Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw przetworzonych i nieprzetworzonych

Data publikacji 2019-03-11
Data zakończenia 2019-03-19 00:00:00
Instytucja Zakład Karny w Kamińsku
Miejscowość Górowo Iławeckie
Województwo warmińsko-mazurskie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Ziemniaki i produkty z ziemniaków,
  • Przetworzone owoce i warzywa,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 523527-N-2019
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 153000001, 153300000, 153100004
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw przetworzonych i nieprzetworzonych.
CZĘŚĆ 1
1. Burak ćwikłowy w ilości 19 000 kg;
- musi być dostarczony w stanie świeżym, pochodzący z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
- wygląd korzeni: czyste, bez uszkodzeń, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany;
- zabarwienie przekroju : ciemnoczerwone;
- średnica korzeni od 6 cm ;
2. Cebula biała w ilości 16 000 kg;
- musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
- wygląd: czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej nie popękanej;
- kształt : kulisty lub lekko spłaszczony;
- barwa : łuski suchej – jasnożółta do jasnobrązowej;
- barwa: łuski mięsistej – kremowa lub kremowo zielonkawa;
- korzenie : całkowicie zaschnięte;
- powinna być zachowana jednolitość odmiany, średnica nie mniej niż 4 cm.;
3.Marchew bez naci w ilości 20 000 kg ;
– dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
- korzenie marchwi muszą być : zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, bez bocznych rozgałęzień;
- barwa korzeni marchwi musi być : jednolita, typowa dla odmiany;
- kształt marchwi musi być: o kształcie stożkowym, gładkim o świeżym wyglądzie;
- nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany;
- średnica mierzona w najszerszym przekroju od 4 cm ;
- nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu;
- marchew musi być wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego;
4. Kapusta biała w ilości 13 000 kg ;
- musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
- wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi;
- jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm.;
5. Kapusta czerwona w ilości 3 000 kg ;
- musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
- wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi;
- jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm.;
6. Seler korzeń bez naci w ilości 8 500 kg ;
– musi być dostarczony w stanie świeżym, z odmian późnych, pochodzących z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
- wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym lub kremowo - białym bez pustych komór wewnętrznych;
- średnica korzeni od 10 cm ;
7. Pietruszka korzeń bez naci w ilości 8 500 kg ;
– musi być dostarczona w stanie świeżym, pochodzących z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe :
- wygląd korzeni : całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i narośli;
- zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany;
- średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm ;
8. Por w ilości 8 500 kg ;
- musi być dostarczony w stanie świeżym z odmian późnych, pochodzący z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany we właściwym terminie agrotechnicznym.
Wymagania jakościowe:
- wygląd: cały, świeży, czysty, zdrowy, jędrny, z liśćmi przyciętymi do długości nie przekraczającej dwóch długości części wybielonej (cebuli rzekomej), prawidłowo wykształcony, prosty i ścisły;
- cebula o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi;
- jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm ;
CZĘŚĆ 2
1. Kapusta kiszona w ilości 3 500 kg;
Wymagania jakościowe
- musi być zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona;
- barwa kapusty kiszonej musi być: biała do kremowej – jednolita, nie dopuszcza się kapusty o żółtym zabarwieniu;
- nie może zawierać domieszek innych odmian;
- kształt zewnętrzny na przekroju – skrawki nitkowate, podłużne;
- konsystencja , wrażenie w dotyku – skrawki muszą być jędrne i chrupkie;
- smak – kwaskowy, charakterystyczny dla kapusty kiszonej;
- opakowanie i oznakowanie kapusta kiszona powinna być pakowana w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze (sucha masa – bez jej zalewy) od 80 kg do 110 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu;
- oznakowanie uwzględniające warunki przechowywania temperatury - minimum 150C ;
- data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 2 miesiące.
2. Ogórek kwaszony w ilości 3 500 kg;
Wymagania jakościowe
- muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odpowiednich gleb, nieprzenawożone;
- wygląd: całe, pełne w środku, jednolite odmianowo;
- zbliżone pod względem wielkości i średnicy;
- opakowanie i oznakowanie ogórki kwaszone powinny być pakowane w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze masy netto od 70 kg do 100 kg, które będą zwracane po ich opróżnieniu;
- oznakowanie uwzględniające warunki przechowywania temperatury - minimum 150C ;
- data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 2 miesiące.
