| GuidZP400 |
e6f34048-5484-4c0c-b49a-11c24f496701
|
| Biuletyn |
763300-N-2020
|
| Zamawiajacy nazwa |
Przedszkole nr 3
|
| Regon |
93011370900000
|
| Zamawiajacy adres ulica |
ul. Jana Kochanowskiego
|
| Zamawiajacy adres numer domu |
7
|
| Zamawiajacy miejscowosc |
Oleśnica
|
| Zamawiajacy kod pocztowy |
56-400
|
| Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
| Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
| Zamawiajacy telefon |
71 314 72 92
|
| Zamawiajacy fax |
71 314 72 92
|
| Zamawiajacy email |
przedszkole_nr_3@wp.pl
|
| Adres strony url |
https://p3.zosolesnica.pl/
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
| Ogloszenie dotyczy |
1
|
| Czy finansowane z unii |
2
|
| Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
| Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
| Rodzaj zamawiajacego |
9
|
| Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
| Dostep dokumentow zamowienia |
https://p3_olesnica.bip.gov.pl/
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
https://p3_olesnica.bip.gov.pl/
|
| Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
| Wymagane przeslanie ofert inny |
Wymagane jest składanie ofert w formie pisemnej pod rygorem nieważności
|
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Przedszkole nr 3 w Oleśnicy, 56-400 Oleśnica, ul. J.Kochanowskiego 7
|
| Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Oleśnicy
|
| Rodzaj zamowienia |
1
|
| Czy podzielone na czesci |
1
|
| Okreslenie przedmiotu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Oleśnicy w podziale na części:
1) Część 1 – pieczywo
2) Część 2 – warzywa i owoce świeże
3) Część 3 – mięso i wędliny
4) Część 4 – nabiał
5) Część 5 – Ryby mrożone, wędzone, konserwowe i przetwory rybne
6) Część 6 – Przetworzone warzywa - mrożonki
7) Część 7 – Jajka
8) Część 8 – Pozostałe różne art. spożywcze
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy oraz załącznik nr 1 do niego (zestawienie asortymentu).
Kody opisujące przedmiot zamówienia określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): przedmiot główny: kod CPV: 15000000-8
|
| Cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 2 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 4 |
1
|
| Art 24 ust 5 pkt 8 |
1
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
| Wykaz dokumentow zaswiadczen |
W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia wykonawcy z udziału w postępowaniu
zamawiający będzie żądał następujących dokumentów: a) odpisu z właściwego rejestru lub z
centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu
do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5
pkt 1 ustawy pzp; Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium
Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ppkt. a) powyżej, składa: b)
dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania,
potwierdzające odpowiednio, że: – nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości
wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (spółki cywilne, konsorcja, itp.),
podmiotów trzecich udostępniających zasoby, dokumenty i oświadczenia określone w pkt. a (b)
zobowiązany jest złożyć każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia,
podmiotów trzecich udostępniających zasoby.
|
| Inne dokumenty niewymienione |
1. Formularz ofertowy – wg wzoru – załącznik nr 1 do SIWZ, podpisany przez osoby uprawnione do
reprezentowania Wykonawcy. 2. Wypełniony formularz wg załącznika nr 1 do umowy, zawierający
ceny jednostkowe oraz ceny sumaryczne. 3. Zobowiązanie lub inne dokumenty w formie pisemnej,
potwierdzające oddanie zasobów podmiotów trzecich do dyspozycji wykonawcy, sformułowane w
sposób pozwalający Zamawiającemu określić czy będzie dysponował niezbędnymi zasobami w
stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek
łączący wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów – gdy
Wykonawca polega na zdolnościach innych podmiotów przy wykazywaniu spełniania warunków
udziału w postępowaniu. W szczególności dokumenty te powinny określać: 1) zakres dostępnych
wykonawcy zasobów innego podmiotu; 2) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez
wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 3) zakres i okres udziału innego podmiotu
