Dostawy artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Ząbkowicach Śląskich- część 1 oraz 6

Data publikacji 2020-05-27
Data zakończenia 2020-06-04 00:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej
Miejscowość Ząbkowice Śląskie
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 544272-N-2020
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 151000008, 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Ząbkowicach Śląskich tj. sprzedaż i dostawa określonych w częściach od nr 1 do nr 7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określający rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu znajduj się w Formularzach ofertowo- cenowych części od 1 do 7, które jako Załącznik nr 1 do SIWZ stanowią integralną część umowy 2. Towar dostarczany będzie do Żywnościowego Magazynu mieszczącego się w Domu Pomocy Społecznej przy ul. Szpitalnej 3 w Ząbkowicach Śląskich dla potrzeb kuchni głównej, przygotowującej posiłki dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej. Towar dostarczany winien być świeży, z okresami ważności, odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości – tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. W przypadku dostarczania towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 3. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt 2. 4. Podane w Formularzach ofertowo-cenowych ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania zawartej umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzach cenowych ilości, Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. 5. Wykonawca jest zobowiązany do sprzedania i dostarczenia przedmiotu zamówienia bezpośrednio do magazynu DPS w Ząbkowicach Śląskich przy ul. Szpitalnej 3, w ilościach uzgodnionych dzień wcześniej przed dostawą telefonicznie, drogą elektroniczną lub faksem. Dostawa wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Zamawiającego odbywać się będzie na koszt Wykonawcy. Ubezpieczenie towaru w transporcie ponosi Wykonawca. 6. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe spełniające wymogi określone w SIWZ i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z ustawą: - z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U z 2019r. poz. 1252 ze zm.) - ustawą z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2019r. poz. 2178 ze zm.), wraz z aktami wykonawczymi, - ustawą z dnia 16.12.2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2019r., poz. 824 ze zm.). 7. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami oraz wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. Zamawiający nie wyraża zgody na dostawę przedmiotu zamówienia przesyłką kurierską. 8. Użyty do przewozu środek transportu będzie uwzględniać właściwość towaru i zabezpieczać jego jakość przed ujemnymi wpływami atmosferycznymi i uszkodzeniami. 9. Osoby wykonujące zamówienie (kierowcy, pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne, zezwalające na prace w kontakcie z żywnością. Na każde wezwanie Zamawiającego, Wykonawca obowiązany jest do dostarczenia w/w dokumentów. 10. Wykonawca wszystkie dostawy artykułów żywnościowych realizował będzie od poniedziałku do piątku w godzinach od 06:00 do 11:00. W wyjątkowych sytuacjach zmiana godziny dostaw jest możliwa po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym. 11. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta, oznakowany i zawierający informacje dotyczące m.in. – nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru i jego klasy jakość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia, ilość sztuk, gramaturę i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowanie winno być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 12. Na dostarczany towar, Wykonawca winien posiadać wymagane certyfikaty, atesty laboratoryjne, które będą udostępniane na prośbę Zamawiającego. 13. Termin przydatności do spożycia artykułów spożywczych powinien być nie krótszy niż trzy miesiące od daty dostarczenia z wyjątkiem mięsa, jaj kurzych oraz mleka i nabiału, które winne być dostarczane świeże. 14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii przedmiotu umowy lub odrzucenia jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej i organoleptycznej zostanie stwierdzona zła jakość produktów, będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy. 15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia partii przedmiotu umowy w przypadku niedotrzymania przez Wykonawcę określonego w umowie terminu realizacji partii. 16. Dostawa towarów będzie się odbywać zgodnie z procedurą określoną w dokumentacji sanitarnej wg zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP ). Przy dostawie każdej partii Wykonawca musi załączyć świadectwo jakości dostarczonego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny pochodzenia dostarczonej partii towaru (producent, kraj pochodzenia). 17. Za dostarczone artykuły żywnościowe odpowiada Wykonawca do czasu odbioru przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego.