CZĘŚĆ 3
Ziemniaki jadalne w ilości 145 000 kg;
– dostarczone w stanie świeżym, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie (nieprzenawożone azotem), zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku.
Wymagania jakościowe :
- wygląd bulwy ziemniaka: okrągło – owalny, kształtny (regularny charakterystyczny dla danej odmiany), skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, muszą być dojrzałe,
zdrowe, suche, nie zazielenione;
- zabarwienie przekroju: miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej;
- musi być zachowana jednolitość odmiany t. j.: tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości;
- wymagana średnica: poprzeczna min. 5,0 cm i podłużna min. 7,5 cm.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 531b936d-5380-4f77-9618-e289e20628c1
Biuletyn 523527-N-2019
Zamawiajacy nazwa Zakład Karny w Kamińsku
Regon 32012400000000
Zamawiajacy adres ulica Kamińsk, ul. Obrońców Westerplatte
Zamawiajacy adres numer domu 1
Zamawiajacy miejscowosc Górowo Iławeckie
Zamawiajacy kod pocztowy 11-220
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo warmińsko-mazurskie
Zamawiajacy telefon 897 617 400,
Zamawiajacy fax 89 761 70 77
Zamawiajacy email zk_kaminsk@sw.gov.pl,
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 3
Nazwa nadana zamowieniu Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw przetworzonych i nieprzetworzonych
Numer referencyjny DKw.2232.4.2019
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Okreslenie przedmiotu Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw przetworzonych i nieprzetworzonych. CZĘŚĆ 1 1. Burak ćwikłowy w ilości 19 000 kg; - musi być dostarczony w stanie świeżym, pochodzący z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd korzeni: czyste, bez uszkodzeń, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany; - zabarwienie przekroju : ciemnoczerwone; - średnica korzeni od 6 cm ; 2. Cebula biała w ilości 16 000 kg; - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd: czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej nie popękanej; - kształt : kulisty lub lekko spłaszczony; - barwa : łuski suchej – jasnożółta do jasnobrązowej; - barwa: łuski mięsistej – kremowa lub kremowo zielonkawa; - korzenie : całkowicie zaschnięte; - powinna być zachowana jednolitość odmiany, średnica nie mniej niż 4 cm.; 3.Marchew bez naci w ilości 20 000 kg ; – dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - korzenie marchwi muszą być : zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, bez bocznych rozgałęzień; - barwa korzeni marchwi musi być : jednolita, typowa dla odmiany; - kształt marchwi musi być: o kształcie stożkowym, gładkim o świeżym wyglądzie; - nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany; - średnica mierzona w najszerszym przekroju od 4 cm ; - nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu; - marchew musi być wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; 4. Kapusta biała w ilości 13 000 kg ; - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi; - jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm.; 5. Kapusta czerwona w ilości 3 000 kg ; - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi; - jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm.; 6. Seler korzeń bez naci w ilości 8 500 kg ; – musi być dostarczony w stanie świeżym, z odmian późnych, pochodzących z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym lub kremowo - białym bez pustych komór wewnętrznych; - średnica korzeni od 10 cm ; 7. Pietruszka korzeń bez naci w ilości 8 500 kg ; – musi być dostarczona w stanie świeżym, pochodzących z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : - wygląd korzeni : całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i narośli; - zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany; - średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm ; 8. Por w ilości 8 500 kg ; - musi być dostarczony w stanie świeżym z odmian późnych, pochodzący z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd: cały, świeży, czysty, zdrowy, jędrny, z liśćmi przyciętymi do długości nie przekraczającej dwóch długości części wybielonej (cebuli rzekomej), prawidłowo wykształcony, prosty i ścisły; - cebula o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi; - jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm ; CZĘŚĆ 2 1. Kapusta kiszona w ilości 3 500 kg; Wymagania jakościowe - musi być zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona; - barwa kapusty kiszonej musi być: biała do kremowej – jednolita, nie dopuszcza się kapusty o żółtym zabarwieniu; - nie może zawierać domieszek innych odmian; - kształt zewnętrzny na przekroju – skrawki nitkowate, podłużne; - konsystencja , wrażenie w dotyku – skrawki muszą być jędrne i chrupkie; - smak – kwaskowy, charakterystyczny dla kapusty kiszonej; - opakowanie i oznakowanie kapusta kiszona powinna być pakowana w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze (sucha masa – bez jej zalewy) od 80 kg do 110 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu; - oznakowanie uwzględniające warunki przechowywania temperatury - minimum 150C ; - data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 2 miesiące. 