Artykuły spożywcze

Data publikacji 2014-04-18
Data zakończenia 2014-04-29 12:00:00
Instytucja Zakład Karny w Nysie
Miejscowość Nysa
Województwo opolskie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego,
  • Sprzęt radiowy, telewizyjny, komunikacyjny, telekomunikacyjny i podobny

Szczegóły

Numer ogłoszenia 85909 / 2014
Typ dokumentu ZP-400
Kod CPV 158000006, 32000003, 153000001, 154000002, 156000004
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Nysie.
Lp, przedmiot zamówienia, kod CPV, jm, ilość

Część 1 Tłuszcze roślinne
1. Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 1 l, 3 l, 5 l zg. z PN. kl/gat. I, l 2.400
2. Margaryna do smarowania pieczywa/masło roślinne - o minimalnej zawartości tłuszczu roślinnego od 60 do 80%, kostka 250g, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7.800

Część 2 Mąka - kasze
1.Maka pszenna - typ 500- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.700
2.Kasza jęczmienna średnia- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3.600
3.Kasza manna- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200
4.Ryż biały długoziarnisty- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.300
5.Płatki owsiane- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 800
6.Płatki kukurydziane - gramatura jednostkowa od 0,1 do 10 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
7.Suchary bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
8.Kasza jaglana z prosa - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3,
9.Wafle ryżowe bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 .
10.Kasza kukurydziana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10,
11.Kasza gryczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10,
12. Płatki ryżowe - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3,
13. Mąka ziemniaczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 30.

Część 3 Makarony
1.Makaron bezjajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do 15kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200
2.Makaron bezjajeczny świder - mały - gramatura jednostkowa min. od 5do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 4.700

Część 4 Zupy
1.Rosół wołowy - koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 365
2.Rosół drobiowy -koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 400
3.Żurek w proszku - koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzenia żurku, wydajność min.16,50l z 1 kg -gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 400
4.Zupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
5.Zupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
6.Zupa bieszczadzka - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
7.Zupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
8.Zupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100

Część 5 Warzywa suszone
1. Włoszczyzna suszona - kostka min. 5 warzyw w składzie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 150
2. Marchew suszona - kostka- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
3. Burak czerwony suszony - kostka - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50
4. Natka pietruszki suszona - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50
5 Koper suszony - mielony - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20

Część 6 Warzywa przetworzone
1.Fasolka konserwowa szparagowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 500
2.Groszek konserwowy - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450
3.Kukurydza konserwowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450
4.Papryka konserwowa- ćwiartki lub paski - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 650
5.Sałatka szwedzka - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600
6.Sałatka wielowarzywna min 3 składnikowa, (dodatek do II -go dania) - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600
7.Chrzan tarty - gramatura jednostkowa od 0,25 do 0,90 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 300
8.Ogórki konserwowe - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.800
9.Pasztet sojowy - gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7,
10.Pasztet sojowy z koperkiem- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.zPN. kl/gat. I, kg 7,
11.Pasztet sojowy z papryką- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I, kg 7,
12.Pasztet sojowy z pomidorem-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.z PN.kl/gat.I, kg 7,
13.Pasztet sojowy z pieczarkami-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I,kg 7,

Cześć 7 Przyprawy
1.Bazylia suszona mielona - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
2.Czosnek granulowany - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 45
3.Oregano suszone mielone - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10
4.Pieprz czarny prawdziwy, mielony - gramatura jednostkowa od 0,50 do do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 180
5.Ziele angielskie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
6.Liść laurowy - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 20
7.Majeranek - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50
8.Papryka czerwona, słodka, przyprawa - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I, kg 20
9.Przyprawa do bigosu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10
10.Przyprawa do drobiu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
11.Przyprawa do fasoli - gramatura jednostkowa od 0,50 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10
12.Przyprawa do gulaszu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I, kg 20
13.Przyprawa do mięsa mielonego -gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I,kg 20
14.Przyprawa do ryb - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 4
15.Przyprawa do zup w płynie- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000
16.Przyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku/sypka/ - gramatura jednostkowa od 3 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 480
17.Sól spożywcza jodowana, warzona- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 720
18.Ocet spirytusowy 10% - gramatura jednostkowa od 0,5 do 1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 360