Dodatkowe informacje

GuidZP400 02b7fb9c-b1a9-4007-942a-5ddd3d5186e5
Biuletyn 544272-N-2020
Zamawiajacy nazwa Dom Pomocy Społecznej
Regon 96536400000000
Zamawiajacy adres ulica ul. Szpitalna
Zamawiajacy adres numer domu 3
Zamawiajacy miejscowosc Ząbkowice Śląskie
Zamawiajacy kod pocztowy 57-200
Zamawiajacy panstwo Polska
Zamawiajacy wojewodztwo dolnośląskie
Zamawiajacy telefon 74 8151524
Zamawiajacy fax 74 8151524 w. 18
Zamawiajacy email dps.zamek@wp.pl
Adres strony url www.dps-zabkowice.pl
Zamieszczanie obowiazkowe 1
Ogloszenie dotyczy 1
Czy finansowane z unii 2
Czy ubiegac zaklady pracy 2
Minimalny procent zatrudnienia 0%
Rodzaj zamawiajacego 9
Nazwa nadana zamowieniu Dostawy artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Ząbkowicach Śląskich- część 1 oraz 6
Numer referencyjny DPS/NT/3/Z/2020; NT.271.4.2020.MR
Rodzaj zamowienia 1
Czy podzielone na czesci 1
Oferty lub wnioski 1
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy 2
Okreslenie przedmiotu 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Ząbkowicach Śląskich tj. sprzedaż i dostawa określonych w częściach od nr 1 do nr 7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, określający rodzaj oraz ilość zamawianego asortymentu znajduj się w Formularzach ofertowo- cenowych części od 1 do 7, które jako Załącznik nr 1 do SIWZ stanowią integralną część umowy 2. Towar dostarczany będzie do Żywnościowego Magazynu mieszczącego się w Domu Pomocy Społecznej przy ul. Szpitalnej 3 w Ząbkowicach Śląskich dla potrzeb kuchni głównej, przygotowującej posiłki dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej. Towar dostarczany winien być świeży, z okresami ważności, odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości – tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. W przypadku dostarczania towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę. 3. W przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SIWZ, Zamawiający odmówi odbioru tych artykułów a Wykonawca poniesie koszty zgodnie z zapisem pkt 2. 4. Podane w Formularzach ofertowo-cenowych ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w okresie obowiązywania zawartej umowy. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzach cenowych ilości, Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. 5. Wykonawca jest zobowiązany do sprzedania i dostarczenia przedmiotu zamówienia bezpośrednio do magazynu DPS w Ząbkowicach Śląskich przy ul. Szpitalnej 3, w ilościach uzgodnionych dzień wcześniej przed dostawą telefonicznie, drogą elektroniczną lub faksem. Dostawa wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Zamawiającego odbywać się będzie na koszt Wykonawcy. Ubezpieczenie towaru w transporcie ponosi Wykonawca. 6. Wykonawca dostarczy artykuły żywnościowe spełniające wymogi określone w SIWZ i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z ustawą: - z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U z 2019r. poz. 1252 ze zm.) - ustawą z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2019r. poz. 2178 ze zm.), wraz z aktami wykonawczymi, - ustawą z dnia 16.12.2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2019r., poz. 824 ze zm.). 7. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami oraz wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. Zamawiający nie wyraża zgody na dostawę przedmiotu zamówienia przesyłką kurierską. 8. Użyty do przewozu środek transportu będzie uwzględniać właściwość towaru i zabezpieczać jego jakość przed ujemnymi wpływami atmosferycznymi i uszkodzeniami. 9. Osoby wykonujące zamówienie (kierowcy, pomocnicy) muszą posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie: sanitarno-epidemiologiczne, zezwalające na prace w kontakcie z żywnością. Na każde wezwanie Zamawiającego, Wykonawca obowiązany jest do dostarczenia w/w dokumentów. 10. Wykonawca wszystkie dostawy artykułów żywnościowych realizował będzie od poniedziałku do piątku w godzinach od 06:00 do 11:00. W wyjątkowych sytuacjach zmiana godziny dostaw jest możliwa po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy Wykonawcą a Zamawiającym. 11. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta, oznakowany i zawierający informacje dotyczące m.in. – nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru i jego klasy jakość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia, ilość sztuk, gramaturę i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowanie winno być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 12. Na dostarczany towar, Wykonawca winien posiadać wymagane certyfikaty, atesty laboratoryjne, które będą udostępniane na prośbę Zamawiającego. 13. Termin przydatności do spożycia artykułów spożywczych powinien być nie krótszy niż trzy miesiące od daty dostarczenia z wyjątkiem mięsa, jaj kurzych oraz mleka i nabiału, które winne być dostarczane świeże. 14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia całej partii przedmiotu umowy lub odrzucenia jej części w przypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej i organoleptycznej zostanie stwierdzona zła jakość produktów, będą widoczne uszkodzenia spowodowane niewłaściwym zabezpieczeniem produktów, złymi warunkami transportowymi lub niewłaściwym stanem higienicznym środków transportu przewożących przedmiot umowy. 15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odmowy przyjęcia partii przedmiotu umowy w przypadku niedotrzymania przez Wykonawcę określonego w umowie terminu realizacji partii. 16. Dostawa towarów będzie się odbywać zgodnie z procedurą określoną w dokumentacji sanitarnej wg zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP ). Przy dostawie każdej partii Wykonawca musi załączyć świadectwo jakości dostarczonego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny pochodzenia dostarczonej partii towaru (producent, kraj pochodzenia). 17. Za dostarczone artykuły żywnościowe odpowiada Wykonawca do czasu odbioru przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego.
Cpv glowny przedmiot 15100000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc 0,00
Data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Okreslenie warunkow O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadają wiedzę i doświadczenie; 3) dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) spełniają warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej; 5) brak jest podstaw do wykluczenia Wykonawcy, wspólników konsorcjum oraz innych podmiotów, na których zasoby powołuje się wykonawca z przedmiotowego postępowania na podstawie art. 24 ust 1 ustawy Pzp.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami oraz wymogami prawa żywnościowego, GMP oraz systemu HACCP. Zamawiający nie wyraża zgody na dostawę przedmiotu zamówienia przesyłką kurierską.