2. Ogórek kwaszony w ilości 3 500 kg; Wymagania jakościowe - muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odpowiednich gleb, nieprzenawożone; - wygląd: całe, pełne w środku, jednolite odmianowo; - zbliżone pod względem wielkości i średnicy; - opakowanie i oznakowanie ogórki kwaszone powinny być pakowane w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze masy netto od 70 kg do 100 kg, które będą zwracane po ich opróżnieniu; - oznakowanie uwzględniające warunki przechowywania temperatury - minimum 150C ; - data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 2 miesiące. CZĘŚĆ 3 Ziemniaki jadalne w ilości 145 000 kg; – dostarczone w stanie świeżym, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie (nieprzenawożone azotem), zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku. Wymagania jakościowe : - wygląd bulwy ziemniaka: okrągło – owalny, kształtny (regularny charakterystyczny dla danej odmiany), skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, muszą być dojrzałe, zdrowe, suche, nie zazielenione; - zabarwienie przekroju: miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej; - musi być zachowana jednolitość odmiany t. j.: tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości; - wymagana średnica: poprzeczna min. 5,0 cm i podłużna min. 7,5 cm.
Cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 284936,00
Waluta calosc pln
Informacje na temat katalogow Termin realizacji umowy przez okres 4 miesięcy - dotyczy części 2 postępowania oraz przez okres 7 miesięcy - dotyczy części 1 oraz części 3.
Okreslenie warunkow Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając wypełnione przez osobę upoważnioną oświadczenie stanowiące wzór Załącznik nr 2 do SIWZ.
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając wypełnione przez osobę upoważnioną oświadczenie stanowiące wzór Załącznik nr 2 do SIWZ.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając wypełnione przez osobę upoważnioną oświadczenie stanowiące wzór Załącznik nr 2 do SIWZ.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 2 1
Art 24 ust 5 pkt 3 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Art 24 ust 5 pkt 5 1
Art 24 ust 5 pkt 6 1
Art 24 ust 5 pkt 7 1
Art 24 ust 5 pkt 8 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Wykaz dokumentow zaswiadczen W terminie 5 dni na wezwanie Zamawiającego Wykonawca przekaże: - aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. - zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu;
Inne dokumenty niewymienione Formularz ofertowy cenowej Wykonawcy - załącznik nr 1 do SIWZ. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik. Oświadczenie stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Postanowienia zawarto we wzorze umowy, której wzór stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
IV 4 4 data 2019-03-19T00:00:00+01:00
IV 4 4 godzina 10:30
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Warzywa nieprzetworzone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15300000-1
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 150240,00
Waluta zal pln
Zalacznik okres w miesiacach 7
Zalacznik krotki opis 1. Burak ćwikłowy w ilości 19 000 kg; - musi być dostarczony w stanie świeżym, pochodzący z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd korzeni: czyste, bez uszkodzeń, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany; - zabarwienie przekroju : ciemnoczerwone; - średnica korzeni od 6 cm ; 2. Cebula biała w ilości 16 000 kg; - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd: czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej nie popękanej; - kształt : kulisty lub lekko spłaszczony; - barwa : łuski suchej – jasnożółta do jasnobrązowej; - barwa: łuski mięsistej – kremowa lub kremowo zielonkawa; - korzenie : całkowicie zaschnięte; - powinna być zachowana jednolitość odmiany, średnica nie mniej niż 4 cm.; 3. Marchew bez naci w ilości 20 000 kg ; – dostarczona w stanie świeżym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - korzenie marchwi muszą być : zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, bez bocznych rozgałęzień; - barwa