1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Wieleniu z podziałem na części.
2. Część I: Dostawa ziemniaków jadalnych i warzyw dyniowatych
2.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
03212100-1 – ziemniaki
03221000-6 – warzywa
2.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.1 do SIWZ - zamówienie częściowe nr 1.
3. Część II: Dostawa jabłek
3.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
03222321-9 – jabłka
3.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.2 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 2.
4. Część III: Dostawa ryb
4.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15200000-0 – ryby przetworzone i konserwowane
15220000-7 – ryby mrożone
15234000-7 – ryby wędzone
4.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.3 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 3.
5. Część IV: Dostawa produktów mleczarskich
5.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15500000-3 produkty mleczarskie
15511000-3 – mleko
15512000-0 – śmietana
15542100-0 – ser twarogowy
15551300-8 – jogurt
5.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.4 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 4.
6. Część V: Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych
6.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15500000-3 produkty mleczarskie
15530000-2 – masło
15542100-0 – ser twardy
15542200-1 – ser miękki
15412200-1 – tłuszcze roślinne
6.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.5 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 5.
7. Część VI: Dostawa mięsa wieprzowego, świeżego drobiu, przetworów mięsnych i podrobów
7.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15113000-3 – wieprzowina
15131130-5 – wędliny
15412100-0 – tłuszcze zwierzęce
15112100-7 – świeży drób
15131135-0 – wędliny drobiowe
15114000-0 – podroby
7.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.6 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 6.
8. Część VII: Dostawa pieczywa
8.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15810000-9 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15811100-7 – chleb
15811400-0 – bułeczki
15898000-9 – drożdże
8.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.7 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 7.
9. Część VIII: Dostawa jaj, warzyw i owoców
10.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
03142500-3 – jaja
03220000-9 – warzywa, owoce i orzechy
10.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.8 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 8.
10. Część IX: Dostawa różnych produktów spożywczych
11.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15800000-6 – różne produkty spożywcze
15330000-0 – przetworzone owoce i warzywa
15411100-3 – olej roślinny
15600000-4 – produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15982000-5 – napoje orzeźwiające
03142100-9 – miód naturalny
11.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.9 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 9.
11. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 6.1 do 6.9 do SIWZ są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie.
12. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.
13. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:
1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 ze zm.),
2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2016 r., poz. 2047).
14. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:
1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,
2) nazwa i rodzaj produktu,
3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),
4) masa netto/ pojemność,
5) wykaz składników według udziału surowców.
15. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 13:00.
16. Osobą upoważnioną do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego są:
1) Kierownik Działu Administracyjno-Gospodarczego
2) Magazynier Domu Pomocy Społecznej.
17. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Dom Pomocy Społecznej w Wieleniu, ul. Fryderyka Chopina 9 – magazyn żywnościowy z następującą częstotliwością: a) część I Dostawa ziemniaków jadalnych i warzyw dyniowatych: od 7:00 do godz. 13:00, w dni
robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
b) część II Dostawa jabłek: od 7:00 do 9:00, w dni robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
c) część III Dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych: od 9:00 do 13:00, w dni robocze, nie rzadziej niż raz w tygodniu,
d) część IV Dostawa produktów mleczarskich: od 5:30 do 7:00, w dni robocze, nie rzadziej niż trzy razy w tygodniu,
e) część V Dostawa produktów mleczarskich: od 5:30 do 10:00, w dni robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
f) część VI Dostawa mięsa wieprzowego, świeżego drobiu, przetworów mięsnych i podrobów: od 7:00 do 10:00, w dni robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
g) część VII Dostawa pieczywa: od 5:30 do 7:00, w dni robocze, codziennie oprócz niedziel i świąt,
h) część VIII Dostawa jaj, warzyw i owoców: od 7:00 do 10:00, w dni robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
i) część IX Dostawa różnych produktów spożywczych: od 9:00 do 14:00, w dni robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
18. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.
19. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.
