Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Ośrodka Pomocy Społecznej wPolkowicach

Data publikacji 2015-12-09
Data zakończenia 2015-12-17 11:00:00
Instytucja Ośrodek Pomocy Społecznej
Miejscowość Polkowice
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Przyprawy i przyprawy korzenne,
  • Produkty głęboko mrożone,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 336934 / 2015
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 155000003, 151000009, 158000006, 153000001, 158000005, 158100009, 158960005, 31425003, 158700007
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa do stołówki Ośrodka Pomocy Społecznej w Polkowicach artykułów żywnościowych wyspecyfikowanych poniżej. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogom określonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Polskie wydanie specjalne Rozdział 13, Tom 34, str. 319), jak również ustawę z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914) oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego.

Opis

PRODUKTY MLECZARSKIE

Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości podanych art. żywnościowych

1. Jogurt naturalny 3% tł. op. 400g, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez uszkodzeń mechanicznych. szt 200
2. Jogurt owocowy z duża zawartością owoców, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez uszkodzeń mechanicznych. szt 400
3. Masło śmietankowe powstałe ze śmietany, dobrej jakości, min 82% tłuszczu zwierzęcego, wyraźnie oznakowany okres przydatności do spożycia. kg 50
4. Mleko świeże 2% , dobrej jakości, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia bez dodatku cukru i substancji słodzących, w kartonie litry 250
5. Ser żółty bloki (salami ,gouda, edamski ) wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez uszkodzeń mechanicznych. kg 12
6. Śmietana 12% kwaśna kubek 400 g, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez uszkodzeń mechanicznych. szt 300
7. Śmietana 18% UHT słodka kartonik 500g, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez uszkodzeń mechanicznych. szt 300
8. Śmietana 30% op. karton 500 g, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez uszkodzeń mechanicznych. szt 360
9. Twaróg krajanka półtłusty bloki na kg, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu ( WE) nr 1333/2008,bez uszkodzeń mechanicznych. kg 180MIĘSO, PRODUKTY MIĘSNE, WĘDLINY
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości podanych art. żywnościowych


1. Boczek surowy, wieprzowy, bez żeber, zawierająca min 80% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych. kg 20
2. Boczek wędzony, wieprzowy, bez żeber, zawierająca min 80% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych. kg 40
3. Filet z indyka (surowe mięso), zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych. kg 200
4. Filet z kurczaka świeży , zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży, bez kostki. kg 340
5. Flaki wołowe, krojone, blanszowane, op. ok 1 kg, zawierający min 80% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych. kg 80
6. Karkówka wieprzowa b/k , zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. kg 350
7. Kiełbasa biała wieprzowa, parzona, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. kg 50
8. Kiełbasa śląska, zawierająca min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. kg 300
9. Kości wieprzowe naturalnie wędzone, zawierające min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. o właściwych cechach organoleptycznych. kg 50
10. Łopatka świeża wieprzowa bez kości, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. kg 950
11. Mortadela, zawierająca min 42% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. kg 150
12. Parówki, wyrób drobiowy, drobno rozdrobniony, wędzony, parzony, o zawartości piersi z kurcząt min 74% bez dodatku glutanaminianu sodu, fosforanu, wzbogacone kwasami omega 3 i 6 o właściwych cechach organoleptycznych. kg 100
13. Porcje rosołowe z kurczaka, świeże, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych. Konsystencja - jędrna, elastyczna. Powierzchnia - czysta, gładka, niezakrwawiona, niepostrzępiona, bez wystających złamań kości, przekrwień, głębszych ponacinań, lekko wilgotna. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa drobiowego. kg 1000
14. Schab wieprzowy b/k świeży, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. kg 240
15. Skrzydełka z kurczaka, świeże, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. kg 190
16. Szyje indycze, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych. kg 30
17. Udka z kurczaka, świeże, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. kg 770
18. Wątróbka drobiowa świeża o właściwych cechach organoleptycznych, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. kg 230
19. Wołowina bez kości, świeża, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów o właściwych cechach organoleptycznych, świeży o właściwych cechach organoleptycznych. kg 180
20. Żeberka wieprzowe (mięsne), świeże, zawierający min 70% mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia, bez dodatku żadnych konserwantów, wzmacniaczy smaku i innych emulgatorów, o właściwych cechach organoleptycznych. kg 280RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości podanych art. żywnościowych

