Przedmiot zamówienia.
1. Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych w ilości i asortymencie wyszczególnionym w załączniku nr 2 SIWZ z podziałem na pakiety:
Pakiet Nr 1 - mięso i wędliny,
Pakiet Nr 2 – warzywa i owoce,
Pakiet Nr 3 - ryby i mrożonki,
Pakiet Nr 4 – produkty mleczarskie,
Pakiet Nr 5 – pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie, mąka pszenna,
Pakiet Nr 6 – jaja świeże,
Pakiet Nr 7 – różne produkty spożywcze,
2. Podane ilości produktów są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w obrębie danego pakietu, tzn. nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Powyższe wynikać będzie ze zmiany ilości osób stołujących się. Zwiększenie asortymentu w obrębie pakietu może nastąpić, pod warunkiem, że nie zwiększy to wartości umowy.
3. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie w ciągu 6 miesięcy, także w niewielkich ilościach w okresie feryjnym. Miejsce realizacji zamówienia – Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. Jana Pawła II w Jarosławiu. Zamawiający będzie przekazywał zamówienie co najmniej z 1 – dniowym wyprzedzeniem, co do rodzaju i ilości potrzebnego towaru. Dostawa następować będzie na podstawie telefonicznego zamówienia
i przedstawia się następująco :
PAKIET NR 1 - Mięso, wędliny - dostawa od poniedziałku do czwartku w godz.
od 6.00 do 8.00.
PAKIET NR 2 - Warzywa, owoce – dostawa cztery razy w tygodniu w godz.
od 8.00 do 9.00.
PAKIET NR 3 - Ryby, mrożonki – dostawa co najmniej dwa razy w miesiącu w godz. od 10.00 do 12.00.
PAKIET NR 4 - Produkty mleczarskie – dostawa trzy razy w tygodniu: poniedziałek , środa, piątek w godz. od 6.00 do 6.30.
PAKIET NR 5 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, mąka pszenna - dostawa codziennie od poniedziałku do piątku w godz. od 6.00 do 6.30
PAKIET NR 6 – Jaja świeże - dostawa co najmniej dwa razy w miesiącu w godz. od 9.00 do 13.00.
PAKIET NR 7- Różne produkty spożywcze – dostawa dwa razy w tygodniu: poniedziałek, środa w godz. od 6.00 do 10.00.
Rozpoczęcie realizacji zamówienia - 02 stycznia 2017 r.
Zakończenie realizacji zamówienia – 30 czerwca 2017 r.
OpisWymogi jakościowe – produkty właściwie opisane, oznakowane, zabezpieczone bez śladów zewnętrznej ingerencji. Mięso : powinno być świeże, mieć właściwą barwę jasnoczerwoną lub różową , bez nalotów pleśni, obcych zapachów, fragmentów kości. Podroby: świeże. Wędliny :świeże, bez nalotów pleśni, oślizgłości. Transport spełniający warunki sanitarne. Harmonogram dostaw: od poniedziałku do czwartku w godz. od 6.00 do 8.00 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych. Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego złożone telefonicznie, jeden dzień przed terminem dostawy.Wymogi jakościowe. Warzywa korzeniowe – całe, płukane, czyste wystarczająco suche, bez śladów szkodników, bez śladów zepsucia. Pakowane. Owoce – całe, czyste, dojrzałe o odpowiednim wybarwieniu i wielkości, bez śladów obecności szkodników i śladów zepsucia oraz zapachów nietypowych dla gatunku i odmiany. Pakowane w opakowaniach do tego przeznaczonych, czystych . Warzywa kapustne – całe, czyste, bez śladów obecności szkodników i zepsucia. Warzywa zielone oraz pomidory- czyste, bez śladów obecności szkodników, bez śladów zepsucia, bez plam, obcych zapachów nietypowych dla gatunku i odmiany. Fasola – bez śladów szkodników. Ziemniaki – całe nie płukane, odmiana jadalna: żółte lub kremowe. Harmonogram dostaw: cztery razy w tygodniu w godz. od 8.00 do 9.00 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych. Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego złożone telefonicznie, jeden dzień przed terminem dostawy.Wymogi jakościowe: Ryby – produkty bez zanieczyszczeń, śladów pleśni, nietypowych zapachów, obślizgłych, opakowania bez zewnętrznej ingerencji, świeże odpowiednio opisane i oznakowane. Mrożonki – produkty czyste, bez śladów pleśni, obcych zapachów i ciał stałych. Opakowania czyste, oryginalnie zamknięte, bez zewnętrznej ingerencji i uszkodzeń, odpowiednio oznakowane. Harmonogram dostaw: nieregularnie, co najmniej dwa razy w miesiącu w godz. od 10.00 do 12.00 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych. Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego złożone telefonicznie, jeden dzień przed terminem dostawy.Wymogi jakościowe: produkty bez zanieczyszczeń, obcych zapachów, smaków nietypowych dla danego asortymentu, nalotów pleśni, bez śladów obecności szkodników. Właściwie opisane, oznakowane i zabezpieczone, bez śladów zewnętrznej ingerencji. Harmonogram dostaw: trzy razy w tygodniu – poniedziałek, środa, piątek w godz. od 6.00 do 6.30 za wyłączeniem okresów wolnych od zająć szkolnych. Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego, złożone telefonicznie, jeden dzień przed terminem dostawy. Wymogi jakościowe : pieczywo bez zanieczyszczeń, zgnieceń, nietypowych zapachów i smaków, śladów pleśni, niedopieczone lub nadmiernie spalone, świeże, odpowiednio zapakowane bez śladów obecności szkodników i bez zewnętrznej ingerencji. Właściwie opisane i oznakowane, transport spełniający wymogi sanitarne.
Pieczywo półcukiernicze i cukiernicze nie może zawierać więcej niż:
- 15 g cukru w 100 g produktu gotowego do spożycia
- 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia
- nie więcej niż 0,45 g sodu/ 1,2 g soli w 100 g produktu gotowego do spożycia
Pieczywo z wyłączeniem pieczywa produkowanego z ciasta głęboko mrożonego
Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego, złożone telefonicznie, jeden dzień przed terminem dostawy.
Wymogi jakościowe – produkt czysty nie poddany zabiegom konserwującym, bez pęknięć, uszkodzeń i śladów obecności szkodników z minimalnym 14 – dniowym okresem przydatności do spożycia. Jaja świeże klasy M. Harmonogram dostaw: co najmniej dwa razy w miesiącu w godz. od 9.00 do 13.00 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych. Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego, złożone telefonicznie, jeden dzień przed terminem dostawyWymogi jakościowe: Podane w opisie szczegółowym nazwy – znaki towarowe mają na celu określenie parametrów jakościowych dostarczanych towarów.
,,Lub równoważny” – należy przez to rozumieć produkt o tych samych parametrach jakościowych i ilościowych – taki sam lub zbliżony skład produktu, zawartość składników pokarmowych i kalorii. W przypadku zastosowania artykułu, produktu równoważnego należy podać w kolumnie ,,Nazwa artykułu” nazwę towaru i jego producenta. Artykuły spożywcze powinny być odpowiednio zapakowane bez śladów uszkodzeń, zewnętrznej ingerencji i obecności szkodników. Czyste bez śladów pleśni i obcych zapachów. Odpowiednio oznakowane i opisane. Harmonogram dostaw: dwa razy w tygodniu w poniedziałek i środę w godz. od 6.00 do 10.00 za wyłączeniem okresów wolnych od zajęć szkolnych. Dostawy w ilościach określonych przez zamawiającego, złożone telefonicznie, jeden dzień przed terminem dostawy.
Owoce suszone powinny być bez dodatków cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu P E i Rady ( WE ) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008, oraz bez dodatków soli.
|