GuidZP400 |
bb0418ff-e6d6-4aaa-a4f9-ae6c806aa1f1
|
Biuletyn |
532232-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
|
Regon |
28830800000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Sienkiewicza
|
Zamawiajacy adres numer domu |
1
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Szczawno Zdrój
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
58-310
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Zamawiajacy telefon |
502292146,
|
Zamawiajacy fax |
748 436 764
|
Zamawiajacy email |
malgorzata.petela@onet.eu,
|
Adres strony url |
www.szczawno-jedlina.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
3
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.szczawno-jedlina.pl
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.szczawno-jedlina.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Oferty należy składać w formie pisemnej
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Uzdrowisko Szczawno- Jedlina S.A. ul. Sienkiewicza 1, 58-310 Szczawno- Zdrój
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A.
|
Numer referencyjny |
ZP/14/2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Zastrzega prawo grup czesci |
nie dotyczy
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
5
|
Okreslenie przedmiotu |
Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku
Szczawno- Jedlina S.A.
Zadanie 1 - Dostawy przypraw, sosów i zup;
Zadanie 2 – Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych;
Zadanie 3 –Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych;
Zadanie 4 –Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów;
Zadanie 5 –Dostawy przetworów
|
Cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Okres w miesiacach |
12
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający nie stawia w tym zakresie szczegółowych wymagań. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia.
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Warunek ten zostanie spełniony jeżeli wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę nie mniejszą niż 100.000,00 zł (sto tysięcy złotych).
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
a)Warunek ten zostanie spełniony, jeśli wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał co najmniej dwie dostawy odpowiadające swoim rodzajem dostawie będącej przedmiotem postępowania. Za dostawę odpowiadającą swoim rodzajem dostawie będącej przedmiotem postępowania Zamawiający uzna dostawę artykułów spożywczych o wartości minimum 20.000,00 zł brutto każda (dwadzieścia tysięcy złotych brutto) dla zadania od 1 do 4 oraz dostawę artykułów spożywczych o wartości minimum 70.000,00 zł brutto każda (siedemdziesiąt tysięcy złotych brutto) dla zadania 5.
b)na czas realizacji zamówienia będzie dysponował:
- środkiem transportu dopuszczonym przez właściwe organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia.
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
1)oświadczenie Wykonawcy stanowiące wstępne potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu określonych w niniejszej specyfikacji i braku podstaw do wykluczenia złożone na formularzu którego wzór stanowi Załącznik nr 4 do SIWZ.
2)odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy;
3)zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu;
4)zaświadczenie właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo inny dokument potwierdzający, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu;
|
Zakresie warunkow udzialu |
1)oświadczenie Wykonawcy stanowiące wstępne potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu określonych w niniejszej specyfikacji i braku podstaw do wykluczenia złożone na formularzu którego wzór stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ.
2)dowody, że dostawy wykazane w oświadczeniu na potwierdzenie spełniania warunku udziału w postępowaniu zostały wykonane należycie, w szczególności informacji o tym czy dostawy zostały wykonane zgodnie z umową i w sposób należyty przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne dokumenty;
3)dokumenty potwierdzające, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Jeżeli z uzasadnionej przyczyny wykonawca nie może złożyć dokumentów dotyczących sytuacji finansowej lub ekonomicznej wymaganych przez zamawiającego, może złożyć inny dokument, który w wystarczający sposób potwierdza spełnianie opisanego przez zamawiającego warunku udziału w postępowaniu.
4)Oświadczenie w przedmiocie dysponowania środkiem transportu dopuszczonym przez właściwe organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia.
wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu;
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda:
a)Oświadczenie Wykonawcy o stosowaniu systemu i procedur HACCP wg wzoru formularza będącego załącznikiem nr 6 do SIWZ.;
b)Oświadczenie Wykonawcy o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wg wzoru formularza będącego załącznikiem nr 6 do SIWZ.;
|
Czy wadium |
1
|
Wadium |
Ustala się wadium w wysokości:
- dla Zadania nr 1: 400, 00 zł (słownie: czterysta złotych).
- dla Zadania nr 2: 900,00 zł (słownie: dziewięćset złotych).
- dla Zadania nr 3: 300,00 zł (słownie: trzysta złotych).
- dla Zadania nr 4: 800,00 zł (słownie: osiemset złotych).
- dla Zadania nr 5: 2.000,00 zł (słownie: dwa tysiące złotych).
1. w pieniądzu, sposób przekazania: przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego: ING Bank Śląski SA o/Wałbrzych nr 83 1050 1908 1000 0022 4367 3353
z dopiskiem: „Wadium ZP/14/2017”.. Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert.
Przy czym za termin wniesienia wadium w formie przelewu pieniężnego przyjmuje się termin uznania na rachunku Zamawiającego.
2. lub w jednej z poniżej podanych form:
1) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym,
2) w gwarancjach bankowych, gwarancjach ubezpieczeniowych,
3) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2014r, poz. 1804 ze zm.),
sposób przekazania: złożyć w siedzibie Zamawiającego w sekretariacie przed upływem terminu składania ofert.
Dokument w formie poręczenia winien zawierać stwierdzenie, że na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego wzywające do zapłaty wadium, zgodnie z warunkami przetargu, następuje jego bezwarunkowa wypłata bez jakichkolwiek zastrzeżeń
Jeżeli Wykonawca składa oferty częściowe na więcej niż jedną cześć zamówienia, to wysokość wniesionego przez niego wadium powinna być równa sumie wysokości wadium (np.: w przypadku wszystkich zadań: 4.400,00 zł) tych części, na które Wykonawca składa ofertę częściowa.