przy wykonywaniu zamówienia publicznego; 4) czy podmiot, na zdolnościach którego wykonawca
polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji
zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności
dotyczą. 4. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, zobowiązani są do
załączenia do oferty dokumentu, ustanawiającego pełnomocnika do reprezentowania ich w
postępowaniu oudzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w
sprawie zamówienia publicznego 7. W przypadku, gdy ofertę w imieniu wykonawcy podpisuje
pełnomocnik, do oferty należy załączyć pełnomocnictwo określające jego zakres, podpisane przez
osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy. 8. W terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez zamawiającego na stronie internetowej informacji, dotyczących: 1) kwoty, jaką zamierza przeznaczyć
na sfinansowanie zamówienia; 2) firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie; 3)
ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach,
Wykonawcy będą zobowiązani do złożenia oświadczenia wykonawcy o przynależności albo braku
przynależności do tej samej grupy kapitałowej – wg załącznika nr 4 do SIWZ
|
| Zastosowanie procedury pzp |
1
|
| Zmiana umowy |
1
|
| Zmiana umowy tekst |
Wskazano we wzorze umowy stanowiącym załącznik do SIWZ
|
| IV 4 4 data |
2020-12-16T00:00:00+01:00
|
| IV 4 4 godzina |
10:30
|
| IV 4 5 okres |
30
|
| Zalacznik czesc nr |
1
|
| Zalacznik nazwa |
pieczywo
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
bułka wrocławska krojona szt. 300,00
bułka kajzerka szt. 1400,00
bułka grahamka szt. 160,00
babka kg 10,00
bułka słodka szt. 150,00
bułka tarta 0,5kg szt. 95,00
bułka duża szt. 60,00
chleb wieloziarnisty 350g-400g szt. 140,00
chleb zwykły 600g szt. 450,00
chleb rozmaitości/gryczany 350/400g szt. 180,00
chleb orkiszowy//sojowy 350g-500g szt. 300,00
chleb słonecznikowy500g- 550g szt. 350,00
chleb graham szt. 350,00
drożdże 100g szt. 60,00
pączek szt. 152,00
rogal maślany szt. 600,00
groszek ptysiowy kg 20,00
grzanki 200g szt. 40,00
chałka szt. 45,00
chleb bezglutenowy szt. 20,00
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
2
|
| Zalacznik nazwa |
warzywa i owoce świeże
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
biała kapusta kg 80
botwinka szt. 10
brukselka kg 20
brokuły świeże szt. 50
buraki kg 300
cebula kg 200
nektarynka kg 120
cukinia kg 60
czosnek szt. 100
dynia kg 20
fasola szparagowa kg 20
lubczyk świeży szt. 10
kalafior świeży szt. 50
kalarepa szt. 50
kapusta czerw kg 100
kapusta kiszona kg 150
kapusta młoda szt. 30
kapusta pekińska kg 100
kapusta włoska kg 30
kiełki różne rodzaje szt. 110
koperek szt. 350
marchew kg 600
natka szt. 270
ogórek świeży kg 200
śliwka kg 20
papryka czerwona świeża kg 150
pieczarki kg 90
pietruszka kg 200
pomidor kg 150
pora szt. 450
rzodkiewka szt. 350
sałata masłowa szt. 100
sałata lodowa szt. 150
seler kg 280
szczypior szt. 300
szpinak świeży szt. 10
ziemniaki kg 3500
ziemniaki młode kg 200
arbuz kg 300
banany kg 800
brzoskwinie kg 30
cytryny kg 130
gruszka kg 250
jabłka kg 1100
pomarańcza kg 200
kiwi szt. 400
winogron ciemny/jasny kg 250
mandarynka kg 180
surowe marchewki do chrupania 150g szt. 30
pomidorki cherry 250g szt. 30
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
3
|
| Zalacznik nazwa |
mięso i wędliny
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
kiełbasa krakowska / filet z kurczaka/ polędwica drobiowa kg 35
kiełbasa śląska kg 60
szyjka z indyka kg 20
frankfurterki < 80% mięsa wieprzowego z szynki kg 120
porcja rosołowa z kurczaka kg 450
szynka tradycyjna kg 20
szynka/filet z indyka kg 20
karczek b/k całkowicie odkostniony, pozbawiony błony, niepeklowany kg 100
łopatka b/k, bez skóry, bez tłuszczu, niepeklowany kg 100
schab b/k, słonina całkowicie zdjęta, mięso o barwie jasnej, niepeklowane kg 130
szynka b/k, całkowicie odkostniona, odtłuszczona, niepeklowana kg 180
kurczak cały swieży kg 150
filet z indyka kg 60
filet z kurczaka kg 100
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
4
|
| Zalacznik nazwa |
Nabiał
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
jogurt naturalny 370g szt. 900
margaryna 250g 75%tł. roślinnego szt. 60
śmietana 18% szt. 900
masło 82% tłuszczu 200g szt. 1700
mleko 2% w woreczku niepasteryzowane szt. 5000
