Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, owoców i artykułów przerobu warzyw i owoców. Przedmiot zamówienia Opis 1. Warzywa korzeniowe. Marchew obcinana (ilość: do 47.450 kg);
Wymagania Zamawiającego:
-dodatkowo przez okres ok. 1 miesiąca marchew z nacią
w pęczkach - do ok. 1000 pęczków (w 1 pęczku 10 szt.)
Warzywa myte. Marchew konsumpcyjna nieselekcjonowana.
Buraki czerwone obcinane (ilość: do 17.020 kg);
Wymagania Zamawiającego:
do 10000 kg sukcesywnie przez cały rok + do 6000 kg dodatkowo
w okresie od 15 maja 2015 do 15 października 2015,
dodatkowo w sezonie letnim przez okres ok. 1 miesiąca botwina/burak czerwony z liśćmi - do ok. 5000 pęczków (waga 1 pęczka - ok 200 g)
Warzywa myte. Burak czerwony konsumpcyjny nieselekcjonowany.
Seler korzeń obcinany (ilość: do 2.400 kg)
Wymagania Zamawiającego:
dodatkowo przez okres ok. 1 miesiąca (w okresie letnim) seler z nacią do ok. 150 szt.
Warzywa myte. Seler konsumpcyjny nieselekcjonowany.
Pietruszka korzeń obcinany (ilość: do 2.100 kg);
Wymagania Zamawiającego:
Warzywa myte. Pietruszka konsumpcyjna nieselekcjonowana.
Por (ilość: do 2.200 sztuk);
Przez okres ok. 1,5 miesiąca szczypior z cebulą w pęczkach - do ok. 200 pęczków (waga 1 pęczka - ok. 100 g)
Wymagania Zamawiającego:
Warzywa myte.
Ziemniaki (ilość: do 3.300 kg);
Wymagania Zamawiającego:
Warzywa myte. Ziemniaki konsumpcyjne, nieselekcjonowane.
2. Sałata zielona.
Ilość: do 12.800 sztuk;
Wymagania Zamawiającego:
-waga: szt. ok 100-140g.
3. Natka pietruszki
Ilość: do 360kg
4. Warzywa sezonowe krajowe
Pomidory (ilość: do 400 kg).
Ogórek zielony (ilość: do 300 kg).
Papryka czerwona (ilość: do 30 kg).
Kabaczek (cukinia) (ilość: do 50 kg).
Kalafior (ilość: do 100 szt.)
Brokuł (ilość: do 100 szt.)
5. Dynia
Ilość: do 1.400 kg
Wymagania Zamawiającego:
-waga: 1 szt. 3-5 kg
-dostawa sukcesywnie od 1 stycznia 2016 do końca maja 2016 r. i od 15 października 2016 do końca roku 2016
6. Kukurydza cukrowa (kolby)
Ilość: do 1.550 sztuk
7. Buraki pastewne
Ilość: do 14.000 kg;
Wymagania Zamawiającego:
- dostawy od 1 stycznia 2016 do 15 maja 2016 i od 15 października 2016 do 31 grudnia 2015 r.
8. Warzywa szklarniowe lub importowane
- Papryka czerwona (ilość: do 50 kg);
- Cykoria - pakowana w opakowania ok. 0,5 kg - (ilość: do 150 kg);
- Kapusta pekińska (ilość: do 360 sztuk);
- Ogórek zielony (ilość: do 400 kg);
- Pomidor (ilość: do 550 kg);
- Kalafior (ilość: do 300 sztuk);
- Brokuły (ilość: do 340 sztuk);
- Sałata lodowa (ilość: do 55 sztuk);
- Cukinia (ilość: do 20 kg);
- Seler naciowy (ilość: do 110 sztuk);
- Mix sałat (ilość: do 110 szt.);
- Pieczarki (ilość: do 6 kg);
- Boczniaki (ilość: do 10 kg)
Wymagania Zamawiającego:
- dostawy przez cały rok,
- dostawa ogórków, pomidorów, cukini, papryki i kalafiora poza sezonem występowania na rynku krajowym.
9. Owoce krajowe
- Jabłka (ilość: do 32.300 kg);
- Gruszki (ilość: do 4.200 kg).
Wymagania Zamawiającego: dostawy przez cały rok.
10. Owoce sezonowe krajowe
Ilość: do 2.400 kg;
Wymagania Zamawiającego:
-dostawy obejmują następujące owoce: truskawki, czereśnie, brzoskwinie, śliwki.