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zamawiający przewiduje zmiany umowy w następujących przypadkach:
a)jeżeli zmiana umowy jest korzystna dla Zamawiającego ( korzyść ekonomiczna , techniczna, eksploatacyjna)
b)jeżeli wystąpiły okoliczności, których przy dołożeniu należytej staranności strony na dzień podpisania umowy przewidzieć nie mogły, a wynikają one ze zmian przepisów prawa, które nastąpiły w czasie realizacji zamówienia
c)jeżeli wystąpiła urzędowa zmiana podatku VAT.
|
IV 4 4 data |
2017-06-21T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
12:00
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Przyprawy, sosy i zupy.
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności
szkodników, całe, szczelne;
2. Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju i stopnia rozdrobnienia; konsystencja sypka, bez grudek, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, delikatna;
3. Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków;
4. Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny, bez obcych zapachów;
5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych;
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych;
1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności
szkodników zbożowo – mącznych, całe, szczelne;
2. Wygląd, tekstura i konsystencja: barwa biała z odcieniem żółtawym; konsystencja gładka, śliska w dotyku, sypka, bez grudek;
3. Smak: swoisty dla danej mąki;
4. Zapach: przyjemny, swoisty, charakterystyczny dla danej mąki, bez obcych zapachów;
5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak obecności zanieczyszczeń fizycznych i biologicznych, obecności pleśni, szkodników, bakterii chorobotwórczych.
Makaron:
1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności
szkodników zbożowo –mącznych, całe, szczelne;
2. Wygląd, tekstura i konsystencja: barwa jednolita, kremowa lub jasnożółta bez pęknięć i rys, prawidłowy kształt, całe elementy, bez zanieczyszczeń fizycznych, błyszcząca powierzchnia, tekstura i konsystencja charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń, prawidłowy kształt i barwa ziaren, bez zanieczyszczeń fizycznych, tekstura i konsystencja charakterystyczna dla stopnia rozdrobnienia i formy, suchy, gładka powierzchnia, szklisty po przełamaniu, w czasie gotowania zwiększenie objętości 2-3 razy, bez oznak lepkości i grudek, po ugotowaniu elastyczny, zachowuje pierwotny kształt, nie skleja się i nie ciemnieje;
3. Smak: po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, wykluczony posmak skwaśniały lub gorzki;
4. Zapach: charakterystyczny, bez obcych zapachów, stęchłych;
5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
Kasze, ryż, produkty zbożowe (płatki, kleiki, kaszki, wafle ryżowe, wafle suche, suchary, pieczywo chrupkie):
1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności
szkodników zbożowo –mącznych, całe, szczelne;
2. Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń,
prawidłowy kształt i barwa ziaren, bez zanieczyszczeń fizycznych, tekstura i konsystencja charakterystyczna dla stopnia rozdrobnienia, sypka, suche, bez oznak lepkości i grudek, pieczywo chrupkie, 1 część wagowa kaszy suchej po ugotowaniu ma dawać 2,5 części wagowych kaszy gotowanej;
3. Smak: po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, wykluczony posmak skwaśniały lub gorzki;
4. Zapach: charakterystyczny, bez obcych zapachów, stęchłych;
5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych;
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Kawy, herbaty i produkty podobne:
1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności
szkodników, całe, szczelne;
2. Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla danego rodzaju produktu zabarwienie, jednolite, wygląd naparu żywy, tekstura i konsystencja sypkie, suche, w zależności od stopnia rozdrobnienia liści czy dodatku owoców, bez grudek, zlepień, torebki całe, suche, granulat suchy bez zbryleń i grudek;
3. Smak naparu: właściwy, charakterystyczny dla danego gatunku lub dodatków, bez obcych posmaków;
4. Zapach: właściwy, charakterystyczny dla danego gatunku i dodatków, bez obcych zapachów;
5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości
szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Sól, cukier, wyroby cukiernicze, kakao i bakalie, koncentraty deserów
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności
szkodników, całe, szczelne;
2. Wygląd, tekstura i konsystencja: cukier i sól barwa biała, pozostałe wygląd typowy dla produktu, bez oznak pleśni i szkodników; tekstura i konsystencja: kryształy sypkie, bez zlepów i grudek, pozostałe konsystencja chrupiąca, sucha;
3. Smak: właściwy, charakterystyczny dla danego produktu, słodki, przyjemny, sól słony, bez obcych posmaków zjełczenia czy pleśni;
4. Zapach: właściwy, lekko słodkawy, charakterystyczny dla dodanego aromatu lub dodatków, bez obcych zapachów,sól b/zapachu;
5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
Koncentraty deserów (budynie, kisiele, galaretki), kwasek cytrynowy, żelatyna:
1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności
szkodników, całe, szczelne;
2. Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla rodzaju, barwa charakterystyczna dla rodzaju; tekstura i konsystencja: sypka, bez grudek, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, łatwo rozpuszczalne;
3. Smak: właściwy, charakterystyczny dla rodzaju i określonego smaku przez producenta, bez obcych posmaków;
4. Zapach: właściwy, charakterystyczny dla rodzaju, przyjemny, bez obcych zapachów;
5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości
szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Przetwory
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,0
|
Zalacznik okres w miesiacach |
12
|
Zalacznik krotki opis |
Przetwory muszą być dostarczane w oryginalnych opakowaniach, nie otwieranych i nie uszkodzonych podczas transportu, z widoczną datą przydatności do spożycia, przy czym termin przydatności do spożycia nie może być krótszy niż 3 miesiące od dnia dostarczenia produktu.
|
| |