1. Chrzan tarty 770 g , bez śladów uszkodzeń mechanicznych, w szklanym opakowaniu, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli szt. 25
2. Cukier waniliowy op. 1 kg , bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, kg 6
3. Cukier op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 650
4. Cieciorka, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia , bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli kg 60
5. Fasola biała drobna bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli kg 180
6. Groch łuskany połówki, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia kg 290
7. Fasola typu Jaś, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia , bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli kg 180
8. Herbata owocowo- ziołowa z suszów ziołowych i owocowych , op. 25 szt., smaki : dzika róża i jabłko, malina, jagoda, żurawina, truskawka, cytryna, mięta , lipa, rumianek , koper, melisa, bez śladów uszkodzeń mechanicznych szt. 350
9. Kasza jęczmienna perłowa, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia kg 230
10. Kasza gryczana, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia kg 220
11. Kasza jaglana, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia kg 130
12. Kasza manna błyskawiczna, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia kg 35
13. Kisiel z cukrem, różne smaki, op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli kg 25
14. Koncentrat pomidorowy op. 0,9 litra zawartości ekstraktu nie mniej niż 32% bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli szt. 240
15. Makaron op. 1 kg z pszenicy durum (spaghetti, farfalle, linguinie, penne, rigatoni, rigate, literki, świderki, muszelki, zacierka) bez śladów uszkodzen mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości soli/sodu wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 1000
16. Makaron op. 1 kg z pszenicy durum, rosołowy, 5-cio jajeczny, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o niskiej zawartości soli/sodu wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 105
17. Mąka pszenna typ 450 op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli kg 700
18. Mąka ziemniaczana op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli , wyraźnie podany termin przydatności do spożycia kg 90
19. Musztarda łagodna op. 200 g w opakowaniu szklanym , bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli , wyraźnie podany termin przydatności do spożycia szt. 50
20. Majonez op 700 g w opakowaniu szklanym, min. 80g tł. bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, o niskiej zawartości sodu/soli , wyraźnie podany termin przydatności do spożycia szt. 40
21. Napój herbaciany, op. 300g, granulowany, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia szt. 380
22. Olej rzepakowy 5l,rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 65% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia szt. 150
23. Tłuszcz roślinny do smażenia 200g, wskazany do podgrzania do wysokich temperatur (do 190 st. C), wartość odżywcza w 100g - 100g, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia szt. 60
24. Tłuszcz do pieca konwekcyjno-parowego, op. 3,7l, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia szt. 3
25. Ryż paraboliczny op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 400
26. Ryż długoziarnisty, biały, op. 1 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 220
27. Smalec op.200g, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia szt. 600
28. Syrop owocowy op. min. 400 ml, bez konserwantów, bez barwników, z zagęszczonego soku min. 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia szt. 300
29. Soczewica zielona, czerwona, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli , wyraźnie podany termin przydatności do spożycia kg 50
30. Sok z przecieranych owoców, op. min. 330 ml, bez konserwantów, bez barwników, z zagęszczonego soku min. 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia szt. 200
31. Sól o obniżonej zawartości sodu (bez antyzbrylacza) z dodatkiem potasu i magnezu, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez widocznych śladów uszkodzeń mechanicznych. kg 250
32. Żurek z czosnkiem w płynie, op. 500ml, bez konserwantów, bez barwników, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. szt. 300OWOCE, WARZYWA, PRZETWORY
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości podanych art. żywnościowych

1. Ananas w syropie op. 565 g bez śladów uszkodzeń mechanicznych, spożycia, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia szt 100
2. Brokuł dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych kg 180
3. Buraki pakowane w workach po 10 kg dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych kg 720
4. Cebula biała, pakowana w workach po 15 kg, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 990
5. Cebula czerwona, pakowana w workach po 15 kg, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 60
6. Cytryna dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 12
7. Cukinia zielona, dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 80
8. Czosnek dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych kg 40
9. Czarna porzeczka, dojrzała, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych kg 40
10. Fasola czerwona, op. 400 g w puszce bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli szt. 120
11. Groszek konserwowy op. 400 g ,bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli op 180
12. Jabłka dojrzałe, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych kg 680
13. Kalafior dojrzałe, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych kg 230
14. Kapusta biała dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 950
15. Kapusta czerwona dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 150
16. Kapusta kiszona pakowana w wiaderka o poj. 5 kg, dojrzała, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych kg 630
17. Kapusta pekińska dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 180
18. Koper nać pakowany w pęczek dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych szt 450
19. Kukurydza konserwowa op. 400 g bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu szt. 200
20. Mandarynka dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 80
21. Marchew pakowana w workach po 10 kg, dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 1400
22. Marmolada wieloowocowa o konsystencji twardej, op. 500g , pakowana w wiaderku, bez uszkodzeń mechanicznych, dobrej jakości kg 80
23. Ogórek kons. z cukrem, op. 500g, bez uszkodzeń mechanicznych szt. 310
24. Ogórek kiszony, pakowany w wiaderku kg 400
25. Ogórek zielony, dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych kg 230
26. Papryka świeża, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 95
27. Pieczarki dojrzałe, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych kg 280
28. Pietruszka korzeń, pakowana w workach po 5 kg dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 400
29. Pietruszka zielona pakowana w pęczki dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych kg 580
30. Pomarańcza dojrzała, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych kg 80
31. Pomidor dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych kg 220
32. Por pakowany dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych szt 250
33. Rodzynki sułtańskie, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 , o niskiej zawartości sodu/soli , wyraźnie podany termin przydatności do spożycia kg 4
34. Rzodkiewka, pęczek, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych szt 80
35. Sałata lodowa, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych szt 150
36. Sałata świeża, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych szt 320
37. Seler korzeń, pakowany workach po 5 kg, dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych kg 460
38. Szczypior dojrzały, pęczek, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych szt 80
39. Śliwka węgierka-sezon dojrzały, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych kg 45
40. Szczaw konserwowy op. 300g, bez uszkodzeń mechanicznych szt 300
41. Truskawki świeże-sezon dojrzałe, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych kg 55
42. Wiśnie świeże-sezon dojrzałe, nienadmarznięte, bez uszkodzeń mechanicznych kg 20
43. Ziemniaki pakowane dojrzałe, nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych kg 13500GOTOWE PRODUKTY MĄCZNE
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości podanych art. żywnościowych

