Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w formularzach cenowych do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzucenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy.
Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art.29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówieniapodwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymiijakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym2017/2018, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Publicznego Gimnazjum, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
6) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części;
7) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru dwa razy w miesiącu, tj. pierwsza faktura do 15 dnia każdego miesiąca, a druga do ostatniego dnia miesiąca.
W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
8) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
GuidZP400 |
b3ce87b6-4005-4a26-ae89-288b4168eb0a
|
Biuletyn |
588350-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole
|
Regon |
93302247900000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Nowa
|
Zamawiajacy adres numer domu |
2
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Wińsko
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
56160
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Zamawiajacy telefon |
0-71 389 80 29
|
Zamawiajacy fax |
0-71 389 88 50
|
Zamawiajacy email |
zszpip@tlen.pl
|
Adres strony url |
http://bip.winsko.pl
|
Adres strony internetowej |
nie dotyczy
|
Adres strony internetowej narzedzia |
nie dotyczy
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
9
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
http://bip.winsko.pl/
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
http://bip.winsko.pl/
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
pisemnie
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Zespół Szkół Publicznych ul. Nowa 2, 56-160 Wińsko
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa pieczywa świeżego oraz wyrobów piekarskich i ciastkarskich do stołówki szkolnej Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku w roku szkolnym 2017/2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w formularzach cenowych do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.
Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzucenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Zespołu Szkół Publicznych w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy.
Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.
Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
Zgodnie z art.29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał. nr 6 do SIWZ.
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku – Prawo zamówień publicznych.
7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.
Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówieniapodwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akceptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymiijakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,
8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.
8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
9. Wymagania organizacyjne
- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia;
1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym2017/2018, zgodnie z organizacją roku szkolnego
2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Publicznego Gimnazjum, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do wskazanego przez przedstawiciela Zamawiającego pomieszczenia stołówki;
3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;
4) dostawy pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;
5) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
6) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części;
7) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru dwa razy w miesiącu, tj. pierwsza faktura do 15 dnia każdego miesiąca, a druga do ostatniego dnia miesiąca.
W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
8) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji – telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.
|
Cpv glowny przedmiot |
15821000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2018-08-31T00:00:00+02:00
|
Okreslenie warunkow |
Nie dotyczy
|
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow |
Nie dotyczy
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
Nie dotyczy
|
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
1
|
Art 24 ust 5 pkt 1 |
1
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Wykaz dokumentow zaswiadczen |
nie dotyczy
|
Zakresie warunkow udzialu |
nie dotyczy
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
nie dotyczy
|
Inne dokumenty niewymienione |
nie dotyczy
|
IV 3 1 minimalne wymagania |
nie dotyczy
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Pzp strony dopuszczają możliwość zmiany istotnych postanowień umowy w stosunku do treści, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w następujących przypadkach: 1) zmiany danych wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiany wynikającej z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy lub Zamawiającego, 2) obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej zniżki cen, gdzie Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych. Każdorazowa zmiana cen (w przypadku cen promocyjnych) uzgodniona będzie z zamawiającym. 3) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, w tym zmiany numeru katalogowego produktu bądź nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych, przy zachowaniu ceny oferowanej dla dotychczasowego produktu, 4) zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych umową w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, 5) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, na możliwość dostarczania odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego towaru 6) przedłużenia terminu wykonania umowy w przypadku niewyczerpania kwoty określonej w §6 ust. 1 7) zwiększenia wartości umowy w przypadku zwiększonego zapotrzebowania na oferowany towar, którego zamawiający nie mógł przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności, przy czym wartość ta nie może przekraczać 10% kwoty brutto wymienionej w §6 ust. 1, 8) zmiany ceny jednostkowej dostarczanego towaru pod warunkiem uzasadnionego pisemnego wniosku złożonego co najmniej 14 dni przed planowanym terminem dostawy towaru, którego cena ulega zmianie, 9) zmiany cen w przypadku zmian podatku VAT na podstawie obowiązujących przepisów prawnych w tym zakresie zmiany personelu Wykonawcy i Zamawiającego, za uprzednią zgodą Zamawiającego (np. osoby odpowiedzialnej za realizację zamówienia), 10) warunków płatności z zastrzeżeniem, że zmiana ta będzie korzystna dla Zamawiającego.
|
IV 6 1 sposob udostepniania |
nie dotyczy
|
IV 6 1 srodki ochrony |
nie dotyczy
|
IV 4 4 data |
2017-09-22T00:00:00+02:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|