Dostawę mięsa, wędlin, drobiu z podziałem na części: Część I - Dostawa mięsa i wędlin Część II - Dostawa drobiu

Data publikacji 2020-05-21
Data zakończenia 2020-06-03 00:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień"
Miejscowość Racibórz
Województwo śląskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 542632-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000009, 151120006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Szczegółowy zakres, wielkość, rodzaj i ilość dostaw na poszczególne części został określony w załącznikach do niniejszego ogłoszenia

Dodatkowe informacje

GuidZP400 2b88f83e-da50-4285-851b-6214d53b409f
Biuletyn 542632-N-2020
Zamawiajacy nazwa Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień"
Regon 12550440000000
Zamawiajacy adres ulica Grzonki
Zamawiajacy adres numer domu 1
Zamawiajacy miejscowosc Racibórz
Zamawiajacy kod pocztowy 47-400
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo śląskie
Zamawiajacy telefon 324 152 001,
Zamawiajacy fax 324 152 001
Zamawiajacy email sekretariat@zlota-jesien-dps.pl,
Adres strony url www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Czy dostep dokumentow zamowienia 1
Dostep dokumentow zamowienia www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja 1
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.bip.powiatraciborski.pl/dps/dane_dps.html
Czy wymagane przeslanie ofert 1
Wymagane przeslanie ofert inny za pośrednictwem operatora pocztowego, kuriera, osobiście na adres zamawiającego
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Dom Pomocy Społecznej „Złota Jesień” ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz
Nazwa nadana zamowieniu Dostawę mięsa, wędlin, drobiu z podziałem na części: Część I - Dostawa mięsa i wędlin Część II - Dostawa drobiu
Numer referencyjny SA.252.5.2020
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 2
Okreslenie przedmiotu Szczegółowy zakres, wielkość, rodzaj i ilość dostaw na poszczególne części został określony w załącznikach do niniejszego ogłoszenia
Cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu w przedmiotowym zakresie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Inne dokumenty niewymienione Wykonawca składa ofertę wypełniając formularz oferty zgodnie ze wzorem, stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, oraz dołącza do formularza oferty: 1) Wypełniony formularz cenowy stanowiący załącznik nr 1A i / lub 1B do SIWZ, w zależności od części zamówienia, na którą składana jest oferta.2) Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie stanowiące potwierdzenie, że nie podlega wykluczeniu z postępowania – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. 3) Jeżeli wykonawca nie należy do żadnej grupy kapitałowej, o której mowa w art.24 ust.1 pkt 23 ustawy Prawo zamówień publicznych – może dołączyć do oferty oświadczenie o nie należeniu do żadnej grupy kapitałowej – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ, lub złożyć oświadczenie w terminie o którym mowa w pkt 6.3 SIWZ.4) Pełnomocnictwo, o którym mowa w pkt 10.4 SIWZ ( jeżeli dotyczy). 5) Pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego( jeżeli dotyczy). Pełnomocnictwo należy dołączyć w oryginale bądź kopii notarialnie potwierdzonej za zgodność z oryginałem. Zgodnie z art.23 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku Wykonawcy:1) Dołączają dodatkowo do formularza oferty dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy ;2) Składają odrębnie ( każdy z nich) oświadczenie, o których mowa w pkt 6.1.2) i 3) oraz 6.3 SIWZ. Terminy składania innych dokumentów: Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej wskazanej w punkcie 1. SIWZ informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86. ust.54 Prawo zamówień publicznych, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust.1 pkt 23 przywołanej ustawy, tj. grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów ( tj.: Dz.U. z 2017, poz.229 .). Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst 1) W trakcie realizacji umowy Zamawiający dopuszcza zmianę asortymentu dostaw spowodowanego np.: zmianą technologii produkcji, zaprzestaniem produkcji, itp. W przypadku konieczności zmiany asortymentu dostaw Dostawca przedstawi zamawiającemu ofertę wyrobu zastępczego, z zachowaniem jakości oraz ceny jednostkowej zmienianego asortymentu. 2) Zamawiający dopuszcza waloryzację cen jednostkowych zaproponowanych w ofercie przez wykonawcę, jednak nie wcześniej niż po upływie 3 miesięcy obowiązywania umowy w oparciu o wskaźnik wzrost cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowany przez GUS, na wniosek wykonawcy. Konsekwencją ewentualnych zmian cen jednostkowych jest zmniejszenie ilości dostaw w ramach wartości umowy. 3) Zamawiający dopuszcza zmianę wartości umowy w przypadku ustawowej zmiany podatku VAT dla przedmiotu umowy. 4) Strony przewidują możliwość dokonania zmiany zawartej umowy w przypadku, gdy konieczność wprowadzenia zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, tj. spowodowanych siłą wyższą - rozumianą jako wystąpienie zdarzenia nadzwyczajnego, zewnętrznego, niemożliwego do przewidzenia i zapobieżenia, którego nie dało się uniknąć nawet przy zachowaniu najwyższej staranności, a które uniemożliwia Dostawcy wykonanie jego zobowiązania w całości lub części. W razie wystąpienia siły wyższej Strony Umowy zobowiązane są dołożyć wszelkich starań w celu ograniczenia do minimum opóźnienia w wykonywaniu swoich zobowiązań umownych, powstałego na skutek działania siły wyższej. 5) Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić, w przypadku wystąpienia okoliczności przewidzianych art. 144 ust. 1 pkt 3 - 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych 6) Zamiana postanowień zawartej umowy może nastąpić w przypadku wystąpienia okoliczności związanych z chorobą COVID – 19, w oparciu o art. 15 r. ustawy z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych ( Dz.U z 2020, poz. 374 ze zm).
IV 4 4 data 2020-06-03T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 10:00
IV 4 4 jezyki język polski
IV 4 5 okres 30