1. Kluski śląski, świeże, nie mrożone, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 125
2. Kopytka, świeże, nie mrożone, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 250
3. Pierogi ruskie, nie mrożone, min. zawartość sera 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 300
4. Pierogi z kapustą i pieczarkami, nie mrożone, min. zawartość kapusty i pieczarek 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 250
5. Pierogi z mięsem, nie mrożone, min. zawartość mięsa 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 200
6. Pierogi z serem, nie mrożone, min. zawartość sera 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 200
7. Pyzy drożdżowe na parze, świeże, nie mrożone, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 270
8. Pyzy drożdżowe z mięsem, nie mrożone, min. zawartość mięsa 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 270
9. Uszka z grzybami, nie mrożone, min. zawartość grzybów 50%, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 49PIECZYWO, ŚWIEŻE PRODUKTY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości podanych art. żywnościowych

1. Bułka zwykła wrocławska 60 g dobrej jakości, świeża szt. 5 500
2. Bułka tarta z bułki zwykłej pszennej, świeża o dobrych cechach organoleptycznych, drobno mielona. kg 120
3. Chleb zwykły pszenno -żytni krojony 500 g, mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 780, mąka pszenna 650, pakowany w folie, świeży. szt. 3 200
4. Pączki z marmoladą 60 g , świeże, dobrej jakości szt. 200RYBY I PRZETWORY RYBNE, MROŻONKI
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% podanych ilości art. żywnościowych

1. Brokuł mrożony , bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 420
2. Brukselka mrożona, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 125
3. Fasolka szparagowa mrożona zielona/żółta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych , wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 290
4. Kostka rybna, panierowana, mrożona, bez glazury, ładnie wyporcjowana, bez ości, wyraźnie oznakowany termin do spożycia. kg 230
5. Kostka rybna, panierowana ze szpinakiem, bez glazury, mrożona, ładnie wyporcjowana, bez ości, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia kg 230
6. Filet z Miruny SHP bez glazury, ładnie wyporcjowany bez ości, wyraźnie oznakowany termin do spożycia, świeżo mrożony. kg 630
7. Filet z Morszczuka SHP bez glazury, świeżo mrożony, ładnie wyporcjowany bez ości, wyraźnie oznakowany termin do spożycia. kg 450
8. Filety śledziowe w occie, bez uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie oznakowany termin do spożycia. kg 25
9. Fasola żółta, mrożona , bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 220
10. Kalafior mrożony, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 300
11. Marchew kostka, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 180
12. Mieszanka 2 składnikowa (marchew, groszek) - pakowane po 3 kg, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 160
14. Mieszanka kompotowa bez pestek , bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 70
15. Szpinak liście/rozdrobniony mrożony, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 100
16. Truskawka mrożona, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. kg 100JAJKA
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości podanych art. żywnościowych


1. Jajka klasy L, wyraźnie oznakowany termin przydatności do spożycia, specyfikacja pochodzenia, atest, świeże, dobrej jakości. szt 5 000PRZYPRAWY
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany +/- 20% ilości podanych art. żywnościowych

