Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsnych i podrobów oraz wyroby z mięsa drobiowCZŚĆ I ZAMÓWIENIA :PRODUKTY i WYROBY DROBIOWE
a) polędwica drobiowa- 1230 kg
b) kiełbasa śląska drobiowa- 2900 kg
c) serdelki drobiowe - grube-1040 kg
d) salceson drobiowy- 1310 kg
e) kurczak ćwiartki- 2900kg
f) mięso drobiowe - 7400 kg
g) parówka cienka drobiowa-5500 kg
h) mielonka drobiowa-3550 kg
i) kiełbasa serdelowa- 1700 kg
j) kiełbasa zielonogórska - 3550 kg
k) kiełbasa rożnowa drobiowa - 1810 kg
l) luncheon - meat- 1250 kg
m) serca drobiowe - 1200 kg
n) szynka drobiowa mielona -550 kg
o) mozaika drobiowa -300 kg
CZĘŚĆ II ZAMÓWIENIA : PRODUKTY i WYROBY Z MIĘSA WIEPRZEWEGO
a) kiełbasa zwyczajna-10220 kg
b) kiełbasa podwawelska -2670 kg
c) kiełbasa litewska - 7520 kg
d) kiełbasa parówkowa - 5850 kg
e) pasztetowa - 3450 kg
f) wątrobiana - 2650 kg
g) kaszanka -5300 kg
h) pieczeń-7650
i) mortadela - 8600 kg
j) parówka cienka -5690 kg
k) salceson biały - 2320 kg
l) salceson czarny -2230 kg
m) wątroba wieprzowa - 2350 kg
n) słonina -1100 kg
o) mięso gulaszowe wieprzowe -1000 kg
p) kiełbasa biała -33 kg
q) wędzonka -300 kg
r) szynka mielona -300kg
s) szynka tostowa - 1050 kg
t) kiełbasa mielonka -1050 kg
ego, i wieprzowego
Opis1) Polędwica drobiowa CPV 15131135-0 produkowana wyłącznie z mięsa drobiowego, bloki o średnicy 60 - 90 mm i długości 20 do 40 cm, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin;
2) Kiełbasa śląska drobiowa CPV 15131135-0 produkowana wyłącznie z mięsa drobiowego, peklowana, wędzona, pęto o przekroju 30 - 40 mm i dlugości od 15 do 20 cm , oraz wadze 90 - 120 g, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin;
3) Serdelki drobiowe - grube CPV 15131135-0 produkowane wyłącznie z mięsa drobiowego, parzone w osłonce sztucznej, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone. Pęta równej długości o wadze 100 - 120 g;
4) Salceson drobiowy CPV 15131135-0 produkowany wyłącznie z mięsa drobiowego, parzony, w osłonkach poliamidowych o długości od 20 - 30 cm, i równej średnicy na przekroju 70 - 90 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna;
5) Szynka mielona drobiowa CPV 15131135-0 blok lub baton o średnicy od 5 do 15 cm i długości 20 do 40 cm;
6) Mozaika drobiowa CPV 15131135-0 blok lub baton o średnicy 10 do 15 cm i długości 20 do 40 cm;
7) Ćwiartki z kurczaka CPV 15112100-7 ćwiartki tusze ubitych zwierząt pozbawione upierzenia (oskubane) po upuszczeniu krwi i wypatroszeniu z nogami, bez podrobów. Nogi mają być odcięte w stawach skokowych ( bez łapek);
8) Mięso drobiowe CPV 15112100-7 mięso drobiowe gulaszowe, bez kości, pakowane 2-3 kg;
9) Serca drobiowe CPV 15112100-7 świeże oczyszczone;
10) Mielonka drobiowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa z dodatkiem mięsa wieprzowego, parzona w osłonce sztucznej, baton o przekroju 60 - 80 mm, i długości 15 do 40 cm powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone;
11) Parówka cienka drobiowa CPV 15131135-0 parówki z mięsa drobiowego z możliwym dodatkiem mięsa wieprzowego, homogenizowane, parzone w osłonce sztucznej, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone;
12) Kiełbasa serdelowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa - wieprzowa, peklowana, wędzona, pęta o przekroju 40-45 mm i długości 10 do 20 cm, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin;
13) Kiełbasa zielonogórska CPV 15131135-0 mięso z szynki gruborozdrobnione z dodatkiem naturalnych przypraw. Produkt w osłonce barierowej, parzony. Baton o przekroju 80-100 mm i długości 20 do 40 cm. Cechą charakterystyczną produktu jest zielony kolor osłonki;
14) Kiełbasa rożnowa drobiowa CPV 15131135-0 kiełbasa drobiowa - wieprzowa, peklowana, wędzona, pęto o przekroju 40 - 50 mm i długości15 do 20 cm, oraz wadze 90 - 120 g, konsystencja ścisła, barwa, smak i zapach typowe dla wędlin.
