach cienkich lub w średnich o długości od 12 do 14 cm,
w zwojach , odkrecane )
kg
700
26.
Kości wędzone
( ze schabu lub karczku)
kg
120
27.
Kości świeże
( ze schabu lub karczku)
kg
1602
28.
Krupniok (kaszanka)
( o dł 15-18 cm, o grubości 5 cm, w jelicie wieprzowym, parzonym, barwa od szarobrązowej do ciemnoszarej, konsystencja jednolita; barwa farszu od brązowej do ciemnobrązowej)
kg
200
29.
Łopatka wieprzowa
( bez skóry, z niewielką ilością tłuszczu,
barwa jasna)
kg
1700
30.
Nóżki wieprzowe
(tylne, czyste, o barwie różowej)
kg
300
31.
Ozory wieprzowe
kg
200
32.
Parówki grube
(min. 76 % mięsa wieprzowego i tłuszczu wieprzowego, homogenizowana, w osłonce z jelita naturalnego, drobno rozdrobniona, kolor różowy, waga ok 100 g)
kg
1200
33.
Parówki drobiowe lub wieprzowe,
(wędzona, parzona, drobno rozdrobniona, barwa od różowej do ciemnoróżowej, w osłonkach naturalnych lub sztucznych,waga ok. 70 g, osłonka ściśle przylegająca do farszu)
kg
360
34.
Pasztetowa wędzona extra
(z mięsa oraz podrobów wieprzowych, konsystencja ścisła, zawartość mięsa min. 41%, wędzona, barwa szaro- brązowa)
kg
180
35.
Pasztetowa biała
( min. 30 % mięsa drobiowego)
kg
50
36.
Pasztet zapiekany wieprzowy
( barwa ciemnobrunatna, konsystencja ścisła, z mięsa i skórek wieprzowych z przyprawami, w foremce prostokątnej)
kg
60
37.
Płucka czyste
kg
100
38.
Podgardle wędzone
kg
50
39.
Polędwica drobiowa
( min.70 % mięsa drobiowego, w osłonce barierowej, sztucznej, długość batonu ok. 20 cm, średnica ok 5 cm, barwa jasnoróżowa, smak soczysty,, lekko wilgotna )
kg
60
40.
Polędwica sopocka
( min.80 % mięsa wieprzowego, parzona,krucha, soczysta, lekko wilgotna, niedopuszczlany wyciek soku po przekrojeniu,
barwa złoto- pomarańczowa)
kg
40
41.
Salami
(zapach charakterystyczne dla danego wyrobu, np.: pieprzu, cebuli, ziół prowansalskich, papryki itd..; konsystencja dość krucha, średnio rozdrobniona, z mięsa wieprzowego oraz tłuszczu wieprzowego, struktura dość ścisła, zwarta, nierozpadająca się; barwa naturalna dla mięsa peklowanego od biało - różowej do ciemnoczerwonej)
kg
50
42.
Salceson ozorkowy
( z podrobów wieprzowych, parzony, w pęcherzach żołądkowych, w przekroju widoczna kostka ozorów, bogato przyprawiany- w tym gożdzikami, konsystencja miękka, plastyczna )
kg
50
43.
Salceson z indyka
( min. 67 % mięsa z podrobów, w osłonce sztucznej, konsystencja ścisła)
kg
80
44.
Schab pieczony
( wędzonka wieprzowa z peklowanego schabu, min. 78% mięsa , parzony, otoczona przyprawami, soczysta, krucha, barwa od jasno brązowej do brązowej)
kg
280
45.
Schab wieprzowy b/k
(kształt charakterystyczny - owal , barwa mięsa charakterystyczna,dla schabu , konsystencja ścisła, zwięzła)
kg
25
46.
Słonina świeża
( bez skóry, w płatach)
kg
100
47.
Słonina wędzona
kg
60
48.
Smalec
kg
51
49.
Szynka gotowana
( wędzonka z górnej części szynki, bez kości i skóry, peklowana, wędzona,gotowana, barwa różowa, min. 81% mięsa wieprzowego)
kg
150
50.
Szynka gotowana -
( paczkowane plastry -200 g)
szt.
300
51.
Szynka wiejska
( wędzonka wieprzowa, parzona, wiązana sznurkiem, barwa złocista, z małą zawartością tłuszczu)
kg
180
52.
Wątrobianka
( osłonięta naturalnym jelitem wołowym, barwa szaro złocista na przekroju widoczne rozdrobnione i wymieszane na smarowna masę składniki, smak charakterystyczne dla wątroby wieprzowej gotowanej wędzonej, umiarkowanie słony, z wyczuwalnymi przyprawami: pieprzem, majerankiem i cebulą)
kg
60
53.
Żeberka pasy
( ok. 10 cm pasy z małą ilością tłuszczu i
min.1 cm warstwy mięsa, bez mostka)
kg
350
RAZEMLp.
Wyszczególnienie
towaru
Jednostka miary
Ilość
Cena jednostkowa brutto
( zł)
Wartość Brutto
( zł)
1.
Baton- 350g
szt.
2800
2.
Bułka tarta
kg
140
3.
Bułka mleczna 80g
szt.
3800
4.
Bułka pszenna duża 100g
szt.
40000
5.
Bułka pszenna mała 45g
szt.
500
6.
Chleb mieszany 1000 g
szt.
24813
7.
Chleb razowy 500g
szt.
400
8.
Rogal 80g
szt.
1500
9.
Babka - różne smaki 1000 g
szt.
50
10.
Baranek świąteczny 450 g
szt.
30
11.
Ciastko W-Z lub inne kremowe -
waga ok. 145-155 g
Szt.
1000
12.
Ciastko półfrancuskie - różne smaki 80 g
szt.
400
13.
Ciasto jogurtowe
kg
50
14.
Ciasto z jabłkiem
kg
50
15.
Ciasto ze śliwkami
kg
50
16..
Ciasto z posypką
kg
10
17.
Ciasto z serem
kg
10
18.
Muffinki
szt.
300
19.
Drożdżówka różne smaki 80 g
szt.
500
20.
Sernik
kg
14
21.
Strucla z makiem
kg
60
22.
Pączek z nadzieniem 80 g
szt.
1000
23.
Zając wielkanocny 450 g
szt.
20
RAZEM |