Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej

Data publikacji 2015-12-10
Data zakończenia 2015-12-23 10:00:00
Instytucja Zespół Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej
Miejscowość Krzeszowice
Województwo małopolskie
Branża
  • Maszyny biurowe i liczące, sprzęt i materiały, z wyjątkiem mebli i pakietów oprogramowania,
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Urządzenia medyczne, farmaceutyki i produkty do pielęgnacji ciała

Szczegóły

Numer ogłoszenia 337540 / 2015
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008, 30000001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej. Zamawiający dopuszcza składanie ofert na dostawę w ramach następujących pakietów:
1. Artykuły ogólnospożywcze, w tym mrożonki
2. Mięso, wędliny
3. Warzywa, owoce
4. Pieczywo
Nazwa/y i kod/y Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): Pakiet 1
-15.20.00.00-0 ryby przetworzone i konserwowane -15.40.00.00-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne -15.50.00.00-3 produkty mleczarskie -15.60.00.00-4 produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych -15.80.00.00-6 różne produkty spożywcze -15.98.00.00-1 napoje bezalkoholowe -03.14.00.00-4 produkty zwierzęce i podobne Pakiet 2: -15.10.00.00-9 produkty zwierzęce, mięso i jego przetwory mięsne Pakiet 3: -15.30.00.00-1 owoce, warzywa i produkty podobne -03.20.00.00-3 zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy Pakiet 4: -15.81.00.00-9 pieczywo i wyroby ciastkarskie
ZAMAWIAJĄCY zamawiać będzie tylko te produkty, które wymienione zostały w załączniku nr 1a do 1c SIWZ oraz niniejszym przedmiocie zamówienia. WYKONAWCA może zaproponować złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny) w przypadku, gdy w opisie przedmiotu zamówienia użyto nazwy wskazującej na producenta danego towaru, rozumie się przez to produkt przykładowy a ZAMAWIAJĄCY dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny) o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać one będą te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005. WYKONAWCA udziela ZAMAWIAJĄCEMU gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach. Artykuły rolno-spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej ZAMAWIAJĄCY odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. WYKONAWCA zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, max do 3 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia i na własny koszt. WYKONAWCA podpisuje odbiór żywności nie spełniającej wymagań. WYKONAWCA zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez WYKONAWCĘ osobom nieupoważnionym. Odbiór ilościowo-jakościowy dostarczonej żywności, będzie potwierdzany przez upoważnionego pracownika ZAMAWIAJĄCEGO. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych i wartości. WYKONAWCA zobowiązuje się do udostępnienia przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności. Podane w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie ZAMAWIAJĄCY przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości wskazanych w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia, WYKONAWCY nie będą przysługiwały roszczenia przeciw ZAMAWIAJĄCEMU. ZAMAWIAJĄCY może dokonać zmiany asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami. WYKONAWCA dostarczać będzie żywność do ZAMAWIAJĄCEGO własnym środkiem transportu, na własny koszt i ryzyko w godz. 6.30 - 7.30 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia bezpośrednio do magazynów żywnościowych. WYKONAWCA dostarczy zamówiony towar w terminie wskazanym przez ZAMAWIAJĄCEGO własnym ubezpieczonym środkiem transportu - spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP/GHP - do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPiS do przewozu żywności. Dysponenci i kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych WYKONAWCY przez ZAMAWIAJĄCEGO telefonicznie lub osobiście. W zamówieniu ZAMAWIAJĄCY przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa żywnościowego: Rozporządzenie (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L31 z 01.02.2002, str.1; Dz. Urz. UE polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej rozporządzeniem nr 178/2002: Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225): Rozporządzenie (WE) nr 178/2002/WE parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 ustanawiającym ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz wszelkie akty wykonawcze obowiązujące w zakresie nieregulowanym w rozporządzeniu 852/2004. WYMAGANIA SZCZEGÓŁOWE DLA JARZYN, WARZYW I OWOCÓW: Warzywa, owoce i jarzyny powinny być: czyste, świeże, zdrowe; bez uszkodzeń mechanicznych i oznak zwiędnięcia; wolne od zanieczyszczeń chemicznych; wolne od obcych zapachów i smaków, pleśni, zmian gnilnych; bez oznak wyrośnięcia, gnicia, uszkodzenia przez szkodniki, mróz lub słońce; właściwie obcięte i typowe w kształcie. Mrożonki powinny być: w opakowaniu zewnętrznym (karton + opakowanie wewnętrzne folia); trwale i prawidłowo oznakowane w języku polskim zarówno na opakowaniu zewnętrznym jak i folii, czyste, nie uszkodzone, temperatura surowca w momencie przyjęcia min. -18oC, owoce lub warzywa jednolite, tej samej odmiany, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez zapachów i posmaków obcych dla danego asortymentu; smak i zapach delikatny, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy; barwa typowa dla danego gatunku i odmiany, jednolita w partii (z wyjątkiem mieszanek); owoce i warzywa zdrowe, bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki; brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.