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawa mięsa i wędlin
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15100000-9
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Zakres części I obejmuje dostawę mięsa i wędlin w ilości i asortymencie jak niżej: Lp. Nazwa asortymentu Ilość w kg Mięso wołowe 1. Gulaszowe wołowe kl.II ( triming woł.80/20) 250 2. Pręga ( goleń) wołowa b/k kl.II 250 3. Mięso wołowe extra b/k kl.I, pieczeń wołowa 150 4. Ozory wołowe kl.I 60 Mięso wieprzowe 5. Gulaszowe wieprzowe kl.II A 100 6. Pieczeń wieprzowa b/k kl.I( szynka wp.bk , mięso z szynki) 450 7. Karczek wp bez kości kl.II A 40 8. Schab wp bez kości kl.I 250 9. Łopatka wieprzowa bez kości kl.II A 400 10. Żeberka wieprzowe mięsne - paski 50 11. Golonko wieprzowe kl.III 18 12. Nogi wieprzowe 10 13. Słonina świeża 15 14. Słonina wędzona 5 Kości 15. Kości wieprzowe np. schabowe, z karczku 550 Wędliny cienkie - kiełbasy 16. Kiełbasa surowa, polska surowa - Kiełbasa średnio rozdrobniona surowa, wędzona – min 90 % mięsa wp. 25 17. Kiełbasa śląska wieprzowa -Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona- min.65% mięsa wp. do spożycia po podgrzaniu 90 18. Kiełbasa śląska drobiowa -Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona z zawartością mięsa drobiowego ( kurczak, indyk) , do spożycia po podgrzaniu 250 19. Kiełbaski babuni, kiełbaski alpejskie, k.tyrolskie, k. orawskie -Kiełbaski wieprzowe, środnio rozdrobnione, wędzone, parzone, w osłonce- min. 70 % mięsa wiep., do spożycia po podgrzaniu 20 20. Parówkowa 250 21. Kiełbaski senatorskie, k. z szynki, kiełbaski śląskie -Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona- min. 85 % mięsa wp. do spożycia po podgrzaniu 20 22. Kiełbaski drobiowe lub cielęce wędzone typu frankuterki, winerki -Kiełbasa drobiowo wieprzowa lub wieprzowo cielęca, wędzona, parzona – min.60 % mięsa do spożycia po podgrzaniu 140 23. Parówki drobiowe cienkie, parówki delikatne ,parówki z cielęciną -Kiełbasa drobiowo wieprzowa o zawartości mięsa drobiowego min. 25 %, homogenizowana, parzona. 120 Wędliny grube: kiełbasy, batony 24. Mortadela -Wyrób wieprzowo-wołowy lub wieprzowo- wołowy , homogenizowany i parzony 150 25. Kiełbasa kminkowa -Kiełbasa wieprzowa średnio lub grubo rozdrobniona, parzona min.65% mięs wp. z kminkiem 20 26. Kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa żywiecka -kiełbasa wieprzowa lub z dodatkiem dodatkiem mięsa wołowego, parzona i wędzona, min. 65 % mięsa, 20 27. Kiełbasa szynkowa wieprzowa -Kiełbasa grubo rozdrobniona, wędzona, parzona – min.65 % mięsa wp. 120 28. Kiełbasa kanapkowa wp. -Kiełbasa grubo rozdrobniona, parzona, wieprzowa lub