GuidZP400 |
c86fd1e5-1396-459c-956a-7d552adc8bf0
|
Biuletyn |
626740-N-2017
|
Zamawiajacy nazwa |
Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie
|
Regon |
6005921600000
|
Zamawiajacy adres ulica |
Dywizjonu 303
|
Zamawiajacy adres numer domu |
35
|
Zamawiajacy miejscowosc |
Dęblin
|
Zamawiajacy kod pocztowy |
08-521
|
Zamawiajacy panstwo |
Polska
|
Zamawiajacy wojewodztwo |
lubelskie
|
Zamawiajacy telefon |
261 517 453
|
Zamawiajacy fax |
261 517 452
|
Zamawiajacy email |
zp@wsosp.pl
|
Adres strony url |
www.wsosp.pl
|
Zamieszczanie obowiazkowe |
1
|
Ogloszenie dotyczy |
1
|
Czy finansowane z unii |
2
|
Czy ubiegac zaklady pracy |
2
|
Minimalny procent zatrudnienia |
0%
|
Rodzaj zamawiajacego |
8
|
Rodzaj zamawiajacego inny |
Uczelnia Publiczna
|
Czy dostep dokumentow zamowienia |
1
|
Dostep dokumentow zamowienia |
www.wsosp.pl
|
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
1
|
Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.wsosp.pl
|
Czy wymagane przeslanie ofert |
1
|
Wymagane przeslanie ofert inny |
Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego przy ul. Dywizjonu 303 nr 35 (Rektorat - Pałac Jabłonowskich) kancelaria jawna – pok. nr 116 (Wjazd do Pałacu Jabłonowskich możliwy również od strony os. Lotnisko, od ul. płk. Pilota Szczepana Ścibiora)
|
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres |
Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych ul. Dywizjonu 303 nr 35 08 – 521 Dęblin
|
Nazwa nadana zamowieniu |
Sukcesywne dostawy ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych
|
Numer referencyjny |
Zp/pn/119/2017
|
Rodzaj zamowienia |
1
|
Czy podzielone na czesci |
1
|
Okreslenie przedmiotu |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania:
zadanie I – ciasto;
zadanie II – pieczywo;
zadanie III – świeże wyroby garmażeryjne.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ.
Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ.
Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych
w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość;
Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego;
Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu.
Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7.
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na zadanie I, II, III.
Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty.
Wspólny Słownik Zamówień CPV:
15894000-1 – Przetworzone produkty spożywcze
15810000-9 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
15812000-3 – Wyroby ciastkarskie i ciasto
|
Cpv glowny przedmiot |
15894000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia calosc |
0,00
|
Data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Okreslenie warunkow |
Zamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie.
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
-posiada aktualną decyzję/zaświadczenie/opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością
|
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
1
|
Zakresie warunkow udzialu |
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
posiada aktualną decyzję/zaświadczenie/opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością
|
Wykaz potwierdzenie okolicznosci |
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest złożyć:
a) dokument potwierdzający wdrożenie i stosowanie systemu HACCP w jednej
z następujących form:
-certyfikatu HACCP wystawionego przez niezależną akredytowaną jednostkę certyfikującą
lub
-zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
lub
-protokołu z kontroli sanitarnej przeprowadzonego przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia;
b) decyzję/zaświadczenie/opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej /Weterynaryjnej dotyczące spełnienia przez środki transportu (minimum dwa) wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu produktów wymagających mrożenia.
|
Inne dokumenty niewymienione |
Do oceny jakości należy przedłożyć próbki produktów będących przedmiotem zamówienia w zamkniętym opakowaniu (karton, pudełko, pojemnik, itp.) oznaczonym nazwą i adresem Wykonawcy z dopiskiem: „Oferta na sukcesywną dostawę ciast, pieczywa oraz wyrobów garmażeryjnych. Nie otwierać przed dniem 12.12.2017 r. godz. 10.30”. Ocenie podlegać będą wszystkie asortymenty oznaczone „” w Formularzu ofertowym zawartym w Dziele II niniejszej specyfikacji, tj.:
a)w Zadaniu I – próbki z poz. 8, 9, 10, 12, 13, 14, 20, 24, 35, 54 (UWAGA chlebek weselny ma być w całości żeby Zamawiający mógł ocenić walory estetyczne);
b)w Zadaniu II – próbki z poz. 1, 2, 3, 4, 5,
c)w Zadaniu III – próbki z poz. 1, 2, 3, 9, 13, 18, 19.