15) Luncheon - meat CPV 15131135-0 bloki drobiowo - wieprzowe, w osłonce sztucznej, baton o przekroju 70-90 mm i długości 20 do 40 cm, powierzchnia gładka, składniki równomiernie i drobno rozdrobnione.16) Kiełbasa zwyczajna CPV 15131130-5 Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 30-40 mm i długości 20-30 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu, jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu;
17) Kiełbasa podwawelska CPV 15131130-5 Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 30-40 mm i długości 20-30 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. Bez śladów kości;
18) Kiełbasa litewska CPV-15131130-5 Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 26-28 mm i długości 30-40 cm, i długości 15-20 cm, wędzony i parzony. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu, jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. Bez śladów kości;
19) Kiełbasa parówkowa CPV-15131130-5 Wyrób drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniona do masy poliamidowej w osłonce poliamidowej. Wyrób o równej średnicy na przekroju 35-40 mm i długości 20-30 cm (waga netto pojedynczego pęta musi wynosić 100 g.) Barwa w przekroju jasnoróżowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu. Bez śladów kości;
20) Mortadela CPV 15131130-5 Wyrób parzony drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego, skórki wieprzowe oraz surowców tłuszczowych, wyrób w osłonce poliamidowej. Baton okrągły o długości 20 - 40 cm i średnicy 80 - 100 mm . Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu;
21) Parówki cienkie CPV 15131130-5 Wyrób drobno rozdrobniony z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobniona do masy homogennej w osłonce poliamidowej o średnicy 15-20 mm i długości 10-20 cm waga netto pojedynczego pęta musi wynosić ok 100 g. Barwa w przekroju jasnoróżowa. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu;
22) Pasztetowa CPV 15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych, w osłonkach poliamidowych lub naturalnych w pętkach, o średnicy 20-30mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna;
23) Wątrobiana CPV 15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych , w osłonkach poliamidowych lub naturalnych w pętkach, o średnicy 40-50mm i długości 20 -30cm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna;
24) Salceson biały CPV 15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych w osłonkach poliamidowych lub naturalnych o długości 30 -40 cm, i równej średnicy na przekroju 80 - 100 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja twarda, plastyczna. Bez śladów kości;
25) Salceson czarny CPV-15131130-5 Produkt z podrobów i surowców mięsnych parzony, w osłonkach poliamidowych o długości 30 -40 cm, i równej średnicy na przekroju 80 - 100 mm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja twarda, plastyczna. Bez śladów kości.;
26) Kaszanka CPV-15131134-3 Wyrób w osłonie poliamidowej: powierzchnia czysta, osłonka ściśle przylegająca do farszu, w kształcie batonu, o średnicy na przekroju powyżej 100 mm i długości 40 -50 cm. Barwa ciemno-brunatna, kaszy szara z odcieniem brunatnym. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Skład surowcowy: mięso i maski z głów wieprzowych, podgardle nie peklowane, wątroba wieprzowa nie solona, płuca wieprzowe, skórki wieprzowe, krew, kasza gryczana;
27) Pieczeń CPV-15131130-5 Wyrób otrzymany z mięsa drobiowego lub wieprzowego, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu. Wygląd - grube batony w foremkach o długości 20 - 40 cm i średnicy na przekroju powyżej 80 mm (w równych odcinkach) . Na przekroju - barwa jasnoróżowa do różowej z co najmniej 80 % częścią składników grubo rozdrobnionych, równomiernie rozłożonych i związanych masą wiążącą, konsystencja ścisła, zwarta, plastry o grubości 15 mm, nie powinny się rozpadać. Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury;
28) Wątroba wieprzowa CPV-15113000-3 Powierzchnia czysta,kształt jednolity, bez widocznych zmian w barwie;
29) Słonina CPV 15113300-6 Barwa biała do jasno - kremowej; niedopuszczalne są odłamki kości, oznaki zjełczenia (żółta barwa) i inne zanieczyszczenia. Zapach swoisty dla tłuszczy wieprzowych;
30) Mięso gulaszowe CPV 15113000-3 mięso wieprzowe gulaszowe krojone w kawałkach, tylko świeże nie dopuszcza się produktu mrożonego, bez skory, łuszczu i kości;
31) Kiełbasa biała CPV 15131130-5 Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy 30-40 mm i długości 20-30 cm, parzony . Kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania jednolitej pod względem gramatury, kształtu i wyglądu;
32) Wędzonka CPV 15131130-5 Boczek wędzony, bez kości, ze skórą;
33) Szynka mielona CPV 15131130-5 Parzona w osłonce sztucznej, baton o przekroju 60-80 mm, powierzchnia gładka , składniki równomiernie rozmieszczone;
34) Szynka tostowa CPV 15131130-5 Wieprzowa parzona w osłonce sztucznej, baton o przekroju 80-100 mm, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone;
35) kiełbasa mielonka CPV 15131130-5 Kiełbasa wieprzowa z dodatkiem mięsa drobiowego, parzona, w osłonce sztucznej, baton o przekroju 60-80 mm, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone. |