| Biuletyn |
1
|
| Nazwa |
Zespół Opieki Zdrowotnej w Reszlu
|
| Ulica |
ul. Słowackiego 3
|
| Nr domu |
3
|
| Miejscowość |
Reszel
|
| Kod Pocztowy |
11-440
|
| Województwo |
warmińsko-mazurskie
|
| Tel |
0-89 7529450, 7529456
|
| Fax |
0-89 7529451
|
| Internet |
http://www.zozreszel.pl
|
| Regon |
00133846800000
|
| E-mail |
zoz@post.pl
|
| Obowiązkowa |
Tak
|
| Dotyczy |
1
|
| Rodzaj zamówienia |
Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
|
| Rodz zam |
U
|
| Czy częsci |
Nie
|
| Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej |
Nie
|
| Czy dialog |
Nie
|
| Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
Nie
|
| Czas |
Obowiązuje termin
|
| Czas w miesiącach |
24
|
| Wadium |
Zamawiający w niniejszym postępowaniu nie żąda wniesienia wadium.
|
| Zaliczka |
Nie
|
| Uprawnienie |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada uprawnienia do wykonywania działalności objętej przedmiotem zamówienia, zgodnie z przepisami, o których mowa w art. 61, w związku z art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2015 poz. 594)
|
| Wiedza |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże posiadanie wiedzy i doświadczenia polegających na wykonaniu lub wykonywaniu w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie spośród usług głównych, minimum jednej usługi potwierdzającej zdolność Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia o wartości brutto nie mniejszej niż 100 000,00 złotych, słownie sto tysięcy złotych brutto.
|
| Potencjał |
1. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje kuchnią, w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego, która posiada aktualną decyzję lub pozwolenie, właściwego Inspektoratu Sanitarnego na jej prowadzenie. Ponadto Zamawiający wymaga oświadczenia Wykonawcy, że na wypadek awarii kuchni głównej, bądź zdarzenia losowego albo z innych przyczyn czasowego braku możliwości przygotowywania posiłków będzie dysponował w celu zapewnienia ciągłości żywienia drugą tzw. kuchnią awaryjną, zapasową.
2. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że realizacja transportu zewnętrznego będzie odbywać się środkiem transportu posiadającym pozytywną decyzję właściwego Inspektoratu Sanitarnego, przy czym Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże się posiadaniem, np.: ostatniego protokołu kontrolnego sporządzonego przez właściwy Inspektorat Sanitarny lub inny dokument potwierdzający nadzór nad transportem służącym do przewożenia żywności. Ponadto Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże posiadanie w okresie zamówienia, co najmniej dwóch środków transportu przeznaczonych do transportu żywności.
|
| Zdolne |
1. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj. kierownikiem kuchni, dietetykiem i minimum jednym wykwalifikowanym kucharzem,
1) Kierownik kuchni (szef):
wskazana osoba posiada minimum 2-letni staż pracy (przy czym, co najmniej rok pracy w okresie 3 letnim poprzedzającym dzień, w którym upływa termin składania ofert), jako kierownik kuchni w jednostkach stacjonarnych, całodobowo udzielających świadczeń żywienia szpitalnego, posiada wykształcenie związane z gastronomią lub żywieniem i żywnością.
2) Wykwalifikowany dietetyk - zawód dietetyk:
wskazana osoba posiada minimum 2 letni staż pracy (przy czym, co najmniej rok pracy w okresie 3 letnim poprzedzającym dzień, w którym upływa termin składania ofert), jako dietetyk w jednostkach stacjonarnych, całodobowo udzielających świadczeń żywienia szpitalnego, legitymuje się minimum średnim lub wyższym wykształceniem o profilu dietetyka.
3) Wykwalifikowany kucharz - zawód kucharz:
wskazana osoba posiada minimum 2 letni staż pracy (przy czym, co najmniej rok pracy w okresie 3 letnim poprzedzającym dzień, w którym upływa termin składania ofert), w zawodzie kucharz w jednostkach stacjonarnych, całodobowo udzielających świadczeń żywienia szpitalnego, legitymuje się minimum średnim wykształceniem gastronomicznym lub związanym z żywnością i żywieniem
|
| Sytuacja |
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej) w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę, co najmniej 100 000,00 zł. na jedno i wiele zdarzeń
|
| Oswiadczenie potwierdzenia 1 |
Tak
|
| Oswiadczenie potwierdzenia 4 |
Tak
|
| Oswiadczenie potwierdzenia 6 |
Tak
|
| Oswiadczenie potwierdzenia 9 |
Tak
|
| Oswiadczenie potwierdzenia 10 |
Tak
|
| Oswiadczenie potwierdzenia 13 |
Tak
|
| Oswiadczenie potwierdzenia 16 |
Tak
|
| Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
| Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
| Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
| Dok grup kap 1 |
Tak
|
| Dokument podmiotów |
Tak
|
| Dok potw 5 |
Tak
|
| Inne dokumenty potwierdzające |
1) Wykonawca wykaże, że przedmiot zamówienia w zakresie świadczenia usługi Zamawiającemu będzie realizowany zgodnie z wdrożonym systemem analizy i nadzoru jakości zdrowotnej żywności, system produkcji żywności zgodnie z wymogami HACCP lub są stosowane zasady jakościowe oparte na podstawie certyfikatu jakości ISO 22000 lub równoważne. Na potwierdzenie powyższych przedłoży zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań Wykonawcy z normami jakościowymi, systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich, tj. HACCP albo certyfikat jakości ISO 22000 lub równoważne.
2) Oświadczenie Wykonawcy dotyczące dysponowania na wypadek awarii kuchni głównej, bądź zdarzenia losowego albo z innych przyczyn czasowego braku możliwości przygotowywania posiłków, drugą tzw. kuchnię awaryjną, zapasową w celu zapewnienia ciągłości żywienia.
|
| Inne dokumenty |
1) Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy formularz ofertowy (wzór stanowi Załącznik Nr 1 do SIWZ).
2) Sporządzony i dołączony do oferty dekadowy wykaz diet zgodnie z opisem kryterium Różnorodność dekadowa oferowanych posiłków.
3) Wykaz części zamówienia, jakie Wykonawca zamierza powierzyć do wykonania Podwykonawcom (wzór stanowi Załącznik Nr 6 do SIWZ).
4) Pełnomocnictwo w oryginale do podpisywania oferty o ile nie wynika ono z dokumentów rejestrowych załączonych do oferty lub poświadczone notarialnie
|
| Niepełnosprawne |
Nie
|
| Kod trybu zamówienia |
PN
|
| Czy zmiana umowy |
Tak
|
| Zmiana umowy |
Wszelkie zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty przewidziano w Załączniku Nr 9 do SIWZ Projekt Umowy
|
| Kod kryterium |
B
|
| Kryt 1p |
95
|
| Kryt 2 |
Różnorodność dekadowa oferowanych posiłków
|
| Kryt 2p |
5
|
| Adres strony internetowej siwz |
http://www.zozreszel.pl
|
| Adres uzyskania siwz |
Zespół Opieki Zdrowotnej w Reszlu, ul. Słowackiego 3, 11-440 Reszel, Sekretariat
|
| Data składania wniosków |
11/05/2016
|
| Godzina składania wniosków |
12:00
|
| Miejsce |
Zespół Opieki Zdrowotnej w Reszlu, ul. Słowackiego 3, 11-440 Reszel, Sekretariat
|
| Termin |
Obowiązuje termin
|
| Termin związania ofertą |
30
|
| Czy unieważnienie |
Nie
|