wieprzowo-wołowa, min.50 % mięsa 100 29. Szynka konserwowa wp -Szynka wieprzowa, blokowy kształt, parzona, niewędzona, min. 50 % mięsa wp. 70 30. Polędwica drobiowa, polędwica dworska z kurczaka -Polędwica formowana z fileta z kurczaka, piersi indyka, parzona, niewędzona, o delikatnym smaku, soczysta, krucha, o niskiej zawartości tłuszczu- min. 55 % mięsa drobiowego 120 31. Kiełbasa krakowska drobiowa, żywiecka drobiowa , podsuszana z indyka -Kiełbasa wysokiej jakości drobiowo-wieprzowa, pieczona, wędzona i podsuszana, zawartość mięsa min.85% w tym min. 60 % mięsa drobiowego 50 Wędliny wędzone, szynki 32. Ogonówka wędzona, ogonówka biesiadna, szynka wiejska -Wędzonka otrzymana z mięśnia łopatki wp. , parzona, wędzona, lub inna wędzonka wysokogatunkowa min 70 % mięsa 120 33. Szynka chlebowa, szynka chłopska -Szynka w kształcie bochenka chleba, parzona, wędzona – min. 65 % mięsa wp. lub szynka o podobnych walorach jakościowych 100 34. Szynka gotowana, szynka domowa -Szynka z mięśni szynki wieprzowej, wędzona, parzona- min 65 % mięsa 60 35. Szynka tradycyjna, szynka klasyczna -Szynka otrzymana z mięśni szynki wieprzowej z delikatną okrywą tłuszczową, parzona, wędzona i sznurowana- min. 65 % mięsa wp. 60 36. Szynka z dębu, szynka z liściem, szynka pieczona -Szynka wędzona przygotowana ze specjalnie selekcjonowanej szynki wieprzowej, soczysta i krucha, sznurowana w ciemnej otoczce – min 70 % mięsa wp. 100 37. Polędwica sopocka 120 38. Schab pieczony, schab podpiekany, schab górala -Schab wieprzowy ,wędzony, pieczony lub podpiekany, min. 70 % mięsa wp. 120 39. Baleron -Wędzonka otrzymana z peklowanych karczków wieprzowych, sznurowana- min. 70 % mięsa wieprzowego 18 40. Boczek wędzony, boczek pieczony -Boczek wieprzowy wysokowydajny ze skórą bez żeberek, wędzony- min 80 % mięsa wieprzowego 40 41. Boczek faszerowany, boczek wiejski, boczek rolowany -Boczek wieprzowy, formowany z kształcie rolady z przyprawami, wędzony, parzony – min 70 % mięsa wieprzowego 15 42. Filet z indyka wędzony -Filet z indyka soczysty i kruchy, wędzony, parzony – min. 65 % mięsa z indyka 80 43. Szynka z indyka, indyk z ziołami, złoty kurczak, kurczak po królewsku -Wędlina drobiowa min 70 % mięsa, formowana, parzona, konsystencja krucha, ścisła. 100 Pieczenie, pasztety, wyroby podrobowe 44. Pieczeń: rzymska, chlebowa, necówka -Pieczeń mięsna formowana, pieczona, średnio rozdrobniona min 50 % mięsa 80 45. Salceson biały, salceson domowy, salceson wiejski -Wyrób z podrobów wieprzowych połączony zalewą żelatynową 10 46. Salceson ozorkowy, hetmański -Wyrób z ozorów połączony zalewą żelatynową lub z podrobów wieprzowych, o ciemnej barwie, wyrób inny niż w poz. 45 10 47. Pasztet pieczony -Wyrób wieprzowo- drobiowy podrobowy, pieczony, formowany 30 48. Pasztet wieprzowy wędzony, kiszka pasztetowa -Wyrób podrobowa przygotowana z podrobów wieprzowych, może być wędzony, podwędzany lub parzony- produkt do smarowania 60 49. Pasztet drobiowy lub pasztet z cielęciną -Wyrób podrobowa produkt smarowny, delikatny w smaku. 