20. Termin płatności faktury wynosi 7 dni od dostarczenia towaru.
|
GuidZP400 |
89a067a8-a31b-497a-88bb-790a1ecb8deb
|
Biuletyn |
658138-N-2018
|
Zamawiajacy nazwa |
Dom Pomocy Społecznej
|
Regon |
29659000000
|
Zamawiajacy adres ulica |
ul. Fryderyka Chopina
|
Zamawiajacy adres numer domu |
9
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Wieleń
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
64730
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
wielkopolskie
|
Zamawiajacy telefon |
0-67 2561055
|
Zamawiajacy fax |
0-67 2561240
|
Zamawiajacy email |
wielendps@wp.pl
|
Adres strony url |
www.bip.dpswielen.com.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Jednostka Samorządu Terytorialnego
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.bip.dpswielen.com.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Wieleniu
|
Numer referencyjny |
DPS-II.272.2.2018
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy |
9
|
Okreslenie przedmiotu |
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Wieleniu z podziałem na części.
2. Część I: Dostawa ziemniaków jadalnych i warzyw dyniowatych
2.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
03212100-1 – ziemniaki
03221000-6 – warzywa
2.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.1 do SIWZ - zamówienie częściowe nr 1.
3. Część II: Dostawa jabłek
3.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
03222321-9 – jabłka
3.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.2 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 2.
4. Część III: Dostawa ryb
4.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15200000-0 – ryby przetworzone i konserwowane
15220000-7 – ryby mrożone
15234000-7 – ryby wędzone
4.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.3 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 3.
5. Część IV: Dostawa produktów mleczarskich
5.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15500000-3 produkty mleczarskie
15511000-3 – mleko
15512000-0 – śmietana
15542100-0 – ser twarogowy
15551300-8 – jogurt
5.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.4 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 4.
6. Część V: Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych
6.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15500000-3 produkty mleczarskie
15530000-2 – masło
15542100-0 – ser twardy
15542200-1 – ser miękki
15412200-1 – tłuszcze roślinne
6.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.5 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 5.
7. Część VI: Dostawa mięsa wieprzowego, świeżego drobiu, przetworów mięsnych i podrobów
7.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15113000-3 – wieprzowina
15131130-5 – wędliny
15412100-0 – tłuszcze zwierzęce
15112100-7 – świeży drób
15131135-0 – wędliny drobiowe
15114000-0 – podroby
7.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.6 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 6.
8. Część VII: Dostawa pieczywa
8.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15810000-9 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15811100-7 – chleb
15811400-0 – bułeczki
15898000-9 – drożdże
8.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.7 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 7.
9. Część VIII: Dostawa jaj, warzyw i owoców
10.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
03142500-3 – jaja
03220000-9 – warzywa, owoce i orzechy
10.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.8 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 8.
10. Część IX: Dostawa różnych produktów spożywczych
11.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15800000-6 – różne produkty spożywcze
15330000-0 – przetworzone owoce i warzywa
15411100-3 – olej roślinny
15600000-4 – produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15982000-5 – napoje orzeźwiające
03142100-9 – miód naturalny
11.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.9 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 9.
11. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 6.1 do 6.9 do SIWZ są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie.
12. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.
13. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:
1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 ze zm.),
2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2016 r., poz. 2047).
14. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:
1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,
2) nazwa i rodzaj produktu,
3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),
4) masa netto/ pojemność,
5) wykaz składników według udziału surowców.
15. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 13:00.
16. Osobą upoważnioną do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego są:
1) Kierownik Działu Administracyjno-Gospodarczego
2) Magazynier Domu Pomocy Społecznej.
17. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Dom Pomocy Społecznej w Wieleniu, ul. Fryderyka Chopina 9 – magazyn żywnościowy z następującą częstotliwością: a) część I Dostawa ziemniaków jadalnych i warzyw dyniowatych: od 7:00 do godz. 13:00, w dni
robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
b) część II Dostawa jabłek: od 7:00 do 9:00, w dni robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
c) część III Dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych: od 9:00 do 13:00, w dni robocze, nie rzadziej niż raz w tygodniu,
d) część IV Dostawa produktów mleczarskich: od 5:30 do 7:00, w dni robocze, nie rzadziej niż trzy razy w tygodniu,
e) część V Dostawa produktów mleczarskich: od 5:30 do 10:00, w dni robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
f) część VI Dostawa mięsa wieprzowego, świeżego drobiu, przetworów mięsnych i podrobów: od 7:00 do 10:00, w dni robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
g) część VII Dostawa pieczywa: od 5:30 do 7:00, w dni robocze, codziennie oprócz niedziel i świąt,
h) część VIII Dostawa jaj, warzyw i owoców: od 7:00 do 10:00, w dni robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
i) część IX Dostawa różnych produktów spożywczych: od 9:00 do 14:00, w dni robocze, nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu,
18. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.
19. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.
20. Termin płatności faktury wynosi 7 dni od dostarczenia towaru.
|
Cpv glowny przedmiot |
03100000-2
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow |
1.2.1.1. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje co najmniej jedną dostawę, polegającą na dostarczaniu produktów żywnościowych, która trwała nieprzerwalnie przez okres nie krótszy niż 6 miesięcy. Zamawiający wymaga, aby w/w dostawa została wykonana lub jest wykonywana należycie.
2. Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
3. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych.
4. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia.
Z treści dokumentów musi wynikać, jakie zasoby podmiot udostępnia i na jakich zasadach oraz w jakim okresie, w jaki sposób te zasoby zostaną wykorzystane przez wykonawcę przy wykonywaniu zamówienia, zaś w odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia – z treści dokumentów musi wynikać deklaracja faktycznego udziału podmiotu trzeciego w realizacji zamówienia.
5. Zamawiający ocenia, czy udostępniane wykonawcy przez inne podmioty zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz bada, czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 13-22.
6. Wykonawca, który polega na sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, odpowiada solidarnie z podmiotem, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, za szkodę poniesioną przez zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba, że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy.
7. Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe lub sytuacja ekonomiczna lub finansowa, podmiotu, o którym mowa w ust. 3, nie potwierdzają spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby wykonawca w terminie określonym przez zamawiającego:
1) zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami lub
2) zobowiązał się do osobistego wykonania odpowiedniej części zamówienia, jeżeli wykaże zdolności techniczne lub zawodowe lub sytuację finansową lub ekonomiczną, o których mowa w ust. 3.
8. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na podstawie oświadczeń i dokumentów złożonych przez wykonawców na zasadzie SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA.
9. W przypadku, gdy złożone przez wykonawców dokumenty, oświadczenia dotyczące warunków udziału w postępowaniu zawierają dane/informacje w innych walutach niż określono to w niniejszej specyfikacji, Zamawiający, jako kurs przeliczeniowy waluty przyjmie kurs NBP z dnia wszczęcia postępowania. Jeżeli w dniu wszczęcia postępowania nie będzie opublikowany średni kurs walut przez NBP, Zamawiający przyjmie kurs przeliczeniowy z ostatniej opublikowanej tabeli kursów NBP przed dniem wszczęcia postępowania o zamówieniu.
Kursy walut dostępne są pod następującym adresem internetowym:
http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/kursy/kursy_archiwum.html
Zamawiający będzie korzystał z Archiwum kursów średnich – tabela A
http://www.nbp.pl/home.aspx?c=/ascx/archa.ascx
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Inne dokumenty niewymienione |
1. W przypadku złożenia co najmniej 2 ofert w postepowaniu w celu potwierdzenia, że wykonawca nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23, Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej www.bip.dpswielen.com.pl informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 3 do Specyfikacji. Wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców (konsorcjum, spółka cywilna) oświadczenie, o którym mowa w tym punkcie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
2. Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą zobowiązanie lub inne dokumenty o którym mowa w pkt IV.4, na podstawie, których wykonawca udowodni Zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
3. Pozostałe dokumenty, które Wykonawca jest zobowiązany złożyć wraz z ofertą:
1) wypełniony Formularz ofertowy (Zał. Nr 1.1 – 1.9 do Specyfikacji),
2) w przypadku złożenia oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
3) pełnomocnictwo udzielane osobom podpisującym dokumenty ofertowe, o ile prawo do reprezentowania wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentów rejestrowych – postanowienie niniejsze stosuje się odpowiednio do reprezentowania wykonawcy powołanego i funkcjonującego na podstawie przepisów ustaw.
4. Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna) ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu, albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być udzielone przez wszystkich wykonawców wchodzących w skład konsorcjum lub spółki cywilnej oraz zostać przedłożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.
5. W przypadku, gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu będzie nieczytelna lub będzie budzić wątpliwości, co do jej prawdziwości, zamawiający może zażądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu.
6. Dokumenty i oświadczenia sporządzone w języku obcym należy złożyć wraz z tłumaczeniem na język polski.
7. Pełnomocnictwo udzielone osobie reprezentującej wykonawcę składane przez Wykonawcę powinno być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.
8. W przypadku, gdy złożone przez wykonawców dokumenty, oświadczenia dotyczące warunków udziału w postępowaniu zawierają dane/informacje w innych walutach niż określono to w niniejszej specyfikacji, Zamawiający jako kurs przeliczeniowy waluty przyjmie kurs NBP z dnia wszczęcia postępowania. Jeżeli w dniu wszczęcia postępowania nie będzie opublikowany średni kurs walut przez NBP, Zamawiający przyjmie kurs przeliczeniowy z ostatniej opublikowanej tabeli kursów NBP przed dniem wszczęcia postępowania o zamówieniu.
Kursy walut dostępne są pod następującym adresem internetowym:
http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/kursy/kursy_archiwum.html
Zamawiający będzie korzystał z Archiwum kursów średnich – tabela A.
http://www.nbp.pl/home.aspx?c=/ascx/archa.ascx
|
Zastosowanie procedury pzp |
1
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
1. Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.
2. Strony postanawiają, iż dokonają w formie pisemnego aneksu zmiany wynagrodzenia w wypadku wystąpienia którejkolwiek ze zmian przepisów wskazanych w art. 142 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, tj. zmiany:
a) stawki podatku od towarów i usług,
b) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę,
c) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne.
- jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez wykonawcę.
3. Zmiana wysokości wynagrodzenia obowiązywać będzie od dnia podpisania aneksu, o którym mowa w ust. 3.
4. W wypadku zmiany, o której mowa w ust. 2 lit. a) wartość netto wynagrodzenia Wykonawcy nie zmieni się, a określona w aneksie wartość brutto wynagrodzenia zostanie wyliczona na podstawie nowych przepisów.
5. W przypadku zmiany, o której mowa w ust. 2 lit. b) wynagrodzenie Wykonawcy ulegnie zmianie o wartość wzrostu całkowitego kosztu Wykonawcy wynikającą ze zwiększenia wynagrodzeń osób bezpośrednio wykonujących zamówienie do wysokości zmienionego minimalnego wynagrodzenia, z uwzględnieniem wszystkich obciążeń publicznoprawnych od kwoty wzrostu minimalnego wynagrodzenia.
6. W przypadku zmiany, o którym mowa w ust. 2 lit. c) wynagrodzenie Wykonawcy ulegnie zmianie o wartość wzrostu całkowitego kosztu Wykonawcy, jaką będzie on zobowiązany dodatkowo ponieść w celu uwzględnienia tej zmiany, przy zachowaniu dotychczasowej kwoty netto wynagrodzenia osób bezpośrednio wykonujących zamówienie na rzecz Zamawiającego.
7. Za wyjątkiem sytuacji, o której mowa w ust. 2 lit. a), wprowadzenie zmian wysokości wynagrodzenia wymaga uprzedniego wykazania przez Wykonawcę dowodami z dokumentów wysokości dodatkowych koszów wynikających z wprowadzenia zmian, o których mowa w ust. 3 litera b) i c).
8. Zamawiający zobowiązuje się do dokonania analizy dokumentów, o których mowa w ust. 8 w terminie 7 dni od ich przedłożenia przez Wykonawcę. Aneks zostanie podpisany w terminie uzgodnionym przez obie strony, przy czym termin ten będzie przypadał w okresie nie dłuższym niż 21 dni od daty przedłożenia dokumentów przez Wykonawcę.
