GuidZP400 |
274cfcb2-00d5-4c67-9021-9d83cc5b2ea8
|
Biuletyn |
595137-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Miasto Maków Mazowiecki
|
Regon |
55066830900000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Moniuszki
|
Zamawiajacy adres numer domu |
6
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Maków Mazowiecki
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
06200
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
mazowieckie
|
Zamawiajacy telefon |
297 171 002
|
Zamawiajacy fax |
297 171 507
|
Zamawiajacy email |
urzad@makowmazowiecki.pl
|
Adres strony url |
www.bip.makowmazowiecki.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
2
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.bip.makowmazowiecki.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.bip.makowmazowiecki.pl
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla szkół i przedszkoli Miasta Maków Mazowiecki
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
9
|
Okreslenie przedmiotu |
Część I - Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów cukierniczych
Część II - Dostawa przetworów mrożonych
Część III - Dostawa nabiału
Część IV - Dostawa artykułów ogólnospożywczych
Część V - Dostawa ryb
Część VI - Dostawa świeżych warzyw i owoców oraz jaj
Część VII - Dostawa świeżego mięsa drobiowego
Część VIII - Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego
Część IX - Dostawa wędlin i podrobów
Wielkość dostaw uzależniona będzie od bieżących potrzeb Zamawiającego.
|
Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie jednej dostawy artykułów asortymentu, który jest przedmiotem oferty - z podaniem wartości, dat wykonania oraz odbiorców. Do wykazu Wykonawca zobowiązany jest dołączyć dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie (referencje itp.) Wykaz należy sporządzić zgodnie z wzorem stanowiącym Załącznik Nr 11 do SIWZ.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z udziału w postępowaniu (załącznik nr 10 do SIWZ),
|
Zakresie warunkow udzialu |
wykaz dostaw odpowiadających warunkowi określonemu w Rozdziale 10 ust. 2 pkt 1 wykonanych nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich rodzaju, wartości lub ilości, daty, miejsca wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy te zostały wykonane, z załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane należycie, w szczególności informacji o tym czy dostawy zostały wykonane zgodnie z przepisami i prawidłowo ukończone; przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne dokumenty. Wzór wykazu stanowi załącznik nr 11 do SIWZ;
|
Inne dokumenty niewymienione |
Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 10a do SIWZ).
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1) zmiany wynagrodzenia Wykonawcy w związku ze zmianą stawki podatku VAT dla dostaw objętych przedmiotem zamówienia,
2) zaistnienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
|
IV 4 4 data |
2018-08-03T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
09:50
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów cukierniczych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:
1) świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego;
2) foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany);
3) skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona;
4) miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli;
5) miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony).
Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa przetworów mrożonych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15331170-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy:
1) wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych;
2) smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych;
3) zdrowotność – owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa nabiału
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami:
1) masło:
a) barwa jednolita, nieznacznie intensywniejsza na powierzchni’
b) wygniecenie prawidłowe;
c) powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista;
d) smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy;
2) twaróg półtłusty i chudy:
a) smak i zapach czysty;
b) barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie;
3) śmietana:
a) powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, serwatka barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej;
b) o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów;
4) ser żółty:
a) bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał;
b) barwa jednolita;
5) desery mleczne i jogurty:
a) opakowania nieuszkodzone;
b) z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu.
Dostarczane artykuły muszą posiadać dokument identyfikacji handlowej oraz możliwość identyfikacji każdej partii wyrobu.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa artykułów ogólnospożywczych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać:
1) co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia);
2) co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa ryb
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15220000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Ryby powinny posiadać:
1) przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych);
2) zapach neutralny, niekwaśny;
3) wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej - a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą - najczęściej są to liczne nieestetyczne ubytki;
4) dokument identyfikacji handlowej.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa świeżych warzyw i owoców oraz jaj
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03142500-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
1) Jaja powinny być:
a) świeże;
b) klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g);
c) skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta i nieczyszczona;
d) komora powietrzna nieruchoma, o wysokości nieprzekraczającej 6 mm;
e) białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał;
f) żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał;
g) tarcza zarodkowa niewidoczna;
h) zapach swoisty, bez obcych zapachów;
2) Warzywa i owoce powinny być:
a) świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste;
b) kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni;
c) prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam;
d) średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe;
e) bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał;
f) wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych,
Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa świeżego mięsa drobiowego
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15112000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso powinno mieć następujące cechy jakościowe:
1) elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi;
2) barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła;
3) zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu;
4) niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
Mięso musi posiadać dokument identyfikacji handlowej.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15119000-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Mięso powinno posiadać następujące cechy jakościowe:
1) czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione;
2) konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się;
3) smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy;
4) zdatne do spożycia;
5) opakowanie – pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu.
Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa wędlin i podrobów
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15131130-5
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Wędliny i podroby powinny posiadać:
1) klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych;
2) opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu;
3) przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru;
4) przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawy towaru.
|
| |