Cześć 8 Różne artykuły spożywcze
1.Herbata czarna granulowana - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, opakowanie papierowe, zg. z PN. kl/gat. I, kg 360
2.Musztarda - gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000
3.Ketchup - gramatura jednostkowa od 0,50 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000
4.Dżem wioloowocowy/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.500
5.Marmolada wioloowocowa/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.700

Opis

1. Olej roślinny spożywczy do smażenia i sałatek, gramatura jednostkowa 1 l, 3 l, 5 l zg. z PN. kl/gat. I, l 2.400
2. Margaryna do smarowania pieczywa/masło roślinne - o minimalnej zawartości tłuszczu roślinnego od 60 do 80%, kostka 250g, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7.8001.Maka pszenna - typ 500- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.700
2.Kasza jęczmienna średnia- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3.600
3.Kasza manna- gramatura jednostkowa od 1do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200
4.Ryż biały długoziarnisty- gramatura jednostkowa od 1do 50 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 2.300
5.Płatki owsiane- gramatura jednostkowa od 1 do 25 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 800
6.Płatki kukurydziane - gramatura jednostkowa od 0,1 do 10 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
7.Suchary bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
8.Kasza jaglana z prosa - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3,
9.Wafle ryżowe bezcukrowe niesłodzone bez konserwantów - gramatura jednostkowa od 0,1 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50 .
10.Kasza kukurydziana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10,
11.Kasza gryczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10,
12. Płatki ryżowe - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 3,
13. Mąka ziemniaczana - gramatura jednostkowa od 0,2 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 30.1.Makaron bezjajeczny nitki - gramatura jednostkowa min. od 5 do 15kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.200
2.Makaron bezjajeczny świder - mały - gramatura jednostkowa min. od 5do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 4.7001.Rosół wołowy - koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 365
2.Rosół drobiowy -koncentrat,baza, wydajność min.40l z 1 kg, gramatura jednostkowa od 1do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 400
3.Żurek w proszku - koncentrat, baza. Półprodukt do sporządzenia żurku, wydajność min.16,50l z 1 kg -gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 400
4.Zupa szparagowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
5.Zupa kalafiorowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
6.Zupa bieszczadzka - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
7.Zupa brokułowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
8.Zupa pieczarkowa - koncentrat, baza, wydajność min.10 l z 1 kg- gramatura jednostkowa od 0,5kg do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1001. Włoszczyzna suszona - kostka min. 5 warzyw w składzie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 150
2. Marchew suszona - kostka- gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 100
3. Burak czerwony suszony - kostka - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50
4. Natka pietruszki suszona - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50
5 Koper suszony - mielony - gramatura jednostkowa od 5 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 201.Fasolka konserwowa szparagowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 500
2.Groszek konserwowy - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450
3.Kukurydza konserwowa - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 450
4.Papryka konserwowa- ćwiartki lub paski - gramatura jednostkowa od 0,35 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 650
5.Sałatka szwedzka - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600
6.Sałatka wielowarzywna min 3 składnikowa, (dodatek do II -go dania) - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 600
7.Chrzan tarty - gramatura jednostkowa od 0,25 do 0,90 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 300
8.Ogórki konserwowe - gramatura jednostkowa od 0,90 do 4 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.800
9.Pasztet sojowy - gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 7,
10.Pasztet sojowy z koperkiem- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.zPN. kl/gat. I, kg 7,
11.Pasztet sojowy z papryką- gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg. z PN. kl/gat. I,kg 7,
12.Pasztet sojowy z pomidorem-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg, zg.z PN.kl/gat.I, kg 7,
13.Pasztet sojowy z pieczarkami-gramatura jednostkowa od 0,09 do 0,113 kg,zg.zPN. kl/gat. I,kg 7,1.Bazylia suszona mielona - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
2.Czosnek granulowany - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 45
3.Oregano suszone mielone - gramatura jednostkowa od 0,10 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10
4.Pieprz czarny prawdziwy, mielony - gramatura jednostkowa od 0,50 do do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 180
5.Ziele angielskie - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,, kg 20
6.Liść laurowy - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I,kg 20
7.Majeranek - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 50
8.Papryka czerwona, słodka, przyprawa - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I, kg 20
9.Przyprawa do bigosu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10
10.Przyprawa do drobiu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 20
11.Przyprawa do fasoli - gramatura jednostkowa od 0,50 do 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 10
12.Przyprawa do gulaszu - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat.I, kg 20
13.Przyprawa do mięsa mielonego -gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg,zg. z PN. kl/gat.I,kg 20
14.Przyprawa do ryb - gramatura jednostkowa od 0,50 do 2 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 4
15.Przyprawa do zup w płynie- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000
16.Przyprawa warzywna do zup i potraw - w proszku/sypka/ - gramatura jednostkowa od 3 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 480
17.Sól spożywcza jodowana, warzona- gramatura jednostkowa 1 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 720
18.Ocet spirytusowy 10% - gramatura jednostkowa od 0,5 do 1 l, zg. z PN. kl/gat. I, l 3601.Herbata czarna granulowana - gramatura jednostkowa od 0,50 do 15 kg, opakowanie papierowe, zg. z PN. kl/gat. I, kg 360
2.Musztarda - gramatura jednostkowa od 0,5 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000
3.Ketchup - gramatura jednostkowa od 0,50 do 5 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.000
4.Dżem wioloowocowy/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.500
5.Marmolada wioloowocowa/różne smaki/- gramatura jednostkowa od 0,30 do 15 kg, zg. z PN. kl/gat. I, kg 1.700