30 50. Kaszanka, krupniok 70 51. Metka cebulowa, tatarska -Metka z surowego mięsa wieprzowego- min.65% mięsa o lekko smarownej konsystencji. 15 W/w ilości asortymentu określone są szacunkowo i mogą ulec zmianie w zależności od potrzeb zamawiającego. W związku ze stosowaniem przez wykonawców różnych nazw handlowych na wędliny- pozycje niektórego asortymentu określono kilkoma nazwami najczęściej występującymi w handlu i określającymi podobny wyrób, oraz opisano krótką charakterystykę danego wyrobu. W każdej pozycji należy zaproponować inny wyrób odpowiadający opisowi pod względem jakościowym. Wyroby z pozycji 18, 22, 23, 30, 31, 42, 43 to wędliny drobiowe lub cielęce – wędliny chude, delikatne, które mogą być przeznaczone dla diet. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie dwa razy w tygodniu we wtorki i piątki, z wyjątkiem gdy dzień dostawy przypadnie na dzień ustawowo wolny od pracy, wówczas dostawa będzie uzgodniona z wykonawcą. Ilość i asortyment każdej dostawy Zamawiający prześle Dostawcy e-mailem na adres wskazany przez Dostawcę, z co najmniej 2 dniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem na swój koszt i ryzyko w godzinach od 7.00-13.00.
  
Zalacznik czesc nr 2
Zalacznik nazwa Dostawa drobiu
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15112000-6
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2020-12-31T00:00:00+01:00
Zalacznik krotki opis Lp. Nazwa artykułu Ilość w kg 1. Kurczak świeży 220 2. Korpus – porcja rosołowa 350 3. Udo całe ( bez kości krzyżowej ) z kurczaka 350 4. Pałki z udka kurczaka 250 5. Filet z piersi kurczaka 230 6. Mięso gulaszowe drobiowe 300 7. Wątróbka drobiowa 150 8. Udziec ze skórą z indyka bez kości 150 9. Filet z indyka 120 W/w ilości asortymentu określone są szacunkowo i mogą ulec niewielkiej zmianie w zależności od potrzeb zamawiającego w ramach wymienionego asortymentu. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio raz w tygodniu w dni robocze. Zamówienie na każdą partię dostawy zamawiający prześle Dostawcy e-mailem na adres wskazany przez Dostawcę, z co najmniej 2 dniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem na swój koszt i ryzyko w godzinach od 7.00-13.00
  

Criterion

Kryteria cena oferty
Znaczenie 100,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)