1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin do magazynu żywnościowego Zamawiającego przy ul.Rzewuskiego 8 28-100 Busko-Zdrój.2.Opis przedmiotu zamówienia:1)produkty powinny być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami jakościowymi;2)produkty muszą być dostarczone w oryginalnych, nie uszkodzonych, szczelnych, zamkniętych opakowaniach, prawidłowo oznakowane w języku polskim;3)wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosowanymi przepisami i normami, dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu, na jego żądanie na każdym etapie obowiązywania umowy;4)Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym.Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.3.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jeden lub więcej PAKIET-ów.4.Wielkość przedmiotu zamówienia jest wielkością szacunkową i została określona w formularzach asortymentowo-cenowych będących załącznikami do niniejszej SIWZ: 1)zał. nr 1 do SIWZ-PAKIET I-MIĘSO WOŁOWE I CIELĘCINA;2)zał. nr 2 do SIWZ- PAKIET II-MIĘSO WIEPRZOWE; 3)zał. nr 3 do SIWZ-PAKIET III MIĘSO DROBIOWE;4)zał. nr 4 do SIWZ-PAKIET IV-WĘDLINY WIEPRZOWE;5)zał. nr 5 do SIWZ-PAKIET V-WĘDLINY DROBIOWE.5.Wymagania dla:1)PAKIET-u I-III mięsa: świeże, kl. I, czyste, powierzchnia gładka, nie postrzępiona; konsystencja-jędrna elastyczna, odkształcająca się; zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i psucia, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej, a tłuszczu - biała z odcieniem kremowym; opakowanie:VAC-worki PE maksimum do 2 kg, dopuszczone do kontaktu z mięsem, suche, czyste, zabezpieczające mięso przed uszkodzeniem.Na każdym opakowaniu jednostkowym ma być zawieszka naklejona etykieta z następującymi danymi:nazwa produktu, nazwa producenta-dostawcy, numer normy, masa netto, data produkcji oraz terminem przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami;trwałość:okres przydatności do spożycia mięsa świeżego deklarowany przez producenta-dostawcę powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu żywności Zamawiającego;transport wg BN-62-8003-01; temperatura od 0-4 stopni celsjusza 2)PAKIET-u IV-V wędliny:a)wymagania organoleptyczne:-zgodne z deklarowanymi Normami i aktualnie obowiązującym prawem, barwa charakterystyczna dla danego asortymentu, uzależniona od obróbki, niedopuszczalna nietypowa barwa mięśni na przekroju,-smak i zapach-charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny nieświeży lub inny obcy b)trwałość-okres przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 75% okresu deklarowanego przez producenta od daty dostawy do magazynu Zamawiającego,c)pakowanie:pakowanie jednostkowe-hermetycznie zamknięte typu VACUUM TERM, MAP, dostarczane w pojemnikach plastikowych zamkniętych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością),d)znakowanie-opakowanie jednostkowe musi być zaopatrzone w czytelna informację sporządzona zgodnie z aktualnymi przepisami i posiadać następujące informacje:nazwę wędliny, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, masę netto, warunki przechowywania, nazwę i adres producenta oraz dane umożliwiające identyfikacje partii wyrobu.6.Częstotliwość dostaw:1)PAKIET I-3 razy w tygodniu: poniedziałek, środa, piątek (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz.6:30-7:00;2)PAKIET II-3 razy w tygodniu: poniedziałek, środa, piątek (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz.7:00-7:30;3)PAKIET III-3 razy w tygodniu: poniedziałek, środa, piątek (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz.7:30-8:00;4)PAKIET IV-3 raz w tygodniu: poniedziałek, środa, piątek (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz. 8:00-8:30;5)PAKIET V-3 razy w tygodniu: poniedziałek, środa, piątek (oprócz dni ustawowo wolnych od pracy) w zależności od potrzeb Zamawiającego, w godz. 8:30-9:00 a jeżeli dniem dostawy jest dzień ustawowo wolny od pracy to dostawa będzie realizowana w pierwszym dniu roboczym, przed lub po dniu ustawowo wolnym od pracy.7.Warunki dostaw:1)wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, a w szczególności:a)ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) i aktów wykonawczych do tej ustawy,b)rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 roku Nr 137, poz. 966 z późn. zm.),c)ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.);2)jakość dostarczanego towaru musi być zgodna z obowiązującymi normami jakości, musi spełniać określone wymagania zgodnie z warunkami określonymi w projekcie umowy - zał. nr 10 do SIWZ oraz w formularzach asortymentowo-cenowych zał. nr 1-5 do SIWZ;3)dostawy produktów realizowanych będą zgodnie z wymogami systemu HACCP;4)przy każdej dostawie Zamawiający będzie żądał od Wykonawcy wymaganych prawem dokumentów:HDI (Handlowy Dokument Identyfikacji).
OpisWielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 1Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 2Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 3Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 4Wielkości i rodzaj przedmiotu dostawy został określony w formularzu asortymentowo-cenowym będącym zał. nr 5 |