GuidZP400 |
f2e1449e-f871-4382-9061-2c6cc153ef92
|
Biuletyn |
756568-N-2020
|
Zamawiajacy nazwa |
Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte
|
Regon |
19006413600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Śmidowicza
|
Zamawiajacy adres numer domu |
69
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Gdynia
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
81-127
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
pomorskie
|
Zamawiajacy telefon |
261 262 537
|
Zamawiajacy fax |
261 262 963
|
Zamawiajacy email |
a.parasinska@amw.gdynia.pl
|
Adres strony url |
www.amw.gdynia.pl
|
Adres strony internetowej |
www.amw.gdynia.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Uczelnia publiczna
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.amw.gdynia.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.amw.gdynia.pl; https://platformazakupowa.pl
|
Czy oferty wnioski dostepne |
1
|
Oferty wnioski dostepne |
https://platformazakupowa.pl
|
Czy dopuszczone wymagane przeslanie ofert |
1
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny |
Ofertę w formie papierowej należy złożyć: bud. nr 5, pok. nr 349 - Kancelaria Jawna AMW
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
AKADEMII MARYNARKI WOJENNEJ ul. Śmidowicza 69, 81-127 Gdynia, bud. nr 5, pok. nr 349 - Kancelaria Jawna czynna w godz.: 7.30- 09.30 i od 13.30 - 15.15 codziennie z wyjątkiem sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa różnych produktów żywnościowych
|
Numer referencyjny |
123/ZP/20
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Barszcz biały koncetrat kg 120
Barszcz czerwony koncentrat kg 120
Baton typu Kinder Bueno kg 600
Baton typu "Bounty" (a' 57 g) kg 200
Baton typu "Mars" a' 47g kg 200
Baton typu "3Bit" (a' 51 g) kg 320
Baton typu "Musli" z owocami lub orzechami kg 360
Baton typu "Snickers" a' 55g kg 200
Baton typu "Twix" a'51g kg 320
Batony typu "Lion" ok. a’45 kg 380
Bazylia suszona kg 12
Bulion drobiowo-wołowy kg 200
Chałwa a'100g kg 240
Chili w proszku kg 20
Chipsy typu Lays (a' 150 g) kg 400
Chrzan tarty kg 290
Ciastka delicje w czekoladzie opakowanie max 500 g kg 80
Ciastka kruche z cukrem a' 500 g kg 80
Ciastka z ziarnami typu belVita a'50 g kg 800
Cukier kg 6 100
Cukierki czekoladowe typu mieszanka wedlowska kg 240
Curry kg 12
Cynamon kg 12
Czekolada mleczna gorzka kg 160
Czekolada mleczna z orzechami typu "Wedel" a'100g kg 240
Czekolada pełna mleczna typu "Wedel" a'100g kg 240
Czekolada typu "Milka" kg 550
Czekolada z orzechami typu "Milka" kg 550
Ćwikła z chrzanem kg 40
Daktyle a' 100-250 g kg 60
Dżem brzoskwiniowy kg 1 200
Dżem czarna porzeczka wysokosłodzony kg 1 600
Dżem truskawkowy wysokosłodzony kg 1 500
Fasola kg 1 200
Figi suszone (a' 100-200 g) kg 40
Frytki typu aviko klasyczne proste do pieca z ziemniaków a' 2,0 - 2,5 kg kg 2000
Gałka muszkatołowa kg 7
Garam masala kg 12
Goździki kg 7
Groch łuskany kg 1 000
Herbata expresowa typu "Lipton" lux kg 280
Herbata zielona saszetki kg 12
Herbatniki a'100 gr. kg 170
Herbatniki w czekoladzie typu "Maltanki" a'100 g kg 400
Humus - typu Lisner różne smaki (a' 80 g) kg 500
Imbir mielony kg 12
Kakao naturalne kg 20
Kakao rozpuszczalne (instant) kg 120
Kardamon kg 12
Kasz pęczak kg 400
Kasza bulgur kg 320
Kasza gryczana kg 480
Kasza jęcz.perł. kg 1 000
Kasza kuskus kg 200
Kasza manna kg 80
Kawa 3 w 1 typu Nescaffe (saszetki a' 16g) kg 280
Kawa mielona typu "Jakobs" kg 40
Kawa naturalna rozpuszczalna typu Nestle a’ 200 kg 200
Kawa zbożowa kg 20
Kawa ziarnista typu Lavazza qualita oro kg 20
Ketchup kg 800
Kmin rzymski kg 8
Kolendra mielona kg 12
Kompot czarna porzeczka L 800
Kompot śliwkowy L 200
Kompot truskawkowy L 200
Kompot wiśniowy L 400
Krakersy a' 108 g kg 40
Krem czekoladowy typu Nutella a' 20 g kg 800
Kruche babeczki solone a' 200g kg 40
Kurkuma kg 8
Kwasek cytrynowy kg 20
Lecho pieczarkowe kg 700
Liść laurowy kg 12
Majeranek kg 40
Majonez a'900g kg 400
Makaron jajecz. kg 3 600
Mąka pszenna typ 500 kg 2 400
Mąka ziemniacz. kg 160
Mieszanka studencka (bakalie) kg 320
Miód pszczeli 'a' 25g kg 800
Morele suszone a' 100 g kg 40
Musli z orzechami i owocami a'0,5 kg kg 200
Musztarda kg 1 200
Napój gazowany a'33 puszka typu "Sprite" L 2 000
Napój gazowany typu Coca-cola puszki (a' 0,33 l) L 8 000
Napój gazowany typu Fanta puszka (a' 0,33 l) L 4 000
Napój typu "Lipton ice tee" (a' 33 l puszka ) L 1 200
Napój typu "Mountain dew" a' 0,33 L L 2000
Ocet L 600
Ogórki konserwowe (masa po odcieku) kg 600
Olej roślinny L 4 000
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia L 120
Oregano suszone kg 8
Orzech nerkowce a' 100 g kg 400
Orzechy ziemne (puszka a'150g) kg 450
Orzeszki w czekoladzie a'100 g kg 240
Paluszki solone a'100 gr. kg 80
Paluszki waflowe w czekoladzie typu "Kit Kat" a'41 g kg 400
Papryka konserwowa płaty (masa po odcieku) kg 1 350
Papryka mielona kg 40
Pieczarka konserwowa (masa po odcieku) kg 700
Pieprz naturalny kg 80
Pieprz ziarnisty czarny kg 20
Pieprz ziołowy kg 30
Pierniki w czekoladzie a' max 500 g kg 80
Płatki kukurydziane kg 600
Płatki kukurydziane czekoladowe kg 600
Płatki owsiane kg 200
Przecier ogórkowy kg 80
Przyprawa do drobiu kg 100
Przyprawa do zup max a’1L kg 200
Przyprawa uniwersalna kg 200
Ptasie Mleczko typu "Wedel" kg 200
Rodzynki a' 100 g kg 40
Rogal typu "seven days" a'110 g kg 520
Ryż kg 2 000
Ryż typu Basmati kg 2000
Sezam ziarno kg 12
Sok czarna porzeczka 100% naturalny a'1000g L 10 000
Sok grapefruitowy a' 1 L L 4 000
Sok jabłkowy a'1000g L 10 000
Sok pomarańczowy a'1000g L 9 000
Soki owocowe pitne a'200 g L 1 600
Sos arabski łagodny kg 120
Sos arabski pikantny kg 120
Sos biały kg 35
Sos boloński koncentrat kg 80
Sos grzybowy kg 40
Sos pieczeniowy kg 60
Sól kg 2 000
Spód do pizzy w stylu włoskim prostokątny chłodzony a' 400 g kg 4000
Szczaw konserwowy przetarty kg 320
Śliwka suszona a' 100 g kg 60
Śmietanka do kawy kg 40
Tortille paczka 800 g kg 2 400
Trufla typu Mieszko kg 40
Wafelek typu Knopfers a'25 kg 600
Wafelek w czekoladzie paczkowany typu "Prince Polo" a' 52 g kg 80
Wafle ryżowe a' 100-150 g kg 80
Woda mineralna a' 0,5 l (gazowana i niegazowana) L 20 000
Woda mineralna a'0,3 w butelkach szklanych L 600
Woda mineralna a'1,5 litra (gazowana i niegazowana) L 91 000
Woda niegazowana 5 L L 600
Ziele angielskie kg 20
Zupa grzybowa koncetrat kg 200
Żelatyna spożywcza kg 8
Żelki typu "Haribo" kg 400
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie.
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
1. Wykonawca musi mieć wdrożony system HACCP na potwierdzenie czego musi posiadać certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP (dotyczy wszystkich części). 2. Wykonawca musi posiadać dokument, w postaci kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem, potwierdzający, że podjęta przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi zgłoszona została właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi, Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych; Dz.U. 2019 poz. 2178)
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji
|
Zakresie warunkow udzialu |
1. Potwierdzenie wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP.
2.Dokument, w postaci kopii poświadczonej za zgodność
z oryginałem, potwierdzający, że podjęta przez Wykonawcę działalność gospodarcza w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi zgłoszona została właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi, Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych; Dz.U. 2019 poz. 2178).
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
Oświadczenie, że towar będący przedmiotem zamówienia spełnia wymagania obowiązujących przepisów prawa (załącznik nr 7).
|
Inne dokumenty niewymienione |
Wypełniony i podpisany Formularz Oferty zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ. Oświadczenie wymagane od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO (załącznik nr 8). Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Ustawy (załącznik nr 3).
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
Zamawiający przewiduje konieczność złożenia wadium (dowód wniesienia wadium
należy dołączyć do oferty) w wysokości:
Kwota wadium wynosi: 21 000,00 zł. (słownie: dwadzieścia jeden tysięcy złotych 00/100).
Wadium należy wnieść w jednej z form określonych w art. 45 ust. 6 ustawy Pzp.
przed upływem terminu składania ofert (zgodnie z art. 45 ust. 3 Pzp).
Numer konta: PEKAO Bank Pekao S.A. 19 1240 2933 1111 0010 2946 0480
|
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych |
1
|
Zlozenie katalogow elektronicznych informacje dodatkowe |
oferty opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym należy składać na https://platformazakupowa.pl
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
§ 7 pkt 1 projektu umowy: § 7 - UWARUNKOWANIA SPECYFIKI DOSTAW PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Dla wszystkich zadań zgodnie z art. 34 ust. 5 Pzp Zamawiający w ramach prawa opcji przewiduje możliwość zmniejszenia lub zwiększenia przyjętych w umowie ilości i częstotliwości dostaw w sytuacjach, których Zamawiających nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np.: restrukturyzacja sił zbrojnych, zmiana ilości żywionych, osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych kryzysu, zagrożenia lub wojny lub innych zadań postawionych Zamawiającemu przez organa władzy państwowej). Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw, ale nie przekroczy ona kwoty 214 000 euro i nie większej niż 10% wartości zamówienia. Wykonawca zagwarantuje bezpłatny dowóz towaru oraz zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw do innych miejsc wskazanych przez Zamawiającego.
|
IV 6 1 sposob udostepniania |
Jeżeli Wykonawca zamierza w treści oferty umieścić informacje będące tajemnicą przedsiębiorstwa należy je złożyć w oddzielnym zszytym pakiecie lub oddzielnym pliku na platformie zakupowej z zaznaczeniem ich lokalizacji w spisie załączników do oferty. Na każdym dokumencie stanowiącym tajemnicę przedsiębiorstwa musi widnieć napis „informacja stanowiąca tajemnicę przedsiębiorstwa – dokument niejawny, nie może być udostępniony innym uczestnikom postępowania”.
|
IV 4 4 data |
2020-12-08T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
09:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
IV 6 6 |
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że: administratorem Pani/Pana danych osobowych jest /Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte, ul. Inż. J. Śmidowicza 69, 81-127 Gdynia/; inspektorem ochrony danych osobowych w /nazwa zamawiającego/ jest Pan/Pani mgr inż. Janusz Gawrych, kontakt: iod@amw.gdynia.pl, 261-262-644/ *; Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego 123/ZP/20 prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego; odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”; Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; posiada Pani/Pan: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; − na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***; − prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; nie przysługuje Pani/Panu: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
|