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny w Nysie
Ulica ul. Kościuszki 4a
Nr domu 4a
Miejscowość Nysa
Kod Pocztowy 48-300
Województwo opolskie
Tel 077 4332471
Internet www.sw.gov.pl
Regon 00032020700000
E-mail zk_nysa@sw.gov.pl
Obowiązkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zamówienia Inny: Jednostka sektora finansów publicznych
Rodzaj zam inny Jednostka sektora finansów publicznych
Rodz zam D
Czy częsci Tak
Liczba częsci 8
Czy dopusza się złożenie oferty wariantowej Nie
Czy dialog Nie
Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas w miesiącach 12
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą spełnia / nie spełnia
Wiedza Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą spełnia / nie spełnia
Potencjał Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą spełnia / nie spełnia
Zdolne Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą spełnia / nie spełnia
Sytuacja Oceny spełnienia tego warunku zamawiający dokona na podstawie złożonego oświadczenia wymienionego w pkt. 6.1 SIWZ, będącego załącznikiem Nr 2 do SIWZ; z formułą spełnia / nie spełnia
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dokument podmiotów Tak
Inne dokumenty Oprócz oświadczenia i spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o których mowa w pkt. III.3.1 do III.3.5 i dokumentów określonych w pkt. III.4 wykonawca przedkłada: aktualne dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów lub innych dokumentów rejestrowych; wypełnione formularze ofertowe według danych zawartych w załącznikach nr 5a,5b,5c,5d,5e,5f,5g,5h do SIWZ; podpisany/parafowany projekt umowy - z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 6 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia przez wykonawcę wykonania części zamówienia lub całości zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku wykonawca zobowiązuje się do wskazania w swojej ofercie części zamówienia (zakresu) których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów niezależnie od charakteru prawnego łączących go z innymi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia. Jeżeli wykonawca, wskazując spełnienie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, zamawiający, w celu oceny, czy wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia i oceny, czy stosunek łączący wykonawcę z innymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, żąda dokumentów dotyczących w szczególności: a) zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu przez wykonawcę przy wykonaniu zamówienia, c) charakter stosunku, jaki będzie łączył wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału podmiotu przy wykonaniu zamówienia. W przypadku gdy podmioty te będą brały udział w realizacji zamówienia zobowiązane są złożyć dokumenty wymienione w pkt III.4. Wykonawcy mogą również wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia/ przez dwa lub więcej podmioty gospodarcze(konsorcja, spółki cywilne). W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia winien spełniać wszystkie wymagania określone w SIWZ i złożyć dokumenty wymienione wyżej w pkt. III.3, III.4, przy czym dokumenty wymienione w pkt. III.3.1 do III.3.5 składa co najmniej jeden z tych wykonawców, albo wszyscy wykonawcy wspólnie, natomiast dokumenty wymienione w pkt III.4 winny być złożone przez każdego wykonawcę - partnera z osobna. Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich wykonawców występujących wspólnie. Podmioty występujące wspólnie ponoszą solidarną odpowiedzialność za nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązań.
Niepełnosprawne Nie
Kod trybu zamówienia PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów na wniosek jednej ze stron złożony nie później niż 14 dni przed wprowadzeniem zmian. Możliwość zmiany ceny wymienionej w § 1 pkt. 4 umowy może nastąpić, nie wcześniej jednak niż po 3 miesiącach licząc od dnia podpisania umowy, nie częściej niż raz na kwartał i nie więcej niż o wartość wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych ustalonego przez Prezesa GUS za poprzedni kwartał. Zamawiający dopuszcza również możliwość zmiany cen artykułów w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) na skutek zmiany jej wysokości dokonanych ustawą o podatku od towarów i usług.
Kod kryterium A
Adres strony internetowej siwz www.zp.sw.gov.pl
Adres uzyskania siwz Zakład Karny 48- 300 Nysa ul. Kościuszki 4a Dział Kwatermistrzowski lub na stronie internetowej:www.zp.sw.gov.pl
Data składania wniosków 29/04/2014
Godzina składania wniosków 12:00
Miejsce Sekretariat lub Brama Główna Zakładu Karnego 48 - 300 Nysa ul. Kościuszki 4a
Termin Obowiązuje termin
Termin związania ofertą 30
Czy unieważnienie Nie
Repozytorium wiedzy Urzędu Zamówień Publicznych  