Przez próbkę produktu należy rozumieć:
a)opakowanie zawierające nie więcej niż 200 gram ocenianego artykułu żywnościowego lub
b)150-200 gram badanego artykułu żywnościowego w jednym kawałku.
Zamawiający wymaga, żeby wielkość produktów załączonych do oferty jako próbki miała wielkość jaką wskazano w Formularzu cenowym tj. Zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia.
Do każdego produktu powinna być dołączona metryczka (etykieta )z nazwą produktu, składem i pozycją z Formularza ofertowego wypełnionego przez Wykonawcę (np. Zadanie II poz. 4- Bułka wieloziarnista, skład: bułka pszenna, mieszanka wieloziarnista 13-15% (siemię lniane, płatki owsiane, sezam, kasza jaglana, ziarna słonecznika, śruta sojowa, z dodatkiem ziół prowansalskich) waga 50-80g.).
Zamawiający informuje, że wszystkie próbki są przeznaczone do testowania, w trakcie którego będzie dokonana ocena jakości zaoferowanych produktów
i sprawdzenie zgodności z zapisami SIWZ, co spowoduje ich zużycie
i zniszczenie.
Niedostarczenie przez Wykonawcę wszystkich wyszczególnionych próbek produktu, dostarczenie produktów niezgodnych z opisem przedmiotu zamówienia – równoznaczne będzie z odrzuceniem oferty.
Każdy z Wykonawców biorących udział w ocenie jakości dołącza oświadczenie, którego wzór stanowi Zał. nr 3 do SIWZ.
|
Zmiana umowy |
1
|
Zmiana umowy tekst |
Zgodnie z § 17. Zmiana umowy -wzoru umowy
|
IV 4 4 data |
2017-12-12T00:00:00+01:00
|
IV 4 4 godzina |
10:00
|
IV 4 4 jezyki |
polski
|
IV 4 5 okres |
30
|
Zalacznik czesc nr |
1
|
Zalacznik nazwa |
ciasto
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania:
zadanie I – ciasto
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ.
Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ.
Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych
w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość;
Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego;
Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu.
Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7.
Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
2
|
Zalacznik nazwa |
pieczywo
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15810000-9
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania:
zadanie II – pieczywo
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ.
Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ.
Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych
w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość;
Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego;
Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu.
Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7.
Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty.
|
| |
Zalacznik czesc nr |
3
|
Zalacznik nazwa |
świeże wyroby garmażeryjne
|
Zalacznik cpv glowny przedmiot |
15894000-1
|
Szacunkowa wartosc zamowienia zal |
0,00
|
Zalacznik data zakonczenia |
2018-12-31T00:00:00+01:00
|
Zalacznik krotki opis |
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ciast, pieczywa i świeżych wyrobów garmażeryjnych z podziałem na zadania:
zadanie III – świeże wyroby garmażeryjne.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Formularzu ofertowym – w załączniku nr 1 do SIWZ.
Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ.
Do oferty Wykonawca musi dołączyć próbki artykułów zaznaczonych
w Formularzu cenowym w celu umożliwienia Zamawiającemu dokonania oceny przedmiotu zamówienia w kryterium jakość;
Miejscem wykonania umowy są magazyny stołówki studenckiej i bufet Zamawiającego;
Wykonawca zobowiązany jest, aby dostarczane produkty były pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz posiadały aktualne terminy przydatności do spożycia te same dla danego asortymentu.
Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 / 7.
Oferent poniesie wszystkie koszty związane z przygotowaniem i przedłożeniem oferty.
|
| |