Opis

Baton truskawkowy Bakoma 7 zbóż 30g
Budyń z cukrem 63g
Bułka tarta 0,5 kg
Buraki czerwone suszone 100g
Cukier biały 1kg
Cukier trzcinowy
Cukier waniliowy 30g
Cynamon 20g
Chrupki śniadaniowe (miodowe, owocowe, czekoladowe) typu Nestle 500g
Chrupki śniadaniowe kukurydz. typu Nestle z mniejszą zawartością soli 500 g
Chrzan tarty 180g
Czosnek granulowany 20g
Czekolada gorzka Wedel 100g
Aktimel do picia 100g
Drożdże 0,10 kg
Dżem typu Łowicz truskawkowy 100 % owoc., niskosłodzony 280g
Dorsz bez skóry, glazura 10%
Filet rybny mrożony Morszczuk - glazura 10%
Galaretka owocowa w proszku bez sztucznych barwników mix smaków 75g
Groszek zielony mrożony
Herbata liściasta 100 g.
Herbatniki szkolne pełnoziarniste 50g
Misie biszkoptowe typu Petitki Lubisie 30g
Jajka duże 1-2 PL
Jogurt owocowy 150g
Jogurt naturalny grecki 400ml
Kakao 100g Wawel
Kalafior mrożony
Kefir Krasnystaw 400 ml
Kminek 20g
Ketchup typu Pudliszki 480g
Kasza jęczmienna średnia 1kg 353 kcal
Kasza manna 1kg 353 kcal
Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki 0,2 l 105 kcal
Kisiel owocowy mix smaków (bez sztucznych barwników) 77g
Kukurydza konserwowa typu Pudliszki 220g
Liście laurowe 6g
Masło zaw. tłuszczu 82% 200g
Makaron 0,5kg typu Lubella - nitki, kolanka, świderki, łazanki
Makaron pełnoziarnisty 0,4kg typu Lubella - nitki, kolanka, świderki
Marchewka z groszkiem mrożona
Margaryna Palma mleczna 250g 720 kcal
Mąka tortowa 1kg typ 450
Mąka ziemniaczana
Mleko 2% folia
Miód prawdziwy wielokwiatowy 370 g.
Majeranek 20g
Majonez kielecki 0,7 l
Mieszanka warzywna - mrożonka mix
Musztarda krem gorczyca 310g
Ocet jabłkowy 500ml
Olej rzepakowy 1l
Pieprz mielony 20g
Papryka słodka 20g
Powidła śliwkowe 290g
Proszek do pieczenia 30g
Przyprawa naturalna do potraw bez glutaminianu sodu, konserwantów i barwników 150g
Rodzynki 100g
Ryż w woreczkach 4 x 100g
Ryż biały 1 kg 339 kcal
Ser biały półtłusty Hajnówka
Ser żółty na wagę Gouda min 90% sera - krojony
Serek Bakuś 150g 242 kcal
Serek homo.Danio 140g 156 kcal
Słonecznik łuskany
Soda oczyszczona 80g
Sok malinowy 0,5 l typ Herbapol
Sok owocowo-warzywny Kubuś Go 300 ml
Sól kuchenna 1 kg
Sól morska 1 kg
Śmietana kremowa 30 % 0,5 l
Śledź w oleju po Gdańsku 170g
Włoszczyzna paski mrożona
Ziele angielskie 20g
Żurek 0,5 l śląski
Wafle ryżowe bez glutenu różne rodzaje 130g
Kakao rozpuszczalne typu Puchatek 300g
Kawa zbożowa rozpuszczalna typu Inka 150g
Orzechy włoskie łuskane 100g
Soczek owocowy 100% bez cukru 200ml
Przyprawa Curry 20g
Woda mineralna niegazowana 330 ml
Wafelki bezcukrowe podpłomyki
Przyprawa zioła prowansalskie 10g
Przyprawa Kurkuma 20g
Przyprawa Bazylia 10g
Przyprawa Oregano 10g
Musli owocowo-bakalioweAntrykot
Filet z indyka
Filet drobiowy świeży
Kiełbasa cienka podwawelska min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Kiełbasa szynkowa - krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Kiełbasa krakowska - krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Kości wieprzowe
Kotlet wieprzowy b/k extra
Łopatka wieprzowa bez kości
Pasztet pieczony drobiowy min. 70% mięsa, bez konserwantów typu Indykpol
Parówki z szynki min. 90% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Podudzie z kurczaka
Polędwica sopocka tradycyjna krojona min. 80% mięsa, max.10g tłuszczu w 100g
Porcje rosołowe z kurczaka
Skrzydła z indyka
Szynka drobiowa z indyka krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Szynka włoska krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Szynka biała krojona min. 80% mięsa, max.10g tłuszczu w 100g
Wołowina bez kości
Szynka chłopska krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g
Cielęcina - udziec bez kości
Schab pieczony krojony min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100gBanany średnie
Brokuły świeże
Buraki czerwone
Cebula duża
Czosnek główki - polski
Cytryny świeże
Gruszki
Jabłka deserowe
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Kapusta kiszona w woreczku
Kapusta pekińska
Kiwi
Koper zielony
Marchew
Mandarynki
Natka pietruszki
Ogórki świeże
Ogórki kiszone 0,50 kg
Papryka czerwona świeża
Pieczarki świeże
Pomidory świeże
Pomarańcze
Pietruszka korzeń
Rzodkiewka
Sałata zielona
Seler korzeń
Truskawki świeże
Winogrono zielone
Ziemniaki
Szczypiorek
Śliwy
Brzoskwinie polskie
Kalafior świeży
Morele suszone
Żurawina suszona
Fasolka szparagowa
ArbuzBułka graham 90 g
Bułka kajzerka
Chleb krojony baltonowski 650 g
Chleb mieszany graham 500 g
Drożdżówki mini 80 g z serem
Weka krojona