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie 1
Art 24 ust 5 pkt 1 1
Art 24 ust 5 pkt 3 1
Art 24 ust 5 pkt 4 1
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia 1
Zakresie warunkow udzialu W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw wykluczenia należy złożyć następujące oświadczenia i dokumenty: 1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp a dla spółek cywilnych również umowę spółki, 2) w przypadku podmiotów występujących wspólnie o udzielenie zamówienia dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania lub reprezentowania i podpisania umowy zgodnie z art. 23 ustawy Pzp.
Inne dokumenty niewymienione 1) Formularz ofertowo-cenowy do całości przedmiotu zamówienia lub wybranej Części – z wykorzystaniem wzoru zał. nr 1 do SIWZ, 2) Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu wypełnione i podpisane przez Wykonawcę, które stanowić będzie wstępne potwierdzenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu – z wykorzystaniem wzoru zał. nr 2 do SIWZ. 3) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, które stanowić będzie wstępne potwierdzenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania - z wykorzystaniem wzoru zał. nr 3 do SIWZ. 4) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień / pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów. 5) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie – dokument stwierdzający ustanowienie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się zamówienie, pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienie publicznego albo reprezentowania ich w postępowaniu udzielenie niniejszego zamówienia publicznego i do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego 6) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień / pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów 7) Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekaże Zamawiającemu bez odrębnego wezwania z jego strony, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp (z wykorzystaniem wzoru zał. Nr 3 do SIWZ). Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Zastosowanie procedury pzp 1
Zmiana umowy 1
Zmiana umowy tekst Umowa może być zmieniona do złożonej oferty na n/w warunkach: 1) w przypadku zmiany danych Wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy ) lub zmian wynikających z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy, 2) w przypadku zmiany osoby reprezentującej po stronie Zamawiającego lub Wykonawcy, 3) dopuszcza się możliwość zmniejszenia ilości zamówionych artykułów oraz zmiany ilościowej w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Przy zmianach ilościowych obowiązują ceny jednostkowe podane w ofercie; zmiana ilości artykułów w poszczególnych asortymentach nie może wpłynąć na przekroczenie maksymalnej kwoty określonej na realizację tej części zadania. 4) w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu towaru objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych, 5) w każdym przypadku, gdy zmiana jest korzystna dla Zamawiającego (np. gdy obniży to koszty realizacji zadania), 6) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczenia odpowiedników towarów objętych umową o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego, wyrażonej w formie pisemnej pod rygorem nieważności, 7) w przypadku zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych umową, w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego. 8) przypadku gdy konieczność wprowadzenia zmian wynikła z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy np.: zmian przepisów, zdarzeń losowych, siły wyższej. 9) w przypadku zmiany stawki podatku VAT, Wykonawca przedstawi Zamawiającemu podstawę prawną podwyższenia lub obniżenia cen towarów, 10) w przypadku zmiany pracowników upoważnionych przez Zamawiającego do odbioru towaru, 11) w przypadku zmiany osoby upoważnionej w zakresie realizacji obowiązków wynikających z niniejszej umowy po stronie Wykonawcy oraz po stronie Zamawiającego. 12) możliwa jest zmiana umowy w zakresie podwykonawstwa na etapie realizacji zamówienia, za uprzednią zgodą Zamawiającego: a) powierzenia podwykonawcom innego zakresu dostawy niż wskazany w ofercie Wykonawcy, b) zmiana podwykonawcy na etapie realizacji zamówienia, c) wprowadzenie nowego podwykonawcy, również w przypadku, gdy Wykonawca wskazał w ofercie że dostawę przedmiotu zamówienia wykonana samodzielnie. 2. Wszelkie zmiany do umowy wymagają zgody Zamawiającego oraz pod rygorem nieważności zachowania formy pisemnej za wyjątkiem zmiany ilościowej w poszczególnych asortymentach opisanej w ust. 1 pkt 3.
IV 4 4 data 2020-06-04T00:00:00+02:00
IV 4 4 godzina 08:15
IV 4 5 okres 30
IV 6 6 Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1(Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str.1), oraz w związku z zamówieniem publicznym na dostawę produktów żywnościowych do DPS w Ząbkowicach Śl. informuję, że: 1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej w Ząbkowicach Ś. przy ul. Szpitalnej 3, 57-200 Ząbkowice Śl. tel. 74/8151-524, fax 74/8151-524 wew. 18. 2) inspektorem ochrony danych osobowych w Domu Pomocy Społecznej w Ząbkowicach Śl. jest Pan Sławomir Kozieł, iod@zabkowice-powiat.pl. 3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia na dostawę produktów żywnościowych do DPS w Ząbkowicach Śl. nr postępowania DPS/NT/2/Z/2019 prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego. 4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych. 5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z obowiązujących przepisów w tym w szczególności ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych oraz do czasu zakończenia archiwizowania dokumentacji; 6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Prawo Zamówień Publicznych, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy prawo zamówień publicznych. 7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; 8) posiada Pani/Pan: - na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; - na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *; - na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **; - prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 9) nie przysługuje Pani/Panu: - w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; - prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