Niezbędnik każdego uczestnika postępowania przetargowego - zebrane w jednym miejscu wszystkie najważniejsze dokumenty prawne...

Gwarancja ceny artykułów biurowych - pętla na szyi?  

W postępowaniach przetargowych podanie najniższej ceny jest w dalszym ciągu głównym, a często jedynym kryterium...

Nowa linia długopisów SCHNEIDER Slider Xite, XB  

Długopisy SCHNEIDER Slider Xite, XB wyposażone w wymienny wkład Slider 710 XB to idealne narzędzie do codziennej pracy w...

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Godziny pracy:  Biuro, live chat: 800 - 1700  Wsparcie online: 24h

Michał Troc Biuro obsługi klienta  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Dbamy o Twoją prywatność

Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji. Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez nas i naszych zaufanych partnerów oraz przekazujemy informacje o naszej polityce prywatności w tym o tzw. cookies. Klikając „Przejdź do serwisu”, zgadzasz się na poniższe. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres.

Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez nas i naszych zaufanych partnerów, Twoich danych osobowych, które udostępniasz w historii przeglądania stron i aplikacji internetowych, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu ustalenia Twoich potencjalnych zainteresowań dla dostosowania reklamy i oferty), w tym na umieszczanie tzw. cookies na Twoich urządzeniach i ich odczytywanie, kliknij przycisk „Przejdź do serwisu”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub ograniczyć jej zakres, kliknij „Szczegóły”, gdzie znajdziesz wszelkie informacje o tym jak to zrobić . Te same informacje znajdziesz także na podstronie z naszą polityką prywatności obowiązującą od 25 maja 2018.

W przypadku użytkowników zalogowanych, ważna jest Państwa wcześniejsza zgoda której udzieliliście podczas zakładania konta. Każda Państwa zgoda jest dobrowolna i można ją w dowolnym momencie wycofać.

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)