Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (owoce, warzywa oraz warzywa pakowane próżniowo). Nr zamówienia publicznego:ZP/14/2014

Data publikacji 2014-09-19
Data zakończenia 2014-09-26 12:00:00
Instytucja Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
Miejscowość Szczawno Zdrój
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego,
  • Telewizyjna aparatura nadawcza bez aparatury odbiorczej,
  • Maszyny kodujące sygnał wideo

Szczegóły

Numer ogłoszenia 312662 / 2014
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 153000001, 32220003, 32222005
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (owoce, warzywa oraz warzywa pakowane próżniowo). Szczegółowy wykaz zamawianych produktów oraz sposób realizacji zamówienia zawiera specyfikacja istotnych warunków zamówienia wraz z załącznikami. Przedmiot zamówienia powinien: a)Spełniać wymagania zawarte w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. nr 63 poz. 634 z 2001 r. z późniejszymi zmianami) oraz rozporządzeń wydanych na jej
podstawie; b)Spełniać Polskie Normy określone rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 31 lipca 2002 r. w sprawie obowiązku stosowania polskich norm (Dz. U. nr 134 poz. 1132 z 2002 r. ); c)Spełniać wymagania zawarte w rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2002 r. w sprawie znakowania środków spożywczych dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. nr 220 poz. 1856 z 2002r. ) d) Spełniać wymogi Rozporządzeń Komisji (WE) w tym: - Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 730/1999 r. z dnia 7 kwietnia 1999 r. - Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1508/2001 z dnia 24 lipca 2001 r. - Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1591/87 z dnia 5 czerwca 1987 r. - Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1619/2001 z dnia 6 sierpnia 2001 Szczegółowe wymagania asortymentowe: Dostawa warzyw i owoców: Warzywa i owoce świeże, pierwsza klasa jakości, produkty kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, jak i po odpowiednim czasie przechowywania w warunkach zapewniających minimalne zmiany w wyglądzie i podstawowych parametrach opisujących ich własności. Odpowiednie pakowanie warzyw i owoców (np. worki umożliwiające cyrkulację powietrza, wytłaczanki chroniące warzywa i owoce miękkie), właściwy transport produktów do Zamawiającego gwarantujący dostawy pełnowartościowych produktów. Cechy dyskwalifikujące produkty to: -porażenie mokra i sucha zgnilizna, - zapleśnienie, - zgnicie, - zaparzenie, - zwiędnięcie, - zafermentowanie, - porażenie chorobami, - obcy zapach, - uszkodzenia mechaniczne (w tym powstałe w czasie transportu od Wykonawcy do Zamawiającego - zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania warzyw i owoców w nieodpowiednich warunkach). - uszkodzenia wywołane przez szkodniki, - obecność szkodników i ich pozostałości, - łykowatość, - miękkie i sparciałe korzenie. Dostawa warzyw pakowanych próżniowo: Warzywa poddane obróbce wstępnej (oczyszczaniu, obieraniu i myciu) a następnie rozdrabnianiu (wiórkowanie, szatkowanie, kostkowanie) i pakowaniu próżniowemu. Warzywa nie są poddawane obróbce termicznej ani innej obróbce oraz nie zawierają konserwantów, środków ulepszających lub wydłużających przydatność do spożycia. Każde opakowanie winno być opatrzone etykietą zawierającą min. następujące informacje: nazwa i adres dostawcy, nazwa i adres producenta lub importera, nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, data produkcji/numer partii, masa netto, warunki przechowywania. Warzywa pakowane w worki 5 kg, Zamawiający dopuszcza dostawy ziemniaków w większych opakowania np. 10 kg jednak po wcześniejszych ustaleniach z Koordynatorem ds. żywienia Zamawiającego. Termin przydatności do spożycia min. 4 dni od dostarczenia produktu. Dostawy warzyw pakowanych próżniowo będą realizowane 3 razy w tygodniu w poniedziałki, środy i piątki. Dostawy warzyw pakowanych próżniowo musza być realizowane odpowiednim środkiem transportu - samochód typu chłodnia.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