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zespół Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej
Ulica Wola Filipowska, ul. Szkolna 2
Miejscowość Krzeszowice
Kod Pocztowy 32-065
Województwo małopolskie
Tel 12 282 02 08, 12 258 21 00
Fax 12 282 02 08
Internet www.zpowola.edupage.org
Regon 35655569900000
E-mail zswola@wp.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: Zespół Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej
Rodzaj zam inny Zespół Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 4
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas D
Data zakończenia 31/12/2016
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Zaliczka Nie
Uprawnienie - oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 Ustawy (zał.nr 2) - inne oświadczenia i dokumenty konieczne do przedłożenia wraz z ofertą, - oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami zamówienia i z załączonym wzorem umowy oraz, że przyjmuje ich treść bez żadnych zastrzeżeń, na formularzu oferty, zgodniez załącznikiem nr 1a do 1d do SIWZ.
Wiedza Ocena spełnienia warunków dokonywana będzie w systemie 0 - 1 (zero - jedynkowym tj. nie spełnia, spełnia); nie spełnienie chociażby jednego z postawionych warunków z pkt. 1 lub 2 niniejszego rozdziału SIWZ, spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Dok potw 2 Tak
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.zpowola.edupage.org
Adres uzyskania siwz W siedzibie zamawiającego lub na stronie internetowej zamawiającego (www.zpowola.edupage.org)
Data składania wniosków 23/12/2015
Godzina składania wniosków 10:00
Miejsce sekretariat
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Dok grup kap 1 Tak
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)