korzeni marchwi musi być : jednolita, typowa dla odmiany; - kształt marchwi musi być: o kształcie stożkowym, gładkim o świeżym wyglądzie; - nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany; - średnica mierzona w najszerszym przekroju od 4 cm ; - nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu; - marchew musi być wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; 4. Kapusta biała w ilości 13 000 kg ; - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi; - jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm.; 5. Kapusta czerwona w ilości 3 000 kg ; - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi; - jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm.; 6. Seler korzeń bez naci w ilości 8 500 kg ; – musi być dostarczony w stanie świeżym, z odmian późnych, pochodzących z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym lub kremowo - białym bez pustych komór wewnętrznych; - średnica korzeni od 10 cm ; 7. Pietruszka korzeń bez naci w ilości 8 500 kg ; – musi być dostarczona w stanie świeżym, pochodzących z odpowiednich gleb, nieprzenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : - wygląd korzeni : całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i narośli; - zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany; - średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm ; 8. Por w ilości 8 500 kg ; - musi być dostarczony w stanie świeżym z odmian późnych, pochodzący z odpowiednich gleb, nieprzenawożony i zebrany we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: - wygląd: cały, świeży, czysty, zdrowy, jędrny, z liśćmi przyciętymi do długości nie przekraczającej dwóch długości części wybielonej (cebuli rzekomej), prawidłowo wykształcony, prosty i ścisły; - cebula o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi; - jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm ;
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Warzywa przetworzone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15330000-0
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 14350,00
Waluta zal pln
Zalacznik okres w miesiacach 4
Zalacznik krotki opis 1. Kapusta kiszona w ilości 3 500 kg; Wymagania jakościowe - musi być zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodząca z odpowiednich gleb, nieprzenawożona; - barwa kapusty kiszonej musi być: biała do kremowej – jednolita, nie dopuszcza się kapusty o żółtym zabarwieniu; - nie może zawierać domieszek innych odmian; - kształt zewnętrzny na przekroju – skrawki nitkowate, podłużne; - konsystencja , wrażenie w dotyku – skrawki muszą być jędrne i chrupkie; - smak – kwaskowy, charakterystyczny dla kapusty kiszonej; - opakowanie i oznakowanie kapusta kiszona powinna być pakowana w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze (sucha masa – bez jej zalewy) od 80 kg do 110 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu; - oznakowanie uwzględniające warunki przechowywania temperatury - minimum 150C ; - data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 2 miesiące. 2.Ogórek kwaszony w ilości 3 500 kg; Wymagania jakościowe - muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odpowiednich gleb, nieprzenawożone; - wygląd: całe, pełne w środku, jednolite odmianowo; - zbliżone pod względem wielkości i średnicy; - opakowanie i oznakowanie ogórki kwaszone powinny być pakowane w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze masy netto od 70 kg do 100 kg, które będą zwracane po ich opróżnieniu; - oznakowanie uwzględniające warunki przechowywania temperatury - minimum 150C ; - data minimalnej trwałości od dnia dostawy minimum 2 miesiące.
  
Zalacznik czesc nr 3
Zalacznik nazwa Warzywa nieprzetworzone
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15310000-4
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 120350,00
Waluta zal pln
Zalacznik okres w miesiacach 7
Zalacznik krotki opis Ziemniaki jadalne w ilości 145 000 kg; – dostarczone w stanie świeżym, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie (nieprzenawożone azotem), zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku. Wymagania jakościowe : - wygląd bulwy ziemniaka: okrągło – owalny, kształtny (regularny charakterystyczny dla danej odmiany), skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, muszą być dojrzałe, zdrowe, suche, nie zazielenione; - zabarwienie przekroju: miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej; - musi być zachowana jednolitość odmiany t. j.: tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości; - wymagana średnica: poprzeczna min. 5,0 cm i podłużna min. 7,5 cm.
  

Criterion

Kryteria cena
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)