Ulica ul. Sienkiewicza 1
Nr domu 1
Miejscowość Szczawno Zdrój
Kod Pocztowy 58-310
Województwo dolnośląskie
Tel 74 8493201
Fax 74 8436764
Internet www.szczawno-jedlina.pl
Regon 00028830800000
E-mail jsalus@szczawno-jedlina.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Podmiot prawa publicznego
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 2
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas w miesiącach 12
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający odstępuje od opisu sposobu oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia (wzór oświadczenia znajduje się w Załączniku nr 6 Do SIWZ).
Wiedza Zamawiający dokona oceny spełniania przedmiotowego warunku w celu zweryfikowania zdolności wykonawcy do należytego wykonania udzielanego zamówienia. - Zamawiający uzna, iż wykonawca zdolny do należytego wykonania udzielanego zamówienia, to taki który w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, zrealizował: - dla ZADANIA A- co najmniej dwie dostawy odpowiadającą swoim rodzajem dostawie będącej przedmiotem postępowania. Za dostawę odpowiadającą swoim rodzajem dostawie będącej przedmiotem postępowania zamawiający uzna dostawę warzyw i owoców o wartości minimum 100.000,00 zł brutto każda (sto tysięcy złotych brutto). - dla ZADANIA B - co najmniej dwie dostawy odpowiadającą swoim rodzajem dostawie będącej przedmiotem postępowania. Za dostawę odpowiadającą swoim rodzajem dostawie będącej przedmiotem postępowania zamawiający uzna dostawę warzyw i owoców o wartości minimum 100.000,00 zł brutto każda (sto tysięcy złotych brutto). W celu potwierdzenia spełniania tego warunku Wykonawcy zobowiązani są przedłożyć wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych głównych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane na formularzu zgodnym z treścią Załącznika nr 3 (Wiedza i doświadczenie), oraz załączeniem dowodów dotyczących najważniejszych usług, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
Potencjał Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli wykonawca wykaże iż dysponuje środkiem transportu dopuszczonym przez właściwe organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia. Ocena spełnienia warunku zostanie dokonana w oparciu o oświadczenie(wzór oświadczenia znajduje się w Załączniku nr 6 Do SIWZ).
Zdolne Zamawiający odstępuje od opisu sposobu oceny spełniania warunków w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia (wzór oświadczenia znajduje się w Załączniku nr 6 Do SIWZ).
Sytuacja Zamawiający wymaga by wykonawca udowodnił, iż znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Warunek ten zostanie spełniony jeżeli wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę nie mniejszą niż 100.000,00 zł (sto tysięcy złotych). W celu potwierdzenia spełniania tego warunku wykonawca powinien wraz z ofertą przedłożyć opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 16 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dokumenty Oświadczenie Wykonawcy o stosowaniu systemu i procedur HACCP wg wzoru formularza będącego załącznikiem nr 9 do SIWZ.; b)Oświadczenie Wykonawcy o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wg wzoru formularza będącego załącznikiem nr 10 do SIWZ.;
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy - jeżeli zmiana umowy jest korzystna dla Zamawiającego (korzyść ekonomiczna, techniczna, eksploatacyjna); - jeżeli wystąpiły okoliczności, których przy dołożeniu należytej staranności strony na dzień podpisania umowy przewidzieć nie mogły, a wynikają one ze zmian przepisów prawa, które nastąpiły w czasie realizacji zamówienia.
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.szczawno-jedlina.pl
Adres uzyskania siwz Uzdrowisko Szczawno- Jedlina S.A. ul. Sienkiewicza 1, 58-310 Szczawno- Zdrój (sekretariat).
Data składania wniosków 26/09/2014
Godzina składania wniosków 12:00
Miejsce Uzdrowisko Szczawno- Jedlina S.A. ul. Sienkiewicza 1, 58-310 Szczawno- Zdrój (sekretariat).
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)