11. Owoce importowane
- Banany - pakowane w kartony po 18 kg - (ilość: do 310 kartonów);
- Pomarańcze (ilość: do 600 kg);
- Kiwi - pakowane w opakowania po 1 kg - (ilość: do 280 kg) oraz dodatkowo do 680 sztuk, - dostawy przez cały rok sukcesywnie;
- Awokado (ilość: do 480 sztuk);
- Melon żółty (ilość: do 660 sztuk);
- Winogrono (ilość: do 980 kg);
- Arbuzy [ilość: do 2.600 kg (waga każdej sztuki ok 4 kg)]
12. Owoce świeże do mrożenia (w sezonie)
- Truskawka z szypułką (ilość: do 1.200 kg)
- Czereśnia z pestką (ilość: do 1000 kg)
13. Owoce suszone
- Rodzynki (ilość: do 60 kg);
- Figi (ilość: do 70 kg);
- Żurawina (ilość: do 3 kg);
- Wiśnia (ilość: do 3 kg);
- Banany (ilość: do 3 kg);
- Morele (ilość: do 3 kg);
- Daktyle (ilość: do 3 kg);
- Orzechy ziemne w skorupkach (ilość: do 20 kg).
14. Owoce- przetwory
-Kompoty w ilości do 550 szt. o pojemności 0,9 l dla poszczególnego kompotu z:
a) truskawek (250 sztuk)
b) czereśnia z pestką ( do 150 sztuk)
c) śliwki z pestką ( do 150 sztuk)
- brzoskwinie (połówki, 700 g) (ilość do 320 szt.,)
- ananasy (plastry, 450 g) (ilość do 200 szt.)
- mus jabłkowy (0,9l) (ilość do 100 szt.)
15. Warzywa mrożone
- Fasolka szparagowa cała lub krojona (ilość: do 170 kg);
- Groszek mrożony (ilość: do 104 kg);
- Szpinak (ilość: do 52 kg);
- Mieszanka warzywna (ilość: do 52 kg).
Ogólne wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji:
- Warzywa i owoce dostarczane do Ogrodu Zoologicznego powinny być dobrej jakości, świeże, nieuszkodzone, pozbawione nawozów chemicznych,
- warzywa wskazane w zadaniu nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 zależnie od gatunku i rodzaju powinny być zapakowane w worki po 5-10 kg lub w skrzynki,
- dostawy owoców i warzyw wskazanych w zadaniach 1-11 oraz 13 będą dokonywane dwa razy w tygodniu, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego - zgłoszonym faksem lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, na teren Nowego ZOO przy ul. Browarnej 25 i Starego ZOO przy ul. Zwierzynieckiej 19,
- dostawy w ramach zadań nr 12, 14, 15 będą dokonywane sukcesywnie, zgodnie
z zapotrzebowaniem Zamawiającego, do magazynu przy ul. Browarnej 25,
- dostawy, terminy oraz wielkość dostaw częściowych będą uzgadniane z wyznaczonymi pracownikami Zamawiającego z tygodniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zrealizuje dostawę na każdorazowe zamówienie Zamawiającego, nie wcześniej niż w terminie 4 dni i nie później niż w terminie 14 dni od dnia otrzymania zamówienia,
- dostawy będące przedmiotem poszczególnych zadań będą odbywać się do Ogrodu Zoologicznego w Poznaniu w godz. 07:00 do 11:00,
- Zamawiający dopuszcza możliwość rezygnacji z dostawy, po uprzednim zawiadomieniu Wykonawcy faksem lub za pośrednictwem poczty elektronicznej,
- rozładunek odbywać się będzie przy pomocy pracowników Zamawiającego w miejscach wskazanych przez Zamawiającego,
- Wykonawca zapewnia właściwy dla utrzymania parametrów i jakości dostarczanych produktów sposób transportu. W trakcie transportu produkty muszą być zabezpieczone przed działaniem czynników zewnętrznych (wilgocią, zabrudzeniem, itp.),
- produkty dostarczone do Ogrodu Zoologicznego nie spełniające ww. wymogów będą komisyjnie sprawdzane z Wykonawcą,
- koszty transportu ponosi Wykonawca,
- termin przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w chwili dostawy nie może być krótszy niż ¾ okresu jego przydatności do spożycia.
Ogólne wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia oraz jego realizacji:
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.
OpisMarchew obcinana (ilość: do 47.450 kg);
Wymagania Zamawiającego:
-dodatkowo przez okres ok. 1 miesiąca marchew z nacią
w pęczkach - do ok. 1000 pęczków (w 1 pęczku 10 szt.)
Warzywa myte. Marchew konsumpcyjna nieselekcjonowana.