Powiązane

Zalacznik czesc nr 1
Zalacznik nazwa Dostawy artykułów ogólnospożywczych
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1.Nazwy produktów oraz szacunkowa ilość zawarte są w Formularzu ofertowo- cenowym (Zał. nr 1 do SIWZ) 2. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta, oznakowany i zawierający informacje dotyczące m.in. – nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru i jego klasy jakość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia, ilość sztuk, gramaturę i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowanie winno być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 3. Towar dostarczany będzie do Żywnościowego Magazynu mieszczącego się w Domu Pomocy Społecznej przy ul. Szpitalnej 3 w Ząbkowicach Śląskich dla potrzeb kuchni głównej, przygotowującej posiłki dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej. Towar dostarczany winien być świeży, z okresami ważności, odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości – tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. W przypadku dostarczania towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę.
  
Zalacznik czesc nr 6
Zalacznik nazwa Dostawy nabiału
Zalacznik cpv glowny przedmiot 15000000-8
Szacunkowa wartosc zamowienia zal 0,00
Zalacznik data rozpoczecia 2020-07-01T00:00:00+02:00
Zalacznik data zakonczenia 2021-06-30T00:00:00+02:00
Zalacznik krotki opis 1.Nazwy produktów oraz szacunkowa ilość zawarte są w Formularzu ofertowo- cenowym (Zał. nr 1 do SIWZ) 2. Towar winien być dostarczany w oryginalnych opakowaniach producenta, oznakowany i zawierający informacje dotyczące m.in. – nazwę i adres producenta, nazwę dystrybutora, nazwę towaru i jego klasy jakość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia, ilość sztuk, gramaturę i warunków przechowywania oraz innych informacji wymaganych odpowiednimi przepisami. Opakowanie winno być nieuszkodzone i wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 3. Towar dostarczany będzie do Żywnościowego Magazynu mieszczącego się w Domu Pomocy Społecznej przy ul. Szpitalnej 3 w Ząbkowicach Śląskich dla potrzeb kuchni głównej, przygotowującej posiłki dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej. Towar dostarczany winien być świeży, z okresami ważności, odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości – tj. I-go gatunku, bez wad fizycznych i jakościowych. W przypadku dostarczania towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości, bądź niedostarczenia zamówionego towaru a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy, Zamawiający ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstałe z tego tytułu obciążają Wykonawcę.
  

Criterion

Kryteria Termin płatności
Znaczenie 40,00
  
Kryteria Cena
Znaczenie 60,00
  
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)