Dostawa artykułów żywnościowych dla szkół i przedszkoli Miasta Maków Mazowiecki

Data publikacji 2016-08-11
Data zakończenia 2016-08-19 09:50:00
Instytucja Miasto Maków Mazowiecki
Miejscowość Maków Mazowiecki
Województwo mazowieckie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 300832 / 2016
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 150000008, 158100009
Adres strony internetowej siwz

Przedmiot zamówienia

Przedmiot zamówienia składa się z 9 części.
Część I - Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów cukierniczych
Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:
1)świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego;
2)foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany);
3)skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona;
4)miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli;
5)miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony).
Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.
Część II - Dostawa przetworów mrożonych
Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy:
1)wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych;
2)smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych;
3)zdrowotność – owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki.
Część III - Dostawa nabiału
Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami:
1)masło:
a)barwa jednolita, nieznacznie intensywniejsza na powierzchni’
b)wygniecenie prawidłowe;
c)powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista;
d)smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy;
2)twaróg półtłusty i chudy:
a)smak i zapach czysty;
b)barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie;
3)śmietana:
a)powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, serwatka barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej;
b)o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów;
4)ser żółty:
a)bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał;
b)barwa jednolita;
5)desery mleczne i jogurty:
a)opakowania nieuszkodzone;
b)z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu.
Dostarczane artykuły muszą posiadać dokument identyfikacji handlowej oraz możliwość identyfikacji każdej partii wyrobu.
Część IV - Dostawa artykułów ogólnospożywczych
Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać:
1)co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia);
2)co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).
Część V - Dostawa ryb
Ryby powinny posiadać:
1)przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych);
2)zapach neutralny, niekwaśny;
3)wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej - a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą - najczęściej są to liczne nieestetyczne ubytki;
4)dokument identyfikacji handlowej.
Część VI - Dostawa świeżych warzyw i owoców oraz jaj
1)Jaja powinny być:
a)świeże;
b)klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g);
c)skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta i nieczyszczona;
d)komora powietrzna nieruchoma, o wysokości nieprzekraczającej 6 mm;
e)białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał;
f)żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał;
g)tarcza zarodkowa niewidoczna;
h)zapach swoisty, bez obcych zapachów;
2)Warzywa i owoce powinny być:
a)świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste;
b)kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni;
c)prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam;
d)średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe;
e)bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał;
f)wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych,
Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.
Część VII - Dostawa świeżego mięsa drobiowego
Mięso powinno mieć następujące cechy jakościowe:
1)elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi;
2)barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła;
3)zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu;
4)niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
Mięso musi posiadać dokument identyfikacji handlowej.
Część VIII - Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego
Mięso powinno posiadać następujące cechy jakościowe:
1)czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione;
2)konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się;
3)smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy;
4)zdatne do spożycia;
5)opakowanie – pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu.
Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
Część IX - Dostawa wędlin i podrobów
Wędliny i podroby powinny posiadać:
1)klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych;
2)opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu;
3)przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru;
4)przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawy towaru.