9. Strony dopuszczają zmianę niniejszej umowy w zakresie przedmiotowym, tj. zastąpienie produktu objętego umową odpowiednikiem w przypadku:
a) zaprzestania wytwarzania produktu objętego umową, pod warunkiem iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową,
b) przedłożenia przez Wykonawcę oferty korzystniejszej dla Zamawiającego, pod warunkiem, iż odpowiednik jest tej samej lub wyższej jakości, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową,
c) wprowadzenia do sprzedaży przez producenta zmodyfikowanego/udoskonalonego produktu powodującego wycofanie dotychczasowego, za cenę nie wyższą niż cena produktu objętego umową.
10. Dopuszcza się zmiany umowy w zakresie: numeru katalogowego produktu, nazwy produktu, wielkości opakowania przy zachowaniu jego parametrów – w przypadku wprowadzenia niniejszych zmian przez producenta, potwierdzonych odpowiednimi dokumentami.
11. Zamawiający każdorazowo dopuszcza dostawy produktu po cenach niższych (np. w wyniku promocji lub zastosowania korzystnych dla Zamawiającego upustów przez Wykonawcę) niż określone w niniejszej umowie.
12. Strony dopuszczają możliwość zmiany zawartej umowy w przypadkach, gdy zmiany te nie będą niekorzystne dla Zamawiającego lub konieczność wprowadzenia zmian wynikać będzie z okoliczności, których strony przy zachowaniu wymaganej staranności przewidzieć nie mogły w chwili zawarcia umowy.
|
IV 4 4 data |
2018-12-17T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
język polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa ziemniaków jadalnych i warzyw dyniowatych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03221000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Dostawa ziemniaków jadalnych i warzyw dyniowatych
2.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
03212100-1 – ziemniaki
03221000-6 – warzywa
2.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.1 do SIWZ - zamówienie częściowe nr 1.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa jabłek
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03222321-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
3. Część II: Dostawa jabłek
3.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
03222321-9 – jabłka
3.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.2 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 2.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa ryb
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15200000-0
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
4.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15200000-0 – ryby przetworzone i konserwowane
15220000-7 – ryby mrożone
15234000-7 – ryby wędzone
4.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.3 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 3.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
4
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa produktów mleczarskich
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
5.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15500000-3 produkty mleczarskie
15511000-3 – mleko
15512000-0 – śmietana
15542100-0 – ser twarogowy
15551300-8 – jogurt
5.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.4 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 4.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
5
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15500000-3
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
6.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15500000-3 produkty mleczarskie
15530000-2 – masło
15542100-0 – ser twardy
15542200-1 – ser miękki
15412200-1 – tłuszcze roślinne
6.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.5 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 5.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
6
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa mięsa wieprzowego, świeżego drobiu, przetworów mięsnych i podrobów
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15100000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
7.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15113000-3 – wieprzowina
15131130-5 – wędliny
15412100-0 – tłuszcze zwierzęce
15112100-7 – świeży drób
15131135-0 – wędliny drobiowe
15114000-0 – podroby
|
| |
Zalacznik czesc nr |
7
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa pieczywa
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
8.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
15810000-9 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15811100-7 – chleb
15811400-0 – bułeczki
15898000-9 – drożdże
8.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.7 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 7.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
8
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa jaj, warzyw i owoców
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
03220000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
9. Część VIII: Dostawa jaj, warzyw i owoców
10.1 Wspólny słownik zamówień – CPV:
03142500-3 – jaja
03220000-9 – warzywa, owoce i orzechy
10.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.8 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 8.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
9
|
Zalacznik nazwa |
Dostawa różnych produktów spożywczych
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15800000-6
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2019-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Wspólny słownik zamówień – CPV:
15800000-6 – różne produkty spożywcze
15330000-0 – przetworzone owoce i warzywa
15411100-3 – olej roślinny
15600000-4 – produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15982000-5 – napoje orzeźwiające
03142100-9 – miód naturalny
11.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.9 do SIWZ – zamówienie częściowe nr 9.
|
| |