Buraki czerwone obcinane (ilość: do 17.020 kg);
Wymagania Zamawiającego:
do 10000 kg sukcesywnie przez cały rok + do 6000 kg dodatkowo
w okresie od 15 maja 2015 do 15 października 2015,
dodatkowo w sezonie letnim przez okres ok. 1 miesiąca botwina/burak czerwony z liśćmi - do ok. 5000 pęczków (waga 1 pęczka - ok 200 g)
Warzywa myte. Burak czerwony konsumpcyjny nieselekcjonowany.
Seler korzeń obcinany (ilość: do 2.400 kg)
Wymagania Zamawiającego:
dodatkowo przez okres ok. 1 miesiąca (w okresie letnim) seler z nacią do ok. 150 szt.
Warzywa myte. Seler konsumpcyjny nieselekcjonowany.
Pietruszka korzeń obcinany (ilość: do 2.100 kg);
Wymagania Zamawiającego:
Warzywa myte. Pietruszka konsumpcyjna nieselekcjonowana.
Por (ilość: do 2.200 sztuk);
Przez okres ok. 1,5 miesiąca szczypior z cebulą w pęczkach - do ok. 200 pęczków (waga 1 pęczka - ok. 100 g)
Wymagania Zamawiającego:
Warzywa myte.
Ziemniaki (ilość: do 3.300 kg);
Wymagania Zamawiającego:
Warzywa myte. Ziemniaki konsumpcyjne, nieselekcjonowane.Ilość: do 12.800 sztuk;
Wymagania Zamawiającego:
-waga: szt. ok 100-140gIlość: do 360kgPomidory (ilość: do 400 kg).
Ogórek zielony (ilość: do 300 kg).
Papryka czerwona (ilość: do 30 kg).
Kabaczek (cukinia) (ilość: do 50 kg).
Kalafior (ilość: do 100 szt.)
Brokuł (ilość: do 100 szt.)Ilość: do 1.400 kg
Wymagania Zamawiającego:
-waga: 1 szt. 3-5 kg
-dostawa sukcesywnie od 1 stycznia 2016 do końca maja 2016 r. i od 15 października 2016 do końca roku 2016Ilość: do 1.550 sztukIlość: do 14.000 kg;
Wymagania Zamawiającego:
- dostawy od 1 stycznia 2016 do 15 maja 2016 i od 15 października 2016 do 31 grudnia 2015 r.- Jabłka (ilość: do 32.300 kg);
- Gruszki (ilość: do 4.200 kg).
Wymagania Zamawiającego: dostawy przez cały rok.Ilość: do 2.400 kg;
Wymagania Zamawiającego:
-dostawy obejmują następujące owoce: truskawki, czereśnie, brzoskwinie, śliwki.- Banany - pakowane w kartony po 18 kg - (ilość: do 310 kartonów);
- Pomarańcze (ilość: do 600 kg);
- Kiwi - pakowane w opakowania po 1 kg - (ilość: do 280 kg) oraz dodatkowo do 680 sztuk, - dostawy przez cały rok sukcesywnie;
- Awokado (ilość: do 480 sztuk);
- Melon żółty (ilość: do 660 sztuk);
- Winogrono (ilość: do 980 kg);
- Arbuzy [ilość: do 2.600 kg (waga każdej sztuki ok 4 kg)]- Truskawka z szypułką (ilość: do 1.200 kg)
- Czereśnia z pestką (ilość: do 1000 kg)- Rodzynki (ilość: do 60 kg);
- Figi (ilość: do 70 kg);
- Żurawina (ilość: do 3 kg);
- Wiśnia (ilość: do 3 kg);
- Banany (ilość: do 3 kg);
- Morele (ilość: do 3 kg);
- Daktyle (ilość: do 3 kg);
- Orzechy ziemne w skorupkach (ilość: do 20 kg).-Kompoty w ilości do 550 szt. o pojemności 0,9 l dla poszczególnego kompotu z:
a) truskawek (250 sztuk)
b) czereśnia z pestką ( do 150 sztuk)
c) śliwki z pestką ( do 150 sztuk)
- brzoskwinie (połówki, 700 g) (ilość do 320 szt.,)
- ananasy (plastry, 450 g) (ilość do 200 szt.)
- mus jabłkowy (0,9l) (ilość do 100 szt.)- Fasolka szparagowa cała lub krojona (ilość: do 170 kg);
- Groszek mrożony (ilość: do 104 kg);
- Szpinak (ilość: do 52 kg);
- Mieszanka warzywna (ilość: do 52 kg). |