Opis

Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:
1)świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego;
2)foremny kształt (nierozlany, niezgnieciony, nieporozrywany);
3)skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona;
4)miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli;
5)miękisz o właściwym smaku (niegorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub niesłony).
Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.
Wykaz zapotrzebowani w załączniku nr 1 do SIWZWyroby mrożone powinny mieć następujące cechy:
1)wygląd – owoce lub warzywa czyste, sypkie, nieoblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych;
2)smak i zapach w stanie zamrożonym – charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych;
3)zdrowotność – owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki.
Wykaz zapotrzebowania w załączniku nr 2 do SIWZWyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami:
1)masło:
a)barwa jednolita, nieznacznie intensywniejsza na powierzchni’
b)wygniecenie prawidłowe;
c)powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista;
d)smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy;
2)twaróg półtłusty i chudy:
a)smak i zapach czysty;
b)barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie;
3)śmietana:
a)powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, serwatka barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej;
b)o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów;
4)ser żółty:
a)bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał;
b)barwa jednolita;
5)desery mleczne i jogurty:
a)opakowania nieuszkodzone;
b)z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu.
Dostarczane artykuły muszą posiadać dokument identyfikacji handlowej oraz możliwość identyfikacji każdej partii wyrobu.
Wykaz zapotrzebowania w załączniku nr 3 do SIWZArtykuły ogólnospożywcze powinny posiadać:
1)co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o długoterminowym okresie przydatności do spożycia);
2)co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).
Wykaz zapotrzebowania w załączniku nr 4 do SIWZRyby powinny posiadać:
1)przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru (dotyczy ryb świeżych);
2)zapach neutralny, niekwaśny;
3)wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej - a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą - najczęściej są to liczne nieestetyczne ubytki;
4)dokument identyfikacji handlowej.
Wykaz zapotrzebowania w załączniku nr 5 do SIWZ1)Jaja powinny być:
a)świeże;
b)klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g);
c)skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta i nieczyszczona;
d)komora powietrzna nieruchoma, o wysokości nieprzekraczającej 6 mm;
e)białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał;
f)żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał;
g)tarcza zarodkowa niewidoczna;
h)zapach swoisty, bez obcych zapachów;
2)Warzywa i owoce powinny być:
a)świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste;
b)kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni;
c)prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam;
d)średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe;
e)bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał;
f)wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych,
Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń.
Wykaz zapotrzebowania w załączniku nr VI do SIWZMięso powinno mieć następujące cechy jakościowe:
1)elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry niezwiązanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi;
2)barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła;
3)zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu;
4)niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.
Mięso musi posiadać dokument identyfikacji handlowej.
Wykaz zapotrzebowania w załączniku nr 7 do SIWZMięso powinno posiadać następujące cechy jakościowe:
1)czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione;
2)konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się;
3)smak, przydatność, zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy;
4)zdatne do spożycia;
5)opakowanie – pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu.
Wykaz zapotrzebowania w załączniku nr 8 do SIWZWędliny i podroby powinny posiadać:
1)klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych;
2)opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu;
3)przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru;
4)przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 10 dni od dnia dostawy towaru.
Wykaz zapotrzebowania w załączniku nr 9 do SIWZ

Dodatkowe informacje

Biuletyn 2016
Nazwa Miasto Maków Mazowiecki
Ulica ul. Moniuszki
Nr domu 6
Miejscowość Maków Mazowiecki
Kod Pocztowy 06200
Województwo mazowieckie
Tel 297 171 002
Adres strony url www.bip.makowmazowiecki.pl
Regon 55066830900000
E-mail urzad@makowmazowiecki.pl
Obowiązkowa Tak
Zamieszczanie obowiazkowe Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia administracja samorządowa
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja Tak
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.bip.makowmazowiecki.pl
Czy wymagane przeslanie ofert Tak
Wymagane przeslanie ofert inny forma pisema
Czy podzielone na czesci Tak
Oferty lub wnioski Wszystkie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Urząd Miejski w Makowie Mazowieckim 06-200 Maków Mazowiecki ulica Moniuszki 6
Rodz zam D
Okres2c 01/09/201631/12/2016
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 Nie
Czas O
Okreslenie warunkow O zamówienie może ubiegać się wykonawca, który posiada doświadczenie w realizacji dostaw artykułów żywnościowych.
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow Nie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie Tak
Art 24 ust 5 pkt 1 Tak
Art 24 ust 5 pkt 2 Tak
Art 24 ust 5 pkt 3 Tak
Art 24 ust 5 pkt 4 Tak
Art 24 ust 5 pkt 5 Tak
Art 24 ust 5 pkt 6 Tak
Art 24 ust 5 pkt 7 Tak
Art 24 ust 5 pkt 8 Tak
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia Tak
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1)Oświadczenie Wykonawcy o braku podstaw do wykluczenia z postępowania. 2)Aktualne zaświadczenie właściwego Naczelnika Urzędu Skarbowego, potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 3)Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert
Zakresie warunkow udzialu Wykaz dostaw wykonanych, w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie jednej dostawy artykułów asortymentu, który jest przedmiotem oferty - z podaniem wartości, dat wykonania oraz odbiorców. Do wykazu Wykonawca zobowiązany jest dołączyć dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane należycie (referencje itp.)
Czy wadium Nie
Czy przewiduje udzielenie zaliczek Nie
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej Nie
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej Nie
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1)zmiana wynagrodzenia wykonawcy w związku ze zmianą stawki podatku VAT dla dostaw objętych przedmiotem zamówienia 2)zaistnienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy
Kryt 0 cena
Kryt 0p 60.00
Czy będzie aukcja Nie
Data składania wniosków 19/08/2016
Godzina składania wniosków 09:50
IV 4 4 jezyki polski
Termin on
Termin związania ofertą 30
Zastosowanie procedury pzp Nie
IV 6 2 SkrocenieTerminu Nie
IV 6 5 Nie
Czy unieważnienie Tak
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)