1. Bazylia 300g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. op 9
2. Cynamon 600g ,bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. op 1
3. Kurkuma 600g, bez zawartości glutaminianu sodu ,bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 8
4. Kwasek cytrynowy 1 kg g, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 1
5. Liść laurowy 100g,bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. op 17
6. Majeranek 150g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 35
7. Oregano 750g PET ,bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 1
8. Papryka mielona, słodka, 800g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia. op 9
9. Papryka ostra 800g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia, bez zawartości glutaminianu sodu. op 4
10. Pieprz mielony czarny op. 1000g PET ,bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 10
11. Pieprz ziołowy op. 700g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 25
12. Przyprawa Curry 900 g, bez zawartości glutaminianu sodu bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 3
13. Przyprawa Cząber 100g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 18
14. Przyprawa do kurczaka 1200g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 2
15. Przyprawa do zup w płynie z lubczykiem, op. 1 l, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 180
16. Przyprawa gałka muszkatołowa 600g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 1
17. Przyprawa Imbir 100g PET, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 3
18. Przyprawa tymianek 210 g PET, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 8
19. Przyprawa uniwersalna 1100g pet z min. udziałem suszonych warzyw 55%, wolna od jakichkolwiek barwników, bez udziału glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 110
20. Ziele angielskie 600 g pet bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 10
21. Zioła prowansalskie 300 g, bez zawartości glutaminianu sodu, bez śladów uszkodzeń mechanicznych wyraźnie podany termin przydatności do spożycia op 8

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Ośrodek Pomocy Społecznej
Ulica ul. Lipowa 2
Nr domu 2
Miejscowość Polkowice
Kod Pocztowy 59-100
Województwo dolnośląskie
Tel 76 7246700, 7246704
Fax 76 7246703
Internet www.ops.polkowice.pl
Regon 00404461000000
E-mail sekretariat@ops.polkowice.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Adres dyn zak www.bip.ops.polkowice.pl
Rodzaj zamówienia Administracja samorządowa
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 9
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 31/12/2016
Zaliczka Nie
Uprawnienie Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy oraz nie podlegają wykluczeniu z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy.
Wiedza Należy wykazać wykonanie, a gdy dostawy mają charakter ciągły lub okresowy i nie zostały zrealizowane, aktualne wykonywanie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku gdy okres prowadzenia działalności przez wykonawcę jest krótszy, to w tym okresie, co najmniej dwóch dostaw realizowanych na podstawie dwóch odrębnych umów i mających za przedmiot artykuły żywnościowe dostarczane na potrzeby stołówek szkolnych, przedszkoli lub innych zakładów zbiorowego żywienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania oraz załączyć dokumenty (np. referencje), że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
Potencjał Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy.
Zdolne Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy.
Sytuacja Spełnią warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy.
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dokument podmiotów Tak
Inne dokumenty Oświadczenie o spełnieniu warunków - zał. numer 1 załącznik nr 3 - doświadczenie wykonawcy - wykaz usług (SIWZ) dokumenty potwierdzające należyte wykonanie względnie wykonywane (np. referencja, końcowe protokoły odbioru) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a w przypadku, gdy okres prowadzenia działalności przez wykonawcę jest krótszy to w tym okresie, co najmniej dwóch dostaw realizowanych na podstawie dwóch odrębnych umów i mających za przedmiot artykuły żywnościowe dostarczane na potrzeby stołówek szkolnych, przedszkoli lub innych zakładów zbiorowego żywienia. Dokumenty dot. Przynależności do grupy kapitałowej zał. numer 4. Dowodami, o których mowa w pkt. IV ppkt.1.1 lit. c. są poświadczenia ( referencje, końcowe protokoły odbioru ) oświadczenia wykonawcy, jeżeli w uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie poświadczeń , których mowa w ppkt.1. Pełnomocnictwo wystawione dla osoby składającej ofertę, podpisane przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy, w przypadku składania oferty przez pełnomocnika; W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, do oferty musi być dołączony dokument ustanawiający przez Wykonawców chcących startować wspólnie wspólnego pełnomocnika; W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, dokumenty, tj.: oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy, oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp oraz dokument wymieniony w punkcie 1.1 lit. b muszą być złożone przez każdy podmiot; Przedsiębiorcy występujący jako spółka cywilna zobowiązani są do załączenia umowy spółki cywilnej, celem ustalenia osób uprawnionych do reprezentowania spółki; Oświadczenia wykonawcy zgodnie z załącznikiem nr 1 Formularza ofertowego; W przypadku osób fizycznych zaleca się złożenie zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej zawierające wskazanie prowadzonej działalności gospodarczej Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów w zakresie wiedzy i doświadczenia do wykonania zamówienia na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, w sytuacji określonej w art. 26 ust. 2b ustawy
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Kod kryterium C
Adres strony internetowej siwz www.bip.ops.polkowice.pl
Adres uzyskania siwz www.bip.ops.polkowice.pl
Data składania wniosków 17/12/2015
Godzina składania wniosków 11:00
Miejsce Ośrodek Pomocy Społecznej w Polkowicach ul. Lipowa 2 59-100 Polkowice
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)