ser salami zaw. Tłuszczu <26g/100g kg 80
ser biały półtłusty kg 410
ser gołda plastry 1kg szt. 20
mleko3,2% UHT 1l szt. 96
napój owsiany 1 l szt. 24
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
5
|
| Zalacznik nazwa |
Ryby mrożone, wędzone, konserwowe i przetwory rybne
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
miruna nowozelandzka -5% glazury, ze skórą kg 90
morszczuk -5% glazury, bez skóry kg 120
dorsz - 5% glazury, bez skóry kg 40
makrela wędzona kg 20
makrela w oleju pow. 100g ryby po odsączeniu szt. 100
makrela w pomidorach 85g ryby po odsączeniu szt. 100
tuńczyk w oleju kawałki, 120g po odsączeniu szt. 100
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
7
|
| Zalacznik nazwa |
Jajka
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
jajka - kurze świeże, kl. A, kat.wagowa L, waga 63-73g, znakowane zgodnie z polskimi normami, poddawane dezynfekcji przez naswietlanie, pakowane w sterylne wytłaczanki po 30szt szt. 10000
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
8
|
| Zalacznik nazwa |
Pozostałe różne art. spożywcze
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
ananasy w puszce, plastry ,masa netto po odcieku 340g, tłuszcz 0, cukier do 14,8 g/100 szt. 50
brzoskwinie w puszce,połówki,masa po odcieku 470g szt. 50
liść laurowy 1 kg szt. 2
pestki dyni 1 kg szt. 10
chrupki kukurydziane 100%grys kukurydziany 80g szt. 100
cukier biały 1kg kg 450
cukier puder 0,5kg szt. 30
cukier waniliowy 32g szt. 250
cynamon 20g jakość Q szt. 30
dżem 100% owoców, bez dod. cukru i konserwantów, 220g mix smaków szt. 300
herbata czarna liściasta 500g szt. 15
herbaty z suszu owocowego z dodatkiem malin, dzikiej róży - 500g szt. 15
fasola czerwona konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt. 40
kakao o obnizonej zaw. Tł. Kakaowego 10-12% 80g szt. 50
kasza jęczmienna 1kg 10g błonnika/100g produktu szt. 40
kasza manna błyskawiczna 500g 11g błonnika/100g produktu szt. 70
słonecznik łuskany 1kg szt. 10
kasza gryczana 1 kg 13g białka/100g produktu szt. 30
kawa inka - 72%zboza- prażone 150g szt. 50
ketchup 480g bez substancji konserwujących, pomidorowy 198g/100g szt. 90
sezam 200g szt. 10
kwasek cytrynowy 20g szt. 100
galaretka owocowa masa 71g, produkt bezglutenowy szt. 1000
mąka tortowa TYP 450 kg 250
musztarda sarepska w słoiku 180g szt 10
mąka ziemniaczna 1kg szt. 100
miód pszczeli naturalny 1l szt 100
olej rzepakowy 100rafinowany z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, zaw.65,5g kwasów jednonienasyconych poj.1l szt. 170
proszek do pieczenia 32g szt 30
przecier pomidorowy 28-30% 950g szt 60
rodzynki 200g szt 80
sól kamienna kg 10
sól o obnizonej zawartości potasu i sodu kg 90
wafle ryżowe mix smaków 100g, bezglutenowe, szt. 130
żurek 0,5l w szklanej butelce szt 70
woda mineralna 250-330ml z dziubkiem szt 700
żurawina suszona 150g szt. 80
kukurydza konserwowa masa po odsączeniu 220 g szt 80
groch łuskany 500g szt 30
fasola Jaś średni 500g szt 30
soczewica 1kg szt 20
szczaw konserwowy cięty 300g-350ml szt 50
groszek konserwowy masa po odsączeniu 220 g szt. 20
ryż paraboliczny 1 kg szt 100
makaron nitki 4 jajaeczny 250g szt 150
makaron muszelki drobne 500g szt 30
makaron literki 250g szt 20
makaron świderki 500g szt 150
makaron gwiazdki małe 250g szt 20
makaron łazanki 500g szt 80
makaron spaghetti 500g szt 100
płatki jęczmienne, jaglane,orkiszowe,owsiane, ryżowe, żytnie 300-500g szt 80
płatki kukurydziane kasza kukurydziana 95%, 250g szt 120
pieprz czarny prawdziwy, mielony 100% pieprzu 1kg szt 3
pieprz ziołowy 1kg szt 3
tymianek 10g szt 20
papryka mielona słodka 100% 1kg szt 2
bazylia 1kg szt 2
majranek 1kg szt 3
ziele angielskie 1kg szt 3
zioła prowanslaskie 1kg szt 1
gałka muszkatołowa mielona szt 20
imbir mielony 20g szt 20
curry 1kg szt 1
oregano suszone 1kg szt 2
|
| | |
| Zalacznik czesc nr |
6
|
| Zalacznik nazwa |
Przetworzone warzywa - mrożonki
|
| Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15000000-8
|
| Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
| Zalacznik data zakonczenia |
2021-12-31T00:00:00+01:00
|
| Zalacznik krotki opis |
brokuły 2,5kg szt. 20
fasola szparagowa żółta 2,5 kg szt. 30
marchew mini 2,5 kg szt. 35
brukselka 2,50 kg szt. 10
miazga szpinakowa 2,5 kg szt. 25
kalafior 2,5 